IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над закона: Кристиано Роналдо и Джорджина ще живеят заедно в Саудитска Арабия, въпреки че нямат брак

6 януари 2023 14 30

В ислямската страна не е позволено съжителстване на неженена двойка

Getty Images

Getty Images

Законът важи за всички в Саудитска Арабия, но явно не и за Кристиано Роналдо и Джорджина Родригес. Знаменитата двойка ще има право да живее под един покрив, въпреки че в страната се смята за незаконно съжителството на мъж и жена, които нямат брак. Португалският футболист, който преди дни подписа многомилионен договор с футболния отбор „Ал-Насър“, вече се подготвя за новия си живот в столицата на арабската държава – Рияд заедно с приятелката и 5-те им деца.

Роналдо и Родригес обаче няма да имат нужда да се женят, защото властите са готови да си затворят очите за тях, тъй като са чужди граждани. „Въпреки че кралството все още забранява съжителството извън брака, властите започнаха да си затварят очите за това напоследък“, каза адвокат по гражданско право пред списание Hello. „В днешно време – сред чуждите граждани – саудитските власти не се намесват в този въпрос, дори ако законите забраняват на несемейните двойки да живеят заедно.“

Саудитска Арабия е една от страните, където ислямският закон се прилага стриктно; Престолонаследникът принц Мохамед бин Салман обаче започна да признава някои граждански права, включително тези, които са в полза на жените.

Важно е да се отбележи, че само защото Кристиано и Джорджина ще продължат да живеят нормално, саудитците нямат привилегията да се радват на същите свободи като чужденците.

„По отношение на идването в кралството Джорджина има няколко алтернативи“, обясни адвокатът. „Едното е да дойде с нетуристическа виза, спонсорирана от „Ал-Насър“. Друг вариант е да получи едногодишна туристическа виза, която да ѝ позволява да остава в страната до 90 дни на всяко посещение“.

„Саудитските трудови закони изискват всяка жена, която получи нетуристическа виза за влизане в кралството, да бъде съпруга, служител или най-близък член на семейството на мъж, пребиваващ в страната“, казва още експертът, добавяйки, че тъй като тя не е омъжена за Роналдо, ще влиза в Саудитска Арабия с туристическа виза, тъй като „мъж и жена могат да получат такава поотделно, без да се налага да разкриват естеството на връзката си“.

За още новини от света на зодиите, звездите и лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари