IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принцеса Иман с булчинския колан на майка си, кралица Рания, за къна парти

9 март 2023 14 30

Дъщерята на краля и кралицата на Йордания ще се омъжи на 12 март

БГНЕС/IStockphoto

БГНЕС/IStockphoto

Нещо старо, нещо ново, нещо назаем. Това е едно от най-разпространените в света булчински поверия. И може да се каже, че кралица Рания определено го спазва. Дни преди сватбата на нейната най-голяма дъщеря, тя ѝ предаде колана, с който самата тя е сключила брак. А поводът за нейния жест е къна партито на принцеса Иман.

Второто дете на краля и кралицата на Йордания ще изпревари батко си, венчаейки се на 12 март. Церемонията се очаква с голям трепет в страната от Близкия изток. Тя е предшествана от специален ритуал, извършван от много мюсюлмани – така нареченото хена събиране на жените.

В навечерието на 8 март бъдещата булка, нейната майка, както и най-близките техни приятелки, са се събрали, за да отпразнуват нейните последни дни като Иман бин Абдула.

Рания показа моменти от къна партито

Кралицата използва профила си в Instagram, за да разкрие, че е дала нещо старо на щерка си за нейното булчинско парти. То е осъществено по традиция, която търпи промени през последните години. На кадър в социалната мрежа тя показва последните приготовления преди важната женска вечер. Там я виждаме да издърпва белия колан върху тоалета на дъщеря си. Той е промушен през масивна тока, красяла снагата на принцесата във вторник, 7 март.

Докато преди въпросния ритуал с къна е бил по-скоро тъжен, защото жените в семейството се сбогували с булката, днес той се превръща в радостен празник, подобен на бейби шауърите, на които бременните празнуват с приятелки и близки. Това споделя йорданският художник Надя Гарайбех пред The Arab Weekly.

„Толкова много любов в една стая! С приятели и семейство на партито с къна на Иман вчера“, сподели още кралицата, показвайки видео и още снимки от събирането в двореца.

В галерията на кралицата се вижда и нейната бъдеща снаха Раджва Халид Алсейф. Тя и принц Ал Хюсеин бин Абдула II (бъдещ престолонаследник), ще сключат брак малко след сватбата на принцесата – през юни.

Иман заложи на йорданска дизайнерка за хена партито

По данни на местни медии, красивата принцеса е заложила на изчистена рокля в бяло на дизайнерката Рийма Дабур. Моделът е с дълъг ръкав, с пришити цветя и нежна дантела по ръкавите. Силуетът ѝ е разкроен в долната част, точно под колана с перли, взет от кралицата.

„Това е момент на гордост, когато като йордански моден дизайнер имам голяма чест да видя нашето произведение на принцеса Иман в такъв специален ден. Поздравления за нашето кралско семейство!“, коментира под един от постовете самата Дабур.

Коя е Иман бин Абдула – принцеса на Йордания, борец за права и модна икона

Принц Хюсеин от Йордания – сърцеразбивач със синя кръв

Коя е Рания ал-Ясин – от Кувейт до кралския трон

Според обичаите на много мюсюлмани и индийци, ръцете на бъдещата булка се рисуват с къна два до три дни преди нейната сватба. Тя стои неподвижно няколко часа, докато художнички правят сложните дизайни, които трябва да се различават от тези на нейните шаферки. В някои са вплетени инициалите на нейния бъдещ съпруг. Междувременно гостенките танцуват и пеят около нея. Така например покриването на дланите с рисунки означава, че момата е готова да дава и приема благословия.

Припомняме, че Рания Ал-Ясин и тогавашният принц Абдула сключват брак на 10 юни 1993 г. Точно през 2023-а, когато те ще отпразнуват 30-ата си годишнина от сватбата, две от четирите им деца ще се врекат във вечна вярност на половинките си.

За още модни съвети и новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

КоментариКоментари