IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Децата на Меган Маркъл и принц Хари с официални кралски титли

13 март 2023 08 40

Те са им право по рождение, откакто дядо им стана монарх

Снимка: БГНЕС

Дворецът актуализира официалния уебсайт на кралското семейство рано в четвъртък, за да отрази титлите на принц Арчи Харисън и принцеса Лилибет Даяна. Преди това те бяха оформени като „Мистър Арчи Маунтбатън-Уиндзор“ и „Мис Лилибет Маунтбатън-Уиндзор“.

Титлите принц и принцеса на Арчи и Лилибет са в съответствие с прецедента, създаден от крал Джордж V, след като той издаде патент през 1917 г., който дава титлата принц или принцеса на внуци по мъжка линия на суверена.

След смъртта на кралица Елизабет през септември бащата на Хари стана крал Чарлз – и като внуци на монарха, 3-годишният Арчи и 1-годишната Лилибет получиха титлите принц и принцеса.

„Титлите на децата са право по рождение, откакто дядо им стана монарх“, каза говорител на херцога и херцогинята на Съсекс пред People. „Този въпрос беше уреден от известно време в съответствие с Бъкингамския дворец.“

38-годишният принц Хари и 41-годишната Меган за първи път споменаха кралските титли на децата си при потвърждението на новината за кръщенето на дъщеря им на 3 март в Калифорния.

Принц Арчи и принцеса Лилибет не са получили титлите, когато са се родили, защото са били правнуци на монарха.

Въпреки това, техните братовчеди – трите деца на принц Уилям и Кейт Мидълтън – принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи – получиха титлите като деца на най-големия син на (вече бившия) принц на Уелс.

Когато принц Хари и Меган се ожениха през май 2018 г., кралица Елизабет им даде титлите херцог и херцогиня на Съсекс. Арчи имаше право на „титлата за учтивост“ на граф Дъмбартън при раждането си, но двойката не му даде титла за учтивост по това време. В крайна сметка Арчи може да получи вторичната титла в Съсекс, преди да наследи херцогството.

Уебсайтът на кралското семейство се забави с почти пет седмици, за да добави дъщерята на принцеса Беатрис Сиена Елизабет към линията на наследяване след раждането ѝ през септември 2021 г. Когато принцеса Юджийн посрещна сина си Август през февруари 2021 г., уебсайтът не го добави почти два месеца.

Някои членове на кралското семейство са отказали титли за децата си. Единствената дъщеря на кралица Елизабет, принцеса Ан, отказа титли за двете си деца, Питър и Зара. „Зара винаги казва, че е толкова доволна, че не ѝ е дадена титла“, Фил Тиндъл, бащата на нейния съпруг Майк Тиндъл, каза по-рано пред Sunday Times, че липсата на титла е позволила на Зара и брат ѝ „да изживеят своя собствен живот.“
По същия начин принц Едуард и Софи, графиня на Уесекс, избраха да не използват титли принц и принцеса за децата си, лейди Луиз и Джеймс, виконт Севърн.

„Опитваме се да ги възпитаме с разбирането, че е много вероятно да трябва да работят, за да си изкарват прехраната“, каза Софи пред Times of London за решението си да не използват титлите „Негово/Нейно кралско височество“ за Луиз и Джеймс. „Следователно взехме решение да не използваме титли. Те ги имат и могат да решат да ги използват от 18-годишна възраст натам, но мисля, че е много малко вероятно.“

Въпреки че Меган и принц Хари до голяма степен държаха децата си далеч от очите на обществеността, те споделиха няколко лични снимки и видеоклипове с участието на Арчи и Лили в шоуто си в Netflix Harry & Meghan, чиято премиера беше през декември в стрийминг услугата.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари