IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принцеса Иман заложи на Dior за сватбата си

13 март 2023 16 30

Дъщерята на кралица Рания с тиара на Chaumet за епичната церемония в Йордания

Getty

Getty

Първата кралска сватба за 2023 година вече е факт. Дъщерята на краля и кралицата на Йордания – принцеса Иман, се омъжи за своя любим – Джамил Александър Термиотис. Пищната церемония се проведе на 12 март, в кралския дворец западно от столицата Аман. За нея булката избра рокля на марката Dior, вместо да заложи на някой местен дизайнер.

Булката и младоженецът се врекоха във вярност по време на класически ритуал в Бейт Ал Урдун, на който присъстваха техните семейства, много роднини, приятели и високопоставени служители. Мястото е известно във Великобритания с това, че именно там принц Уилям и престолонаследникът на Йордания – принц Хюсеин са гледали заедно футбол.

Като истинска принцеса, носеща блестяща тиара Chaumet на главата си, Иман е пристигнала под ръка с по-големия си брат, който след време ще поеме трона от крал Абдула II. Именно той я предал на финансиста с гръцки произход. Двамата подписали сватбен договор, като държавната телевизия е предала не само ритуала, а и всички други важни подробности от тържествата, продължили цял ден.

Класическа елегантност в Dior – за булката и нейната майка

Неведнъж сме писали, че най-голямата дъщеря на кралицата определено има вкус на обличане. Подобно на своята майка, тя е класически пример за елегантност и истинско модно вдъхновение – не само за жените в Йордания, а и за тези по целия свят. Тя показва това и на своята сватба, за която носи спираща дъха булчинска рокля на споменатата известна марка. Същата е сред любимите на Рания.

Моделът се отличава с дълги ръкави с втален корсаж и дълга пола с нежен А-силует. Квадратното деколте на принцеса Иман е покрито с деликатна дантела със сложни флорални детайли. То допълва дизайна на драматичния воал, който е продължение на нейната лъскава тиара.

Бижутери веднага съобщиха в социалните мрежи, че въпросната деликатна диадема е от известната къща Chaumet. Тя е с инкрустирани диаманти и според публикации на местни медии, се предполага, че е принадлежала на нейната баба по бащина линия, принцеса Муна ал-Хюсеин.

От своя страна кралицата облече страхотна рокля. Тя е на Dior, от колекцията есен/зима 2022. Сивото творение се отличава с плисирани ръкави и разкрояващ се силует. И двете са с плисета. Друго нещо, което прави впечатление в модела, е изключително женствената висока яка, вдъхновена от викторианския стил.

Наблюдаваща церемонията от първия ред, заедно с двамата си сина, както и по-малката си дъщеря – принцеса Салма, и годеницата на престолонаследника Хюсеин, Раджва, майката на булката трудно сдържа емоциите си, пише Arabian Daily. Около тях са били други членове на кралското семейство като принцеса Райя, полусестрата на крал Абдула, и нейният съпруг – британският писател Нед Донован, внук на Роалд Дал.

Кралят на Йордания стана свидетел на Иман

Местните медии разказват надълго и нашироко за ритуала, на който булката и младоженецът дали обещание за вярност в присъствието на трима свидетели. Преди да подпишат сватбения договор, имамът им изложил условията на брака, с които те трябва да се съгласят. Това станало в компанията на бащата на булката – крал Абдула II, и двамата братя на принцесата – престолонаследникът принц Хюсеин и принц Хашем. След това влюбените си разменили пръстените.

Изричайки своите клетви Иман и Джамил са напуснали залата хванати под ръка, за да отидат в залата за тържества, където разрязали своята огромна сватбена торта.

Двамата напуснали стаята ръка за ръка и продължили към отделна стая, където разрязали своята огромна сватбена торта. Малко преди това от екипа на кралицата споделиха видео в нейния профил, за да покажат сватбената украса. Тя е в класическата бяла цветова схема, с флорални и някои други декоративни елементи. Гостите са седели на фотьойли от букле, заобиколени с катедрални свещи и тавани, украсени с драпирани ефирни платове.

Коя е Иман бин Абдула – принцеса на Йордания, борец за права и модна икона

Принцеса Иман сложи тиара за първи път

Коя е Рания ал-Ясин – от Кувейт до кралския трон

Кралицата даде благословията си на младоженците

Вместо да не показва снимки от сватбата, както правят много личности, Рания сподели няколко в Instagram. И така за пореден път показа колко се радва за своята наследница и нейния вече законен мъж.

„Иман, моля се тази следваща глава от живота ти да ти донесе толкова много радост, любов и смях, колкото ти ни донесе през годините. Поздравления за булката и младоженеца!“, написа кралицата към своята публикация от деня, който цяла Йордания очакваше с нетърпение. И така даде благословията си за новото семейство в двореца.

Припомняме, че тържествата по случай брака на принцеса Иман започнаха още миналата седмица. Така например преди няколко дни имаше къна парти за булката. За предсватбения повод тя носеше зашеметяваща рокля, която е от колекцията на йорданската дизайнерка Реема Дабор за 2021 г. Моделът от шифон и коприна беше украсен с бяла бродерия и златни кристали, завършен с колан на Брус Олдфийлд. Именно него е носила Рания на своя сватбен ден през 1993 г., преди да стане кралица.

Крал Абдула II и кралица Рания се готвят за втора сватба

Принцеса Иман и финансистът Термиотис обявиха годежа си през юли 2022 г. Това стана само седмици преди по-големият брат на принцеса Иман да предложи брак на приятелката си Раджва. Същата носеше изящна рокля в яркожълто на сватбата.

Престолонаследникът и неговата лъчезарна годеница ще се оженят на 1 юни. Тяхната сватба ще бъде втората най-очаквана в Йордания и висшето общество за 2023 г.

За новия си портрет принцеса Иман сложи диамантената тиара, носена преди това от нейната майка. Най-вероятно кралицата ще даде някое свое бижу на снаха си (за предстоящите тържества около нейното бракосъчетание), с което ще покаже колко близка е с нея тя.

Крал Абдула II и кралица Рания са сред чуждестранните кралски особи, които биха могли да бъдат в списъка с гости за коронацията на крал Чарлз III. Това съобщава Tatler и уточнява, че синът на покойната Елизабет Втора ще наруши традицията, като кани други монарси на церемонията.

Малко преди коронацията във Великобритания, за която се вълнува цял свят, йорданското кралско семейство ще вложи много сила и енергия по подготовката на сватбата на принц Хюсеин.

За още новини от света на кралските семейства по света и други звезди последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

 

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари