IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Високомерната: Най-големите издънки на Гуинет Полтроу

1 април 2023 16 30

Вижте всичките противоречиви и снобски изказвания на звездата

Getty Images

Getty Images

До съвсем скоро холивудската звезда Гуинет Полтроу беше подложена на изпитание, тъй като срещу нея се водеше дело за причиняване на ски катастрофа. По време на делото Гуинет направи няколко противоречиви изказвания, които ядосаха доста хора и предизвикаха подигравки по неин адрес из социалните медии.

Затова решихме да изброим всичките издънки на актрисата, която се преквалифицира в лайфстайл гуру през последните години. Създателката на сайта GOOP, от доста време е коментирана заради снизходителното си, звездно поведение и за това, че раздава странни съвети като например да популяризира вагинални нефритени яйца и свещи с аромат на вагина, както и да говори за здравословното си хранене, което не е никак здравословно.

Обърнете внимание на най-запомнящите се скандали около името на носителката на „Оскар“:

1. Ски инцидентът, заради който тя е „изгубила половин ден в каране на ски“, а другият човек е бил в несвяст

Полтроу беше съдена, че е предизвикала ски инцидент в Парк Сити, Юта преди няколко години като е бутнала човек, а после се е изнесла бързичко от сцената на събитията. Д-р Тери Сандерсън твърдеше, че актрисата го е блъснала, след което е избягала, като го е оставила „нокаутиран“ на земята и му е „причинила мозъчна травма и четири счупени ребра.“. Полтроу подаде контраиск през февруари, твърдейки, че Сандерсън е този, който се е блъснал в нея. Съдебното дело мина през март 2023 г., като звездата от „Влюбеният Шекспир“ даваше показания в продължение на четири дни и накрая все пак спечели делото.

По време на показанията Полтроу каза, че сблъсъкът ѝ е коствал „изгубен половин ден каране на ски“. Това изказване, с всякаква липса на състрадание към пострадалия, стана причина Гуинет да бъде взета на подбив из социалните медии, включително от нейни колеги.

2. „Съзнателно разединяване“ с Крис Мартин

Полтроу беше широко коментирана, защото нарече раздялата си с Крис Мартин „съзнателно разединяване“ през 2014 г. „В много отношения ние сме по-близки, отколкото някога сме били“, написа в изявление тогава Полтроу, която споделя дъщеря си Епъл и сина си Моузес с фронтмена на групата „Coldplay“. Терминологията за раздялата, която Гуинет използва, накара много хора да ѝ се подиграват. Полтроу разсъждава върху критиките в статия за британския Vogue от 2020 г. „Изненадата на обществото бързо отстъпи място на подигравките. Не очаквах подобно нещо“, каза тя тогава. „Интензивността на реакцията ме накара да заровя главата си в пясъка по-дълбоко, отколкото някога съм го правила в публичния си живот“, добави тя. Полтроу каза още, че е чула фразата от брачния терапевт, при който са ходили с Крис.

3. Популяризиране на опасни продукти

Въпреки че лайфстайл марката на Полтроу – Goop, е много успешна и популярна от създаването ѝ през 2008 г., не всички нейни изобретения са печеливши. Актрисата се сблъска с негативна реакция от страна на феновете си за два свои продукта, които препоръчваше – нефритеното вагинално яйце и вагинални тежести, които бяха счетени за опасни. През 2018 г. тя беше съдена за това, че е препоръчвала продуктите и в крайна сметка се съгласи на споразумение да плати 145 000 долара и да възстанови разходите на тези, които са си закупили предметите.

4. Скандалната свещ с аромат на нейната вагина

Полтроу предизвика още една ожесточена полемика за продажбата на свещ на своя уебсайт Goop, наречена „Това мирише на моята вагина“ през 2020 г. На всичкото отгоре свещта струваше солидните 75 долара. Въпреки че Полтроу призна, че ароматът е започнал като шега, тя все още е подигравана за противоречивия продукт. Все пак свещта беше разпродадена и тя по-късно си сътрудничи с марката Poosh на Кортни Кардашян, за да разработи концепцията и да продаде свещ „This Smells Like My Pooshy“ две години по-късно.

5. Гладуването било „пълноценно хранене“

Миналия месец Полтроу предизвика полемика и с начина си на хранене и по-скоро с това, че преди всичко гладува. Тя заяви, че не закусва, че обядва с костен бульон и че вечеря най-вече зеленчуци. Хората нарекоха режима ѝ на хранене „диета на гладуване“, въпреки че Гуинет смята, че се храни „пълноценно“.

6. Звездна наследница, която се оплаква от привилегированата си съдба

Звездата, която е дъщеря на холивудската актриса Блайт Данър и на покойния телевизионен режисьор и продуцент Брус Полтроу заяви, че макар вратите на Холивуд да са били отворени за нея от самото начало на кариерата ѝ, тя е трябвало да работи „два пъти повече“ от тези, които нямат родители в развлекателната индустрия. Това нейно изказване също не беше посрещнато с одобрение.

7. Гуинет е убедена, че на майките актриси им е по-трудно, нищо че печелят повече

Полтроу ядоса майките по света, когато заяви, че е по-трудно да си родител, ако си известна актриса, отколкото ако си човек с „обикновена професия“. „Мисля, че е различно, когато имаш работа в офис, защото е рутинна и можеш да свършиш всички неща през деня и вечер да се прибираш у дома при семейството си“, каза тя пред E! News през 2014 г. „Когато снимаш филм, ти казват: „Трябва да останеш в Уисконсин за две седмици“, а освен това работиш по 14 часа на ден.“

Гуинет беше критикувана за гледната си точка, като мнозина изтъкнаха, че холивудските звезди печелят много повече пари от някой с конвенционална кариера.

8. Гуинет си приписва заслугата в популяризирането на йога в САЩ

През 2018 г. Полтроу каза, че има пръст в превръщането на йога в мейнстрийм в САЩ. Пристрастената към фитнеса актриса беше критикувана за твърдението си, че е популяризирала йога. „Наскоро отидох на курс по йога в Лос Анджелис и 22-годишното момиче зад гишето ме попита: „Правили ли сте някога йога преди?“, каза тя пред Wall Street Journal. „А аз буквално ѝ отговорих: „Имаш тази работа, защото аз съм правила йога и преди.“

Заради това твърдение мнозина обвиниха Полтроу в културно присвояване, тъй като практиката е разработена в Индия преди повече от 5000 години и е въведена в Съединените щати от имигранти.

За още новини от света на звездите и лайфстайла – последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Флъхка ( преди 11 месеца )
Този дългонос Пинокио освен грозен бил и *** че май и луд
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
байко ( преди 11 месеца )
прекрасна е, нищо, че е от еврйски произход! а като казахте за свещите, къде мога да си поръчам!?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар