IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

9 години след трагедията – приятел на Шумахер проговори за него и Корина

23 март 2023 16 30

Еди Джордан обяснява, че жената на шампиона е съсипана

БГНЕС

БГНЕС

През декември 2022 година се навършиха девет години от ски инцидента, който Михаел Шумахер претърпя в Алпите. Наскоро близък приятел на световния шампион във Формула 1, проговори за товара, който съпругата му Корина носи толкова време.

Според Еди Джордан – основател, собственик и ръководител на тима от Формула 1 – Джордан Гранд При, жената до неговия бивш колега е съсипана и живее като затворник в дома им.

„Вече почти десет години тя много рядко излиза от дома им. Не ходи на публични места, не се среща с много хора, защото почти всеки ще я пита как е Михаел. Това, което се случи беше ужасно и за двамата“, казва той, цитиран от Daily Mail.

По думите на Джордан, Корина Шумахер се е превърнала в „отшелник“ и общува с много тесен кръг от хора, за да се грижи за съпруга си и да не допуска никой да научи за реалното му състояние. А междувременно нейната психика също страда.

„Твърде много хора искат да видят Михаел, а тя трябва да им отказва. Аз също не бях допуснат, но не ѝ се сърдя“, обяснява Еди за това, че жената до Михаел не допуска посетители при него толкова дълго време.

Синът на Шумахер с трогателни думи за рождения му ден

Приятел на Шумахер се опитал да продаде негова снимка за 1 млн. долара

Корина наложила правила за гостите си

Михаел Шумахер,

БГНЕС

По думите на Джордан, жената на Шумахер била доста объркана и разтревожена в първите дни след изписването на състезателя от болница. Но се събрала и въвела правила за това кой може да види Михаел и кой не.

„Тя изложи някои правила, познавам я много добре и много време преди Михаел Шумахер. Тя е прекрасно момиче и аз я познавах, когато се омъжи за него, така че имаме дълга история на добри отношения...“, казва още Еди, който управлява отбора на Jordan F1 от 1991 до 2005 г.

Шефът на F1 и бивш шеф на Ferrari – Жан Тод, е един от малкото, които получават разрешение да видят Шумахер.

Жената до Шумахер рядко говори за състоянието му

Не само Корина, но и децата на световния шампион избягват да говорят публично за състоянието му. През изминалата година обаче тя даде интервю, в което сподели как се чувства след инцидента, променил нейното семейство завинаги.

„Той е тук. Различен, но той е тук и това ни дава сила според мен... Заедно сме. Живеем заедно вкъщи. Правим терапия. Правим всичко възможно, за да е по-добре и да сме сигурни, че той се чувства комфортно. И просто да го накараме да почувства нашето семейство, нашата връзка“, обясни тя.

За Корина техния живот трябва да остане личен, далеч от камерите. В своята изповед през 2022-а тя посочва, че се стреми да води нормален начин на живот доколкото е възможно.

„Михаел винаги ни е защитавал, а сега ние защитаваме Михаел“, обяснява тя.

За още новини от света на звездите – последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари