IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пчелата майка - Кейт Мидълтън показа завидни умения в отглеждането на насекоми

23 май 2023 08 30

От кралското семейство публикуваха нова снимка

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Кейт Мидълтън е позната на света като бъдещата кралица на Великобритания, наследничката на Даяна, модната икона на кралското семейство, а сега и като пчелата майка

Преди дни от офиса на принцесата на Уелс публикуваха нови снимки, с които показаха, че съпругата на принц Уилям може не само да носи красиви тоалети и да се усмихва пред камерите, но и да се грижи за най-важните насекоми на планетата. Кейт, облечена в задължителното предпазно облекло, умело се справя с рояк пчели, поставени върху пита, която току-що е извадена от кошера. 

Снимката, която е направена от любимия кралски фотограф Мат Портеоус още миналото лято, е в чест на Световния ден на пчелите и приноса на семейството към създването на по-добри условия за развитието на важните насекоми. Кадърът беше споделен и в официалната страница на принцът и принцесата на Уелс в Instagram. 

"Пчелите са важна част от екосистемата и днес е чудесна възможност да повишим осведомеността за съществената роля, която те и други опрашители играят за поддържането на здравето на хората и планетата", гласи описанието под снимката. 

Кейт Мидълтън отглежда пчели в дома си Анмер Хол в имението Сандрингам и дори произвежда собствен мед. Преди няколко години взе със себе си буркан с домашното сладко, за да го занесе на ученици, когато се срещна с тях в Националния исторически музей в Лондон. Тогава принцесата поиска да разбере дали децата харесват меда и намират ли разлика между домашния и купешкия. 

По това време Мидълтън промотираше проекта Urban Nature, който целеше да съживи връзката между хората и естествения свят, като се разбере основната роля на природата в малките и големите градове, докато се намират практични и ежедневни начини за защита на планетата и подкрепа на дивата природа. 

12 години щастие – Кейт Мидълтън и принц Уилям със слънчева снимка за годишнината си

Мъж към пчелите на Елизабет II: Господарката е мъртва, не си отивайте!

Снимка за бъдещето: Анджелина Джоли се покри с пчели

Пчеларството е хоби, което Кейт споделя със своя брат Джеймс Мидълтън, който в миналото е говорил за интереса си към насекомите. "Впечатлен съм от тези малки създания. От клатушкането им като танц до снасянето на яйца от кралицата, равни на телесното й тегло, има много какво да се каже за тези скромни малки същества", написа Джеймс в социалните мрежи. 

Принцесата на Уелс обаче не е единствената представителка на кралското семейство, фокусирана върху пчелите. Крал Чарлз обожава да пия чай си с лъжичка мед, докато кралица Камила създава собствен мед от кошери, намиращи се в дома й в Уилтшир. Тя дори се превърна в президент на организацията Bees for Development през 2020 година, която намалява бедността и подобрява биоразнообразието в над 50 страни по света. 

За още новини от кралските семейства по света последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари