IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кралица Рания с къна парти за снаха си

26 май 2023 08 30

Майката на принц Хюсеин успя да разплаче избраницата му

Getty

Getty

Коронацията на Чарлз Трети във Великобритания приключи и в момента целият свят е насочил вниманието си към Йордания, където предстои втора сватба в кралския двор за годината. След като кралица Рания показа част от приготовленията, събра най-близките жени в дома си за къна партито на своята снаха. Избраницата на принц Хюсеин - Раджва Ал Саиф е имала една специална вечер, на която нейната бъдеща свекърва за пореден път показва, че я приема топло в семейството си. 

Както вече писахме, бракосъчетанието на престолонаследника на крал Абдула II, ще бъде на 1 юни. Но преди това в страната има няколкодневни тържества. Едно от най-важните от тях е прощаването с моминския живот на булката. За него 52-годишната кралица бе поръчала пищна украса. 

Освен Рания и красивата и усмихната Раджва, важно място в партито заемаха двете сестри на бъдещия младоженец - принцесите Иман и Салма; както и майката на булката. 

„Нито един празник не би бил пълен без нашето йорданско семейство. Честваме нашата красива Раджва“, написа кралицата в Instagram, където сподели първи кадри от къна партито. На тях виждаме как заедно със снаха си върви ръка за ръка, съпроводени от жени, обсипващи ги с ароматни листенца от рози. 

Фотографите са уловили един от най-важните моменти - когато кралицата произнася реч, по време на която Раджа бърше сълзите си с кърпичка. 

Рания и Раджва с тоалети по поръчка - със символика

За къна партито бъдещата булка е избрала дълга рокля в бяло, украсена с традизионни елементи в златно. Тя е на марката от Саудитска Арабия HONAYDA. 

„Роклята от две части Najdi за госпожица Раджва, известна като Sahabi Thoub, беше проектирана специално за случая. Тя свързва миналото и настоящето, вливайки наследството на булката в изцяло ръчно изработен воал и рокля, процъфтяваща чрез 3D орнаменти със смесица от коприна, металик конци и традиционни тръстикови струни, изобразяващи емблематичната палма на Кралство Саудитска Арабия“, обясниха от бранда, стоящ зад уникалния тоалет. 

Във воала на Раджва дизайнерите са вплели седем звезди, които символизират йорданската звезда със седем лъча. „Той отдава почит на вечната любовна история на двойката, в известен стих на тунизийския поет Абу ал-Касим ал Шаби“, обясняват още от бранда. 

От своя страна кралицата на Йордания е избрала светлосиня рокля по поръчка на дизайнера Саид Кобейси. Тя е декорирана с красиви мъниста, съчетана със спиращи дъха диамантени обеци.


Принцеса Иман заложи на Dior за сватбата си

Принцеса Иман с булчинския колан на майка си, кралица Рания, за къна парти

Вижте бъдещите снаха и зет на кралицата на Йордания – Рания

Принц Хюсеин бин Абдула II ще се ожени за своята годеница Раджва на 1 юни – само дни преди 30-ата годишнина от сватбата на неговите родители, крал Абдула II и кралицата на Йордания Рания, на 10 юни.

Престолонаследникът Хюсеин и Раджва Ал Саиф се сгодиха през август миналата година, в дома на бъдещата булка в Саудитска Арабия. Новината за годежа беше споделена и в социалните медии, като Кралският хашемитски съд сподели снимка на двойката с надпис: 

„От годежа на Негово кралско височество престолонаследника Ал Хюсеин бин Абдула II с г-жа Раджва Халед бин Мусаед бин Саиф бин Абдулазиз ал Саиф в Рияд днес, в присъствието на техни величества крал Абдула II и кралица Рания ал Абдула“.

За още новини от кралските семейства по света последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари