IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Войната приключи: Селена Гомес и Хейли Бийбър обединени срещу хейтърите

27 март 2023 17 40

Двете дами заровиха томахавката

Снимки: Getty Images

Снимки: Getty Images

Имената на Селена Гомес и Хейли Бийбър често попадат в медийните заглавия и дискусиите в социалните мрежи поради една причина – Джъстин Бийбър. Вниманието към този любовен триъгълник засенчва абсолютно всичко, постигнато от тримата участници в него, независимо че отдавна се отричат слуховете за каквото и да е напрежение, делене на мъж и възможност за възстановяване на любовта между Джъстин и Селена.

След сватбата на Бийбър и Хейли Болдуин през 2019 година, феновете на Селена Гомес започнаха с обидите и нападките към новата изгора на Джъстин. Те изследваха всяка нейна стъпка и поведение, сравнявайки ги с тези на своята любимка. Стигна се дотам, че започнаха да излизат твърдения, че бракът е единствено и само за рекламни цели, като любовта между Хейли и Джъстин е фалшива.

Въпреки множеството уверения, че Гомес и Бийбър няма как да се съберат, феновете продължават да се надяват. През последните две години нещата станаха още по-напрегнати, след като се появиха клипове, в които Хейли Бийбър се държи неуважително към Тейлър Суифт, която е една от най-добрите приятелки на Гомес. Във въпросното видео моделката е водеща на предаването Drop the Mic, когато колегата ѝ Method Man говори за новия албум на Суифт – Reputation, излязъл през 2017 година.

@pophive A TikTok video, posted by @duckcopycat0 , of #HaileyBieber gagging to the thought of #TaylorSwift songs is currently going viral. ? #SelenaGomez commented on the video standing up for Taylor Swift, her best friend. The comment has now seemed to have been deleted by Selena.? This specific TikTok account has only posted two videos, which both seem to be targeting the reputation of Hailey.? Hive, what do y’all think about this considering Selena is the ex to Haileys hubby, #JustinBieber ♬ original sound - Pop Hive by RapTV

„Звездите ще се изправят очи в очи, за да си кажат най-лошите неща една за друга, подобно на текстовете на Тейлър Суифт в новия ѝ албум“, пошегува се по това време рапърът. След това камерата веднага се мести върху Хейли, която, при споменаването на името на Тейлър, прави физиономия сякаш ѝ се гади. Селена Гомес не подмина този клип, пишейки в коментарите: „Съжалявам, че най-добрата ми приятелка продължава да бъде една от най-добрите на всички времена“.

След появата на подобно съдържание, феновете на Гомес видяха възможност да покажат още архивни клипове, включително и един, в който Хейли и Джъстин се подиграват на Тейлър Суифт след направената ѝ лазерна операция на очите. Тогава тя участва в предаването на Джими Кимъл, където показа свое видео, направено от майка ѝ, в което се вижда как се държи, когато е наблъскана с болкоуспокояващи, които все още не са напуснали организма ѝ.

Бийбър, както и по-голямата част от света по това време, вижда видеото и се възползва от възможността да се подиграе на най-големия си враг. „Това не е бананът, който исках! Не е правилният банан! Този няма дръжка“, казва той, сякаш е напът да се разплаче. Сцената е идентична с тази от видеото на Тейлър, която е на границата на нервен срив, след като вади грешния банан от кутията за плодове. Докато емоциите на Суифт са породени от множеството хапчета, които все още са в тялото ѝ, тази на Бийбър е чиста доза подигравка.

@pop.culture.connoisseur they truly deserve each other #teamselena #taylorswift #justinbieber #haileybieber #selenagomez ♬ She Knows - J. Cole

Така се започна една вражда между няколко лагера, която продължаваше повече от пет години. Маслото в огъня бе налято допълнително и след съдебните проблеми между Скутър Браун и Тейлър Суифт. Изпълнителката твърдеше, че музикалният продуцент я тормози, след като закупува компанията, държаща правата за първите ѝ албуми. По думите на Суифт, Браун отказал да ѝ продаде записите, като изисквал от нея по три нови песни в замяна на една стара. Така Тейлър се принуди да презапише всичките си стари албуми, като на пазара се появиха отново Taylor Swift, Fearless, Speak Now, Red, 1989 и Reputation, но с допълнението Taylor's Version, което означава „Версията на Тейлър“.

Докато Суифт и Бийбър сякаш оставиха свадата зад гърба си, то феновете на Селена и Хейли продължават да делят социалните мрежи. Това провокира реакцията на двете дами, които се обединиха срещу хейтърите и помолиха за по-добро разбиране и изглаждане на отношенията между двата лагера.

@leta_bitchknow #greenscreen imagine how humbling it was to have to call Selena and beg her to post this dead #selenagomez #haileybieber #fyp ♬ Muddy Feet (feat. Sia) - Miley Cyrus

Първата крачка бе направена от Гомес, която публикува в историите си в Instagram съобщение на черен екран. В него тя обяснява, че Хейли се е свързала с нея, за да ѝ обясни за смъртните заплахи и обидните коментари, които получава в последно време. Гомес бе категорична, че това е извън нейното разбиране и тя не е човек, който би подкрепил и окуражил подобно поведение.

„Никога не бих застанала зад това. Никой не трябва да изпитва омраза или тормоз. Винаги съм се застъпвала за милосърдието и наистина искам всичко това да приключи“, пише още изпълнителката.

Малко по-късно Хейли се включи в дискусията със собствено изявление, направено по същия начин като Селена.

@riristea Hailey Bieber Thanks Selena Gomez For Speaking Out #haileybieber #selenagomez #popculture #celebgossip #riristea #entertainmentnews #celebritynews #celebnews #rivetsoro ♬ original sound - RiRi’s Tea ☕️

„Искам да благодаря на Селена за думите, след като с нея обсъждахме нещата през последните няколко седмици и се чудехме как можем да продължим напред. Последните няколко седмици бяха много трудни за всички участващи страни и милиони хора изпитват омраза заради това, което е ужасно. Макар социалните мрежи да са чудесно място за връзка и изграждане на общност, моменти като този само създават разделение, вместо да обединяват хората“, пише моделката.

По думите ѝ, нещата винаги могат да бъдат извадени извън контекста и да бъдат обяснени и показани по различен начин. „Трябва да бъдем много по-внимателни относно това, което публикуваме и какво казваме, включително и аз самата. В крайна сметка вярвам, че любовта винаги ще бъде по-голяма от омразата и негативността, и винаги има възможност да покажем повече емпатия и състрадание“, завърши Хейли.

Селена Гомес спряла социалните мрежи заради Джъстин Бийбър

Снимка за поколенията: Селена Гомес и Хейли Бийбър заедно

Селена Гомес си припомни за трудната раздяла с Джъстин Бийбър

Публикацията на Селена идва само месец, след като в социалните мрежи се появи видео, с което се твърди, че Хейли и приятелката ѝ Кайли Дженър се подиграват на веждите на изпълнителката. Тогава двете публикуват снимка от видеоразговор, в който показват тънките си вежди, само няколко дни, след като Селена се пошегува, че е направила грешка, когато е изтънила своите.

@cami.twomeyy For those of you asking here is the Selena x Kylie drama explained! Honestly this kinda just feels like the internet pitting women against women idk. #selenagomez #kyliejenner #haileybieber #rarebeauty #newswithcami #greenscreen ♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

Гомес и Кайли обаче веднага опровергаха слуховете за вражда, като заявиха в коментарите, че имат огромно уважение една към друга и не е нужно да се създават фалшиви истории.

Заради цялата тази драма Селена реши отново да напусне социалните мрежи, казвайки че е твърде стара за подобни неща и иска да си вземе почивка. Обеща на феновете си, че ще се завърне много скоро, но не уточни точно кога.

За още новини от света на звездите и модата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари