IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Престолонаследникът на Йордания се ожени. Вижте красивата му булка

2 юни 2023 14 30

Принц Хюсеин и Раджва ал Саиф се врекоха във вярност в Аман

БГНЕС

БГНЕС

Приказна сватба, за която ще се говори дълго, вдигна йорданското кралско семейство. Престолонаследникът – синът на крал Абдула II и кралица Рания, се ожени за Раджва ал Саиф на 1 юни.

Пищната церемония се състоя в Аман, като на нея присъстваха кралски особи от цял свят. Сред тях бяха принцът и принцесата на Уелс, както и братовчедка им принцеса Беатрис заедно със съпруга си Едоардо Мапели Моци.

„Нека Бог да ви благослови и двамата и да изпълни дома ви с любов и щастие. От сватбената церемония на Хюсеин и Раджва“. Това написа кралица Рания в своя профил в Instagram и побърза да качи първи кадри от събитието, за което цялото семейство се подготвя от месеци.

На кадрите в социалната мрежа виждаме как принцът, облечен в своята униформа, води булката под ръка. Сред тях има и момент, в който неговият по-малък брат, който завърши колеж наскоро, придружава ослепителната булка. Фотографите са запечатали и как майката на младоженеца го поздравява, пристигайки в двореца.

Булката с рокля по поръчка на ливански дизайнер

Архитектката Раджва се е доверила на Ели Сааб за своята булчинска рокля. Тя се отличава с асиметрично деколте и широк бял шлейф, бродиран с цветя.

Преди сватбата имаше спекулации, че избраницата на принц Хюсеин няма да носи тиара. Но тя опроверга тези твърдения, появявайки се с именно такава на главата. С нея тя е фиксирала своя воал.

Булката и младоженецът са преминали през улиците на столицата Аман, возейки се в специален автомобил с отворен люк, за да поздравяват събралото се множество. След пристигането пред двореца Захран, принц Хашем бин Абдула, по-малкият брат на престолонаследника, поел под ръка красивата Раджва. Неговите сестри – принцеса Иман и принцеса Салма, са били зад тях, държейки дългия воал.

Принц Хюсеин и годеницата му се врекли във вечна вярност на същото място, на което през 1993 г. се венчаят крал Абдула II и кралица Рания. Там по-рано тази година сключи брак и принцеса Иман – второто дете на двойката.

Пищна сватбена процесия и много кралски особи сред гостите

По-късно сватбената процесия е преминала по улиците, за да достигне до двореца Ал Хусейния. Там младоженците са приемали своите високопоставени гости, с които разговаряли малко преди вечерния им банкет.

Преди сватбата – абитуриент и в йорданския кралски двор

Кралица Рания с къна парти за снаха си

Кралицата на Йордания показа приготовленията за сватбата на сина си

Сред присъстващите, освен многоуважавани гости от Йордания и Саудитска Арабия, откъдето е булката, е имало и много кралски особи от цял свят. Например принц Фредерик и принцеса Мери от Дания, които представляваха кралица Маргрете II; крал Вилем-Александър и кралица Максима от Холандия; принцеса Такамадо от Япония, която представляваше император Нарухито. Гостите бяха посрещнати при пристигането си от крал Абдула II и кралица Рания.

За разлика от сватбата на дъщеря си Иман, този път кралицата заложи на тъмен тоалет. Усмихвайки се до съпруга си, тя изглежда зашеметяващо в дълга рокля на Dior.

Принц Уилям и Кейт Мидълтън показаха, че държат на приятелските си отношения с йорданското кралско семейство, уважавайки тяхната покана. Не е тайна, че принц Хюсеин и първородният син на Чарлз са възпитаници на „Сандхърст“. Двамата се запознават именно там и бързо се сприятеляват.

Тържествата за сватбата на принц Хюсеин стартираха миналата седмица

Близо седмица преди пищната сватбена церемония, Рания показа приготовленията за нея. След това цял свят стана свидетел на ергенското парти на престолонаследника, организирано от неговите колеги. После пък Раджва имаше къна парти, на което бяха поканени много близки на кралското семейство жени. Тогава кралицата успя да я разплаче със своята прочувствена реч.

Сватбата на принц Хюсеин и Раджа ал Саиф е втората в йорданското кралско семейство за годината. Двамата се сгодиха през август 2022-а в нейния роден дом в Саудитска Арабия. Новината за годежа беше споделена в социалните медии, като Кралският хашемитски съд сподели снимка на двойката. Още тогава кралица Рания призна в социалните мрежи, че вече има още една дъщеря.

За още новини от кралските семейства по света последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари