IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принцеса Леонор влиза в казармата – нищо общо с приказките на Disney

21 март 2023 08 40

Испанското правителство насърчава все повече жени да влизат във въоръжените сили

Getty Images

Getty Images

Животът на испанската престолонаследница Леонор де Бурбон няма нищо общо с този на принцесите на Disney. Принцесата на Астурия ще започне 3-годишно военно обучение през август, след като напусне училището „хипи Хогуортс“ в Уелс, наричано така заради прогресивния си подход към образованието. Тази информация идва на фона на новината, че испанското правителство насърчава все повече жени да стават част от въоръжените сили на страната. Испанският министър на отбраната потвърди обучението на бъдещата кралица, която някой ден ще наследи баща си.

17-годишната Леонор е по-голямата от двете дъщери на крал Фелипе VI и кралица Летисия (по-малката се казва София като баба си, майката на Фелипе). В последните няколко години тя учеше в престижния и много живописен колеж-интернат UWC Atlantic в Уелс, но явно е решила да се завърне в родината си и да смени учебниците с оръжие.

Списание Tatler съобщи, че испанският министър на отбраната Маргарита Роблес е потвърдила следващия ход на принцеса Леонор по-рано тази седмица. Обучението ще включва стажове във въоръжените сили, испанския флот и военновъздушните сили.

Говорейки след заседание на кабинета във вторник, г-жа Роблес потвърди: „Своевременно главнокомандващият на въоръжените сили ще бъде жена и през последните години полагаме много важни усилия да включим жените във въоръжените сили. Принцесата ще започне обучението си във Военната академия на армията в Сарагоса, преди да отиде във военноморското училище и ще завърши трите си години в General Air Academy.“

През септември миналата година испанският дворец обяви, че принцеса Леонор възнамерява да учи право в университета, но едва след като завърши трите си години на военно обучение. Въпреки че изборът на университет на Леонор е неизвестен, академичната подготовка на принцесата вече прилича на тази на нейния баща крал Фелипе.

След като завърши гимназия в Лейкфийлд Колидж в Канада, Фелипе се завърна в Испания и на свой ред завърши Общата военна академия в Сарагоса, а след това продължи да учи във Военноморското училище в Марин. Той завърши военното си обучение на 18 години през 1987 г., а след това продължи да учи право в Автономния университет в Мадрид.

За младата принцеса Леонор се знае, че говори четири езика, включително мандарин. По време на училищните си ваканции тя винаги се връща от Обединеното кралство у дома в Испания, където изпълнява кралските си задължения. Леонор вече може да се похвали с редица солови ангажименти, на които тя доказа и ораторските си умения.

Талантливата тийнейджърка, която е наследила изтънченото чувство за стил на майка си, също така е талантлива виолончелистка, добра тенисистка и има умения по ветроходство и гимнастика, които е придобила по време на летни лагери в САЩ.

Леонор

Снимка: Getty

Леонор е родена по време на управлението на дядо си, опозорения крал Хуан Карлос, който абдикира от испанския трон през 2014 г., след като стана мишена на няколко разследвания в Испания и в чужбина за укриване на данъци и съмнителни сделки в Близкия изток. Скандалите опетниха репутацията на кралското семейство, но пък 54-годишният Фелипе работи усилено в последните години, за да се дистанцира от баща си и да върне вярата в монархията.

За още новини от света на звездите и лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари