IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шарън Стоун: Сърцето ми бе разбито, когато изгубих сина си

8 март 2023 14 40

Актрисата остава с отнето попечителство след играта си в „Първичен инстинкт“

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Шарън Стоун си спомня за емоционалните негативи, които ролята ѝ в „Първичен инстинкт“ са донесли в живота ѝ като майка.

64-годишната актриса се появи в епизод от подкаста Table for Two, където говори откровено за последвалите събития след невероятната ѝ роля във филма от 1992 година, в това число и загубата на попечителство над сина ѝ. По думите на Стоун, целият съдебен процес е бил едно истинско мъчение за нея, защото са били задавани неприятни и неподходящи въпроси към малкото ѝ момченце.

„Съдията попита детето ми дали знае, че майка му прави секс филми. Това беше насилие от системата, която решаваше каква майка съм само на база на филмите, които правя“, разказва Стоун. Допълва, че по това време много хора са правили истински порнографски сцени, но заради нейната голота, която е била по-малко от секунда, е загубила детето си.

Шарън Стоун е майка на трима сина – 16-годишния Куин, 17-годишния Лайрд и 22-годишния Роан. Именно най-голямото ѝ дете е пострадало от съдебния процес, оставайки без майка за известно време заради отнети права. Раздялата между двамата сериозно се отразява и на психическото състояние на Стоун, която се озовава в клиника заради сърцебиене.

„Всичко това сякаш наистина разби сърцето ми“, казва актрисата.

Това обаче не е първият път, в който Стоун говори за трудния и изтощаващ процес на снимане на „Първичен инстинкт“. Филмът се оказва истински хит през 1992 година и се превръща в четвъртия най-печеливш за годината. Процесът на създаване на шедьовъра обаче е бил доста различен от това, което всеки си представя. Стоун споделя за напрежение на снимачната площадка, което води до влизането в болница на няколко хора от екипа.

Един от пострадалите е режисьорът Пол Верховен, който се оказва с разкъсан синус и постоянно кървене от носа. Причината, според Стоун, била огромното напрежение, усещано от всички, но най-много от главните действащи лица, включително и Верховен.

По време на пускането на филма, от Асоциацията за филмово изкуство на Америка искали да дадат на „Първичен инстинкт“ необичаен и потенциално финансово парализиращ рейтинг от NC-17, който забранява допускането на зрители под 17 години. В най-известната сцена героинята на Стоун разкрачва краката си, носейки бяла рокля, за да покаже липсата на бельо.

„Сега хората ходят голи в Netflix, но в онова време нещата, които правехме, бяха съвсем нови. Това беше филм на голямо студио, в който имаше голота, секс, хомосексуалност – всички тези неща, по моето време, бяха табу“, казва Стоун.

През цялото това време актрисата е имала един-единствен човек, на когото е можела да разчита – колегата ѝ Майкъл Дъглас. „Благодаря на Бог за него. Той е не просто феминист. Той е човечен. Наистина се грижи за всеки и обръща внимание на всеки“, казва Шарън.

На прага на огромния си успех, Шарън Стоун е помолена да участва в раздаването на наградите „Оскар“ като връчва една от статуетките. Тъй като „Първичен инстинкт“ все още не е излязъл на голям екран, славата на актрисата е минимална и никой от известните дизайнери не иска да работи с нея за голямото събитие. Затова тя е трябвало да импровизира.

Шарън Стоун

Снимка: Getty Images

„Всички останали на червения килим бяха с рокли за по 40-50 000 долара, а аз отидох да си купя една обикновена черна рокля, защото само за това имах възможност“, спомня си Стоун. Тя също така сама прави грима и прическата си.

Шарън Стоун се подлага на операция за премахване на тумор

Шарън Стоун стана майка за четвърти път

Шарън Стоун изненада феновете със сладко бебе

За щастие на актрисата, при пристигането си на червения килим, много от тогавашните звезди в Холивуд са я поздравили за външния ѝ вид, както и за ролята ѝ в „Първичен инстинкт“, който тогава е показан пред избрана публика преди световната си премиера.

Шарън Стоун

Снимка: Getty Images

Четири години след дебюта си на Оскарите, Стоун печели златната статуетка за главна женска роля за играта си в „Казино“. Тогава тя вече е с дизайнерско облекло, носейки черна тениска под яке на Armani и пола на Valentino.

За още новини от света на звездите и лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари