IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Модната кралица Кейт Мидълтън включи принцеса Даяна в коронацията на Чарлз

9 май 2023 16 30

Съпругата на принц Уилям почете и покойната кралица Елизабет

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Чарлз и Камила може да са новите крал и кралица на Великобритания, но британската мода вече си има кралица и това е Кейт Мидълтън.

Въпреки че нямаше пряка роля в историческото събитие на 6 май, принцесата на Уелс успя да привлече погледите с безупречен тоалет, сантиментални аксесоари и несравнима красота. Спокойно можем да кажем, че Мидълтън беше най-красивата дама в Уестминстърското абатство, а плътно зад нея се нарежда дъщеря ѝ Шарлот, която има големи обувки, които да запълни, но определено се движи в правилната посока.

41-годишната бъдеща кралица на Великобритания отново се довери на британския дизайнер Александър Маккуин, който изработва сватбената ѝ рокля през 2011 година. За коронацията тя избра рокля от копринен креп в цвят слонова кост със сребърни кюлчета и бродерия от конци с мотиви от рози, бодил, нарцис и трилистник, символизиращи четирите нации, оформящи Великобритания.

Кейт Мидълтън,

Снимка: Getty Images

Върху роклята от Маккуин принцесата на Уелс носеше тъмносиня мантия на кралския викториански орден, обшита с алени ръбове. Кейт беше удостоена с Голям кръст на Дама на Кралския викториански орден от покойната кралица Елизабет II през 2019 година, така че сега има право да носи царствените мантии. Тази, която облече на коронацията, е изработена от тъмносин копринен сатен. Дълга до земята, тя се отличава с алени кантове и е подплатена с бяла копринена тафта, ръчно избродирани детайли и качулка, прикрепена към дясното рамо.

Що се отнася до бижутата, те също носеха специално значение за Мидълтън и останалите членове на кралското семейство.

Към тоалета си принцесата на Уелс добави перлени и диамантени обеци на South Sea, които са били притежание на принцеса Даяна. Тя също така носи колието на Джордж VI, направено през 1950 година по молба на краля за дъщеря му Елизабет, която по-късно става най-дълго управлявалата британска кралица. Кейт също така носеше и тиарата Cambridge Lover's Knot, която е била една от любимите на Даяна.

Кейт Мидълтън,

Снимка: Getty Images

„Мисля, че сме виждали доста примери, когато намеците са доста осъзнати и смятам, че Кейт ги използва, за да отдаде почит на Даяна по най-позитивния начин“, казва модният експерт Бетан Холт. Тя допълва, че принц Уилям е човекът, който предлага част от дрехите на покойната му майка да бъдат продадени на търг с благотворителна цел, добре знаейки как нейният стил е вдъхновил и повлиял на много хора по света.

Според Холт, принцът и принцесата на Уелс често обсъждат помежду си кога точно да използват тоалети на Даяна, за да покажат, че тя все още е модна икона и муза. Модният експерт смята, че Кейт постепенно е започнала да проявява характер в избора на тоалети и да се чувства уверена в собствения си стил и това ѝ позволява да включва Даяна по различен начин във външния си вид.

Плисирана рокля – Кейт Мидълтън с модел в бордо

По примера на Даяна – Кейт Мидълтън с различен маникюр

На пазар със стил – Кейт Мидълтън в супермаркета

Освен че отдаде почит към две от най-изявените кралски особи в британската история, Кейт успя да се координира и с дъщеря си Шарлот. Преди коронацията множество експерти смятаха, че двете дами ще носят еднакви тоалети и не сбъркаха, поне що се отнася до избора на марка.

Кейт Мидълтън,

Снимка: Getty Images

8-годишната Шарлот също избра рокля от Александър Маккуин и я допълни с красива тиара от Jess Collett x Alexander McQueen. Момиченцето имаше и прическа, подобна на майчината, като косата ѝ беше оформена в нисък кок, завършващ с рибена кост. Принцеса Шарлот изпълни по безупречен начин ролята си на по-голяма сестра, като водеше за ръка малкия си брат Луи и постоянно го наблюдаваше да не направи някоя пакост по време на церемонията.

За още новини от коронацията на Чарлз последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари