IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дъщерята на Брус Уилис и Деми Мур откровено за психичните проблеми и анорексията

5 юни 2023 09 00

Талула Уилис говори пред Vogue и за състоянието на баща си

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Талула Уилис е решена да не крие нищо от феновете си, когато става дума за здравословните ѝ проблеми през годините.

В емоционално есе, написано за Vogue, 29-годишната актриса и най-малката дъщеря на Деми Мур и Брус Уилис, разкри за борбата си с телесната дисморфия и как това е довело до развитието на анорексия и други психични проблеми. Всичко това се случва, докато Талула навлиза в зрелия живот и тепърва се опитва да създаде име в холивудската индустрия, което да не бъде свързвано с наследството на успешните ѝ родители.

Трудностите и нереалните изисквания за „перфектна“ фигура обаче тласкат Уилис към тъмни аспекти от живота ѝ, включително анорексия и психични проблеми. Преди това тя е трябвало да се бори с алкохолната зависимост, която побеждава на 20 години. Оказва се, че през последните четири години Талула е изпитвала проблеми с тялото си, които се превръщат в хранително разстройство.

„През последните четири години страдах от анорексична невроза, за която не съм говорила, защото, след изтрезняването ми на 20, ограничаването на храна изглеждаше като последната сламка, за която можех да се задържа“, пише дъщерята на Брус и Деми.

Талула е била приета в рехабилитационен център, когато е на 25 години, за да лекува не само хранителното си разстройство, но и депресията, за която казва, че се е зародила още в детството ѝ. „Това беше дълго терапевтично преживяване – за първи път плаках за своето 15-годишно Аз, онова грозно пате“, пише актрисата. По това време е диагностицирана и с ADHD и е започнала лечение със стимуланти, което напълно я трансформирало.

Разстройството с дефицит на вниманието и хиперактивност (ADHD) е едно от най-често срещаните разстройства на неврологичното развитие и може да доведе до трудности при обръщане на внимание и контролиране на импулсивното поведение или прекомерна активност.

Талула пише, че за първи път се почувствала умна, след като започнала да взима лекарствата. В същото време обаче започнала да се наслаждава и на ефектите за потискане на апетита. Тогава почувствала, че е време да прогони „онази дразнеща девойка“, бръснейки косата си. Признава, че както повечето хора с хранителни разстройства, и нейното мнение за тялото ѝ не е било правилно.

„Има нездравословна заблуда в началото на бързото отслабване“, пише Талула. Казва, че хората се радват и те поздравяват, когато видят, че си изгубил няколко килограма, но близките ти постепенно започват да разбират, че нещата не вървят в правилната посока. Същото се случва и с Уилис, но тя не е приемала съветите и предупрежденията сериозно, като дори е започнала да отхвърля семейството си.

Обяснява, че хората в живота ѝ започнали да се съмняват дали лекарството ѝ за ADHD е причината да отслабне толкова бързо. Опитвала се да оправдае целия процес, като убеждавала близките си, че хапчетата ѝ помагали да се съсредоточи, но всъщност е измислила причини да изгради живот, в който не мисли за фигурата си.

Брус Уилис и любимите му жени – събра двете си съпруги и петте си дъщери

Болестта не може да го спре: Брус Уилис и магическата ваканция с цялото семейство

Празничен уикенд за Брус Уилис: Актьорът получи поздравления от любимите си жени

През пролетта на 2022 година Талула е тежала ужасяващите 38 килограма. Признава, че винаги ѝ е било студено, обаждала се на мобилни интравенозни екипи да я посещават в дома ѝ и се страхувала да се разхожда из квартала си в Лос Анджелис, защото не знае дали ще има къде да поседне и да почине, след като се задъхвала.

Семейството ѝ я изпраща в друг рехабилитационен център в Тексас, където Талула се запознава с различни терапии и е спряла лекарството си. Това, което не очаквала обаче, била друга диагноза. Лекарите в Тексас ѝ казват, че има гранично разстройство на личността.

Граничното разстройство на личността е психично заболяване, което сериозно засяга способността на човек да регулира емоциите си. Това може да увеличи импулсивността, да повлияе на това как човек се чувства към себе си и да повлияе негативно на отношението му с околните.

В есето си Талула пише, че напуска клиниката в Тексас през октомври 2022 година, чувствайки се много по-добре. Осъзнала, че най-много иска да има хармония със себе си и семейството си, да не тревожи близките и да носи повече щастие на сестрите и родителите си. „Чувствах тежестта на хората, които се тревожеха за мен години наред и това ме постави на колене“, казва Уилис.

Сега актрисата казва, че фокусирането върху възстановяването ѝ е дълъг процес, признавайки, че трябва да устоява на изкушението и да се насърчава да продължи напред всеки път, когато види дрехите в гардероба си от времето, когато е била много слаба. Също така се е концентрирала върху възстановяването на връзката със семейството си, по-специално с баща си Брус, който беше диагностициран с фронтотемпорална деменция.

Талула пише, че през лятото на 2021 година е присъствала на сватба, на която бащата на булката е изнесъл трогателна реч. Това я е накарало да се замисли, че този момент може би никога няма да се случи при нея, тъй като Брус вероятно ще бъде неспособен да говори или да запомня думите от речта си. „Беше ужасяващо. Станах от масата, излязох навън и се разплаках в храстите“, пише тя.

Дъщерята на Деми Мур допълва, че прави колкото се може повече снимки, когато се види с разведените си родители, за да може да създава спомени за години напред.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари