IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Принцеса Шарлийн е все по-добре и скоро ще се завърне при нас“

28 февруари 2022 10 50

Това каза принц Албер II

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Прогресът около здравословното състояние на принцеса Шарлийн продължава и това дава нови надежди за нейното скорошно завръщане сред народа на Монако.

Говорейки пред местен вестник преди няколко дни, съпругът ѝ принц Албер разкри няколко нови детайла около състоянието на принцесата. „Тя се чувства много по-добре и се надявам скоро да се завърне при нас“, каза той.

Съобщението му идва само три седмици след най-скорошното съобщение от двореца, което описа възстановяването на Шарлийн като „продължаващо в задоволителна и много оптимистична посока“. В изявлението обаче се каза, че принцесата все пак ще трябва да остане в болница за още няколко седмици, за да може лекарите да са сигурни, че всичко е наред.

Принцеса Шарлийн, която отпразнува 44-ия си рожден ден през януари, в момента се намира в клиника извън пределите на Монако. Точното ѝ местоположение не е известно, но се знае, че центърът е някъде в Европа. Тя постъпи там, след като изпита сериозно изтощение, както физическо, така и психическо. Решението за влизането в клиника е било взето от Шарлийн и нейното семейство, според думите на принц Албер през ноември.

Проблемите за принцесата започнаха след кацането ѝ в родната Южна Африка през май миналата година. Тогава тя плануваше да остане само 10 дни в страната, но това се промени след появяването на усложнения от предишна УНГ интервенция. Това накара Шарлийн да остане цели шест месеца в Южна Африка, като през това време ѝ бяха направени няколко операции. През ноември тя успя да се завърне в Монако и най-накрая да се види с принц Албер и децата им Жак и Габриела.

Щастието ѝ обаче беше кратко, тъй като малко по-късно принцесата е започнала да изпитва психическо и физическо изтощение. След съветване с лекарите и семейството, тя решава да потърси професионална помощ. Според източници, на всички е било ясно, че Шарлийн не е била добре и се е чувствала неудобно и е трябвало да бъде приета в лечебно заведение.

По ред причини е било решено болницата да бъде извън Монако, но все пак да е в Европа. Според някои медии и фенове, избраното място е Швейцария, но засега нищо не е потвърдено.

Албер споделя, че изборът на Шарлийн за медицинска помощ е бил напълно самостоятелен и доброволен. „Тя вече бе взела своето решение и ние просто искахме да го чуем от нейната уста. Тя искаше това. Тя вече знаеше, че най-доброто, което може да направи, е да си почива и да потърси истинска медицинска помощ“, казва той пред People през ноември.

Месец по-късно от двореца споделиха, че ще отнеме няколко седмици преди Шарлийн да се възстанови напълно. Тя пропусна няколко изяви на семейството си, включително коледния базар и засаждането на дървета, където нейната роля беше поета от децата ѝ.

През целия процес на възстановяване принц Албер, принц Жак и принцеса Габриела са в постоянна връзка с Шарлийн чрез телефонни и видео обаждания. Източници споделят, че тримата няколко пъти са посещавали принцесата в болницата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари