IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Синът на Дуейн Уейд вече официално е момиче

27 февруари 2023 18 00

От Зион вече няма и следа, а на негово място е Зая Уейд

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Синът на Дуейн Уейд официално получи позволение да смени името и пола си, превръщайки се в момиче.

Миналия петък съдът в Лос Анджелис позволи на детето на баскетболната легенда официално да заличи рожденото си име и пол от архивите, като на тяхно място се появят съвсем други. Така Зион, роден през 2007 година, вече е в историята и сега Зая седи на неговото място, ставайки официална част от семейство Уейд.

Въпреки че Зион се подвизаваше под името Зая от 2020 година насам, чак сега в личната ѝ карта пише официално Зая Малачи Айрамис Уейд. Съдията също така позволи на 15-годишното момиче официално да промени пола си, което означава, че личните ѝ документи ще съвпадат изцяло с начина, по който се идентифицира полово.

През 2019 година Дуейн Уейд присъства на прайда в Маями заедно със Зая, която по това време още се подвизаваше като Зион. Тогава двамата бяха придружени от съпругата на баскетболиста и доведена майка на Зая – Габриел Юниън. По улиците на слънчев Маями Зион беше облечен с жълта тениска и зелени къси гащи, държейки в едната си ръка знаме с цветовете на дъгата.

„Не говоря много за това, защото историята е на Зион и той трябва да я разказва. Но мисля, че като семейство, трябва да се подкрепяме. Това ни е работата. И моята работа като баща е да ги подкрепям, да им осигуря добър живот и да бъда зад тях във всяко едно решение“, каза Уейд пред Variety по това време.

По време на тогавашния прайд, баскетболистът сподели и съвет за всички родители, които се намират в подобна ситуация. По думите му, нито едно възпитание не е еднакво, всяко едно дете е различно и трябва да получава индивидуална грижа, разбиране и подкрепа. Съветът му е всеки родител да опознае детето си и да не поставя собствените си надежди и очаквания върху него.

„Когато детето ти се появи на този свят, ти вече не си егоист. Трябва да бъдеш неговия модел за подражание, да бъдеш неговия глас, да му позволиш да завладее света. Позволи му да бъде себе си, а твоята работа е само и единствено да го подкрепяш“, категоричен бе Уейд.

Баскетболистът признава, че е разбрал за различните наклонности на сина си, още когато той е бил на 3 години. „Тогава със съпругата ни си казахме, че Зион не излъчва същите момчешки вибрации като другия ни син“, казва той.

Габриел Юниън и Дуейн Уейд станаха родители

В допълнение към разговора с Габриел Юниън, Уейд споделя, че е трябвало да се обърне и към себе си, за да предотврати евентуални агресивни или предубедени реакции, които може да наранят тогавашния Зион. „Не става въпрос за него. Той знае кой е. Става въпрос за теб. Трябва да погледнеш в себе си и да разбереш какъв е твоят проблем, защото детето ти няма проблем. Всичко е в теб“, казва още Уейд.

„Не може да решаваме вместо децата. Това не е смисълът на живота. Гледах сина си, от първия ден, как се превръща в момичето, което е сега. И нищо не се промени в моята любов. Нищо не се промени в моите отговорности. Просто трябваше да стана по-умен, да се образовам по тази тема. Това ми е работата“, допълва Дуейн.

Промяната на пола и името на Зион срещнаха отпор миналия ноември, когато майката на детето подаде документи в съда, твърдейки, че Дуейн Уейд се опитва да спечели дивиденти от цялата ситуация.

„Получих публикация в социалните мрежи, в която се казва, че принуждавам детето си да бъде нещо, което всъщност не е. Това са сериозни и нараняващи обвинения, които сериозно засегнаха децата ни“, написа тогава баскетболистът в Instagram. Допълни, че е отвратен как майката на Зая се опитва да постави себе си в центъра на вниманието за сметка на детето си.

Дуейн Уейд и Сиохвон Фунчес бяха женени от 2002 до 2010 година, като имат и 20-годишен син Зейр. Баскетболистът също така е баща на 8-годишния Ксавиер, когото споделя с бившата си приятелка Ая Метойър, както и на 3-годишната Кавия, която се ражда от сегашния му брак с Габриел Юниън. Той също така е официален настойник на племенника си Давеон Морис.

За още новини от света на звездите – последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари