IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принцеса Шарлийн се зарази с коронавирус

6 юни 2022 15 00

Здравните проблеми за нея продължават

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Здравните проблеми за принцеса Шарлийн продължават. Този път тя се зарази с коронавирус.

В официално съобщение, изпратено до медиите, от двореца в Монако потвърдиха, че 44-годишната принцеса е дала положителен тест за ковид и изпитва част от симптомите. Тя ще трябва да остане под наблюдение в продължение на няколко дни, както и да се изолира от семейството си. „Състоянието на здравето ѝ не е повод за притеснение“, се казва още в съобщението.

Проблемите със здравето на Шарлийн идват, след като тя най-накрая се завърна към публичните си прояви. Принцесата се появи заедно с цялото си семейство на Гранд При на Монако преди седмица, както и на Седмицата на модата в Монте Карло заедно с дъщеря си Габриела. Заради изолацията си обаче Шарлийн не успя да присъства на състезанието Riviera Water Bike, което е спонсорирано от нейната благотворителна фондация.

Съпругът ѝ принц Албер даде положителен тест за коронавирус два пъти. Той беше сред първите известни личности, които обявиха, че са се заразили с вируса още през март 2020 година. През април тази година Албер даде втори положителен тест и остана за кратко в изолация.

Здравето на принцеса Шарлийн се превърна в основна тема през последната година. Тя първоначално се разболя през май 2021 година, когато беше на посещение в Южна Африка. Плануваната ѝ 10-дневна визита се превърна в шестмесечен престой, включващ множество операции и лечения. Това забави прибирането ѝ в Монако до март 2021 година.

Малко след като се прибра у дома обаче Шарлийн продължи да изпитва проблеми със здравето си и реши да влезе в клиника. Според официалните съобщения, тя сама е избрала лечебният център да е извън Монако. Причината за влизането в клиниката е лекуване на психично и емоционално изтощение.

В последния месец Шарлийн се завърна към кралските си задължения и публичните изяви, но обясни, че здравето ѝ все още е в крехко състояние. „Не искам да прибързвам с нещата. Пътят дотук беше дълъг, труден и болезнен. Днес се чувствам по-спокойна“, каза тя пред Monaco Matin. Допълни, че в момента фокусира енергията си върху децата, съпруга и здравето си.

От двореца в Монако не съобщават къде точно се е изолирала Шарлийн и дали е ваксинирана срещу коронавирус.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари