IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обрат в случая с Алек Болдуин – може да прекара по-малко време в затвора

22 февруари 2023 10 50

Ето какво се случва със стрелбата на снимачната площадка

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Само седмица след официално повдигнатите обвинения в непредумишлено убийство, оказва се, че Алек Болдуин няма да прекара години в затвора заради смъртта на операторката Халина Хътчинс.

Ако 64-годишният актьор беше признат за виновен по всички обвинения, той трябваше да прекара пет години в затвора. Прокуратурата обаче се отказа от този си план, което спасява и Болдуин от време зад решетките. Все пак има вероятност той да влезе за кратко в затвора, ако бъде признат за виновен по обвинения за непредумишлено убийство за самата стрелба. Ако прокуратурата успее да спечели делото, актьорът ще получи присъда от 18 месеца.

По-голямата присъда, която беше с тежест пет години зад решетките, можеше да бъде издадена заради обвинения в непредумишлено убийство, при което са използвани огнестрелни оръжия. Същото обвинение беше свалено и от името на оръжейника Хана Гутиерес-Рийд, която обаче е изправена пред подобна съдба като Болдуин – 18 месеца в затвора, ако вината ѝ в смъртта на Хътчинс бъде доказана.

„За да се избегнат по-нататъшни разсейвания от страна на г-н Болдуин и неговите адвокати, окръжният и специалният прокурор премахнаха обвинението в използването на огнестрелно оръжие, което беше тежест към обвиненията в непредумишленото убийство на Халина Хътчинс на снимачната площадка на филма Rust“, казва говорител на окръжната прокуратура на Санта Фе. Тя допълва, че в момента приоритет на обвинението е осигуряване на справедливост, а не работни часове за адвокатите от големите градове.

Алек Болдуин и Хана Гутиерес-Рийд първоначално бяха обвинени по две престъпления в непредумишлено убийство във връзката със смъртта на 31-годишната Халина. Актьорът също така е обвинен и в друго дело, заведено от родителите и сестрата на операторката.

През януари адвокатът на актьора заяви, че всички криминални обвинения, направени към клиента му, само изкривяват смъртта на Халина Хътчинс и представляват ужасни грешки в правосъдието. „Г-н Болдуин не е имал причина да вярва, че в пистолета е имало истински патрони. Той е разчитал на професионалисти, с които е работил, които са го уверили, че в оръжието няма бойни патрони. Ще се борим с тези обвинения до победата“, категоричен бе Люк Никас.

Алек Болдуин почете паметта на Халина Хътчинс, но се сдоби с критики

Алек Болдуин ще става дядо – дъщеря му Айрланд е бременна

Алек Болдуин обвини снимачния екип на Rust за смъртта на Хътчинс

Снимките на филма Rust официално ще започнат отново през пролетта, малко повече от година след убийството на Хътчинс през октомври 2021 година.

Режисьорът Джоел Соуза, който също беше ранен при стрелбата, е сред поне четирима членове от първоначалния екип, с който продукцията започна снимки. Вдовецът на Хътчинс – Матю, от когото тя има и син, ще участва в процеса като изпълнителен продуцент.

Засега, когато присъдите все още не са издадени, се оповестява, че Алек Болдуин също ще се върне към снимките. Ако обаче вината му бъде доказана и той трябва да прекара 18 месеца в затвора, бъдещето на филма остава неясно.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари