IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Хари за първия си опит с жена, за алкохола и наркотиците, за смъртта на майка му

7 януари 2023 10 30

Излязоха още подробности за мемоарите му

Снимка: БГНЕС

Принц Хари емоционално си спомни деня на смъртта на принцеса Даяна и обвини баща си Чарлз III в безчувственост. Една от най-емоционалните глави в мемоарите на принц Хари в Spare ще бъде главата, посветена на трагичната смърт на майка му, любимата на много хора принцеса Даяна. По това време момчето е само на 12 години. Смъртта на лейди Ди травмира херцога на Съсекс.

Хари си спомни фаталния ден през август 1997 г., когато Даяна претърпя автомобилна катастрофа в Париж.

Херцогът на Съсекс написа, че баща му го е сложил на леглото, за да съобщи новината за инцидента, обръщайки се към него с „мой скъпи сине“. Принц Чарлз каза, че Даяна е получила сериозни наранявания на главата и е малко вероятно състоянието ѝ да се подобри. „Това, което си спомням с удивителна яснота е, че не плаках. Нито сълза. Баща ми дори не ме прегърна. Той не знае как да изрази емоциите си“, признава Хари в мемоарите си, добавяйки, че баща му не го е погледнал в очите, когато е съобщил ужасната новина, а вместо това „погледнал гънките на старите одеяла и чаршафи“.

Когато най-накрая младият херцог на Съсекс осъзнал колко тежко е състоянието на майка му, той „мълчаливо умолявал баща си, или Бог, или и двамата“, всичко това да не е вярно.

Хари си спомня как е помолил принц Чарлз за разрешение да посети майка си в болницата, но бъдещият крал е обяснил, че Даяна „няма да се оправи отново“.

„Той просто постави ръката си на коляното ми и се опита да внуши, че всичко ще бъде наред“, сподели херцогът на Съсекс. До 9 сутринта на следващия ден Хари останал сам в стаята си, докато не чул звуците на гайда отвън през прозореца, което означавало трагичен край.

В мемоарите си принцът също така призна, че симпатизирал на новия приятел на майка си, Доди ал Файед. Те се запознаха по време на съвместна почивка в Сен Тропе. Хари си спомня как принцеса Даяна сияела в присъствието на Доди. Той нарече Файед „добър и симпатичен човек“. И Хари, и брат му Уилям тогава изразиха мнение, че са щастливи за майка си, докато тя самата е щастлива.

Херцогът на Съсекс беше много разстроен от загубата на лейди Ди. Дълго време той се утешавал с мисълта, че майка му наистина не е умряла, а „просто се е скрила“ и че всеки момент ще влезе в стаята и ще каже, че това е просто шега. Хари също си спомни, че на него и на Уилям им било забранено да гледат телевизия, за да ги предпазят от новината за смъртта на Даяна.

В своите мемоари принцът също така признава, че е употребявал незаконни вещества и е бил пристрастен към алкохола. Като по-малък принц Хари никога не е бил известен с примерно поведение. В младостта си той непрекъснато се превръща в герой на скандалните заглавия на световните медии заради пиянските си лудории, любовни афери и купони. В мемоарите си той реши да не се преструва на добро момче, говори откровено за шумни кавги с брат си, за първия си сексуален опит със зряла жена и също така обясни защо се появил на едно от партитата в нацистка униформа.

Пресата получи още един пасаж от мемоарите, в който принцът признава: да, като тийнейджър той е използвал незаконни вещества и е страдал от алкохолна зависимост.

„Разбира се, по това време взех ***. В нечия къща през уикенда след лова ми предложиха пътека ... Оттогава опитах още няколко пъти“, цитира Sky News от книгата.

„Не беше много забавно и не ме накара да се чувствам особено щастлив, както изглежда се случваше на другите. Но ме накара да се почувствам различен и това беше основната ми цел. Усещам. Да бъда различен“, написа принц Хари. „Бях седемнадесетгодишен тийнейджър, готов да опитам почти всичко, което би променило предварително установения ред... Поне се опитах да се убедя в това.“

Признанието на младия Хари, че пие и употребява наркотици, подтикна баща му, принц Чарлз, да изпрати сина си във Phoenix House в Обединеното кралство за лечение.

Що се отнася до първия му опит в секса, Хари е бил на 17 години. Жената е била много по-възрастна от него.

„Тя се държеше с мен като с млад жребец“, разказва принц Хари за първото си сексуално преживяване. В мемоарите си The Spare принц Хари дава едно след друго разкрития. И така, херцогът на Съсекс си спомни в детайли първия си сексуален опит. Той не назова името на любовницата, която го е лишила от девствеността му, но обрисува цветно интимната им среща.

През 2001 г., докато Хари учи в Итън Колидж, той получава посещение от един от бодигардовете на кралското семейство, Марко. На вечеря бодигардът с „мрачно изражение“ информира принца, че е изпратен да „разбере истината“. „Подозирах, че има предвид скорошната ми загуба на девствеността, унизителен епизод със зряла жена, която обичаше горещи мъже и се отнасяше с мен като с млад жребец“, пише принц Хари в книгата.

„Една от многото ми грешки беше, че оставих това да се случи на улицата, в полето до много оживена кръчма. Без съмнение някой ни е видял“, призна херцогът на Съсекс.

Хари не назова името на първата си любовница. Три години по-късно той започва да се среща с Челси Дейви, с която се запознава, докато учи в Лондон.

Романсът на двойката продължи около шест години.

По-рано фенове на кралското семейство предположиха, че актрисата Елизабет Хърли може да е лишила най-малкия син на принц Чарлз от девствеността. Самата тя обаче се възмути от подобни слухове, като веднага отрече да има нещо общо с тях.

За още новини от света на кралското семейство и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари