IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кейт Уинслет към прохождащ журналист: Не се страхувай

11 януари 2023 09 00

Актрисата помогна на девойка, която правеше първото си интервю

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Със сигурност срещата с Кейт Уинслет сама по себе си ще е незабравимо изживяване, но една журналистка ще запомни момента не само с досега си до носителката на „Оскар“, но и с начина ѝ на отношение.

По време на пресконференция за новия си филм „Аватар: Природата на водата“ Уинслет е интервюирана за германската телевизия ZDF, когато репортерката казва на актрисата, че това е първият ѝ път. Тогава Кейт спира интервюто и се доближава по-близо до Марта, опитвайки се да ѝ вдъхне увереност и кураж, за да продължи и да се представи по най-добрия начин.

„Това е първият ти път? Е, познай какво. Когато направим това интервю, то ще бъде най-прекрасното в живота ти. И знаеш ли защо? Защото ти така си решила. Така, ние решихме сега, аз и ти, че това ще бъде фантастично интервю“, казва Уинслет. Тя увери Марта, че може да ѝ зададе всякакъв въпрос, без да се притеснява и да се страхува. „Всичко ще бъде чудесно. Ще се справиш!“.

Видео от милия момент веднага се появи в социалните мрежи и събра повече от милион гледания в Туитър за по-малко от 24 часа. Освен това, Марта успява да си направи и селфи с Уинслет, а от снимката се вижда, че момичето е доста младо, но огромната усмивка върху лицето му подсказва, че интервюто е минало повече от добре.

През декември Кейт Уинслет сподели пред списание People, че близката връзка с децата ѝ я е накарала да се снима във втората част на „Аватар“, който вече премина прага от 1 млрд. долара печалба след премиерата си на 16 декември. Това е едва третият филм, който постига подобен успех, след като преди това го направиха „Топ Гън: Маверик“ и „Джурасик Свят: Доминация“.

„Бях много щастлива да се включа в света на „Аватар“ и много развълнувана, че бях поканена да участвам“, казва Уинслет, спомняйки си за разговора с режисьора Джеймс Камерън. Разказва, че той ѝ се обадил по телефона, за да ѝ обясни какво представлява ролята ѝ, като тя веднага се харесала на актрисата. Везните обаче окончателно били наклонени от децата на Уинслет, които ѝ казали, че веднага трябва да приеме работата.

Уинслет е майка на синовете Беър и Джо, които са съответно на 9 и 19, както и на дъщеря Миа, която е на 22 години. Всички те са били категорични, че актрисата трябва да каже „Да“ на Камерън още преди да е получила сценария за „Аватар: Природата на водата“.

Кейт Уинслет и дъщеря ѝ Миа Трепълтън – заедно в живота и на екрана

Кейт Уинслет пострада при снимки в Хърватия

Имате лош ден? Кейт Уинслет е тук, за да поправи това

Освен че получава категоричната благословия на децата си, ролята на Уинслет е дългоочакваното събиране с Джеймс Камерън, с когото си партнират за първи път в „Титаник“ през 1997 година. Въпреки че дълго време не са работили заедно, двамата поддържат връзка и си изпращат подаръци за Коледа и рождените дни.

В „Аватар: Природата на водата“ Уинслет играе Ронал – гмуркач от водния клан Меткайна, която е съпруга на лидера на селото. Ронал е бременна – черта от характеристиките на героинята, която режисьорът Джеймс Камерън смятал за съществена за представяне на екрана.

„Всички говорят за овластяване на жените, но коя е толкова голямата част от живота на една жена, която ние, като мъже, не преживяваме? И тогава си помислих, че ще е добре да имаме жена воин, която е бременна в шестия месец и е готова за битка“, споделя той пред Variety. Допълва, че подобна картина не се е виждала в нашето общество от стотици години, но в миналото жените са имали точно такава роля – да се борят за оцеляването си и да защитават децата си, независимо дали са били бременни или не.

По време на снимките на „Аватар“, Уинслет е трябвало да задържи дъха си под вода, подобрявайки рекорда на Том Круз. Тя успява да остане без въздух повече от седем минути, като дори има и видео от този момент. „Накрая излизам от водата и питам дали съм умряла. Веднага исках да разбера времето си. И не можех да повярвам“, казва тя през 2022 година.

По думите на актрисата, тя не се е състезавала с Том Круз, а със себе си, опитвайки се да победи предишния си рекорд от 6 минути и 14 секунди. Казва, че много е харесвала да се снима в огромни аквариуми и да работи с експерти, които ѝ осигуряват безопасността и знаят как да те научат да използваш пълния потенциал на тялото си във всяка една ситуация. „Беше прекрасно изживяване. Не е нещо, което можеш да направиш сам“, казва още актрисата.

Първият „Аватар“, излязъл през декември 2009 година, се превърна в най-печелившия филм за всички времена. В световен мащаб той спечели общо 2,92 млрд. долара. На второ място се нареди „Отмъстителите: Краят“ и „Титаник“. Първият филм на Камерън за мистичната страна Пандора беше номиниран за цели девет Оскара и спечели три.

В „Аватар: Природата на водата“ участват Кейт Уинслет, Сам Уорингтън, Зоуи Салдана, Сигорни Уийвър и други. Той вече си спечели награда „Златен глобус“ и „Изборът на критиците“ за най-добър филм. Съвсем скоро ще разберем и дали ще попадне в списъка за „Оскар“, като номинациите ще бъдат обявени този месец.

„Аватар: Природата на водата“ вече може да бъде гледан в кината.

За още новини от света на звездите – последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари