IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

По стъпките на Даяна – принц Уилям откри нов център за борба с рака

9 юни 2023 17 40

Той наследи позицията президент на болницата Royal Marsden именно от покойната си майка

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Всеки, който се е интересувал поне малко от живота на принцеса Даяна, знае две неща за нея – трудностите ѝ в кралското семейство и посвещаването ѝ на благотворителни каузи.

Въпреки преждевременната си смърт, Даяна остава една от любимите дами на Великобритания, заслужено получавайки прозвището Принцесата на народа. Тя е първата, която се осмелява да стисне ръката на пациент със СПИН, доказвайки че болестта всъщност не се предава чрез докосване, както се твърдеше през 80-те и 90-те години. Също така се занимаваше с унищожаването на противопехотните мини в Африка, както и с грижата за уязвими общности както в развитите, така и в страните от Третия свят.

Един от най-близките до сърцето ѝ проекти се превърна и борбата с рака. Даяна стана президент на болницата Royal Marsden и успя да открие няколко центъра, в които се разработват и изследват различни начини за побеждаване на коварната болест. За съжаление, до този момент, учените все още удрят на камък с лекарството против рак, но битката продължава. След смъртта на Даяна щафетата бе поета от нейния по-голям син и бъдещ крал на Великобритания, принц Уилям.

40-годишният принц на Уелс изпълни поредния си кралски ангажимент преди дни, когато отвори нов център за изследване и лечение на рака. Той се намира в Сътън и, по думите на Уилям, е най-модерният раков център и ще помогне за трансформацията на живота и грижата за пациентите. Принцът се превърна в президент на болницата Royal Marsden и нейните дъщерни центрове през 2007 година, наследявайки позицията от принцеса Даяна, която често правеше посещения там.

Миналата година Уилям направи важно посещение в централния офис в Лондон, където се срещна с медицински сестри и работници, които са помогнали в грижите за водещата на BBC дейм Дебора Джеймс. Тя беше диагностицирана с рак на червото през 2016 година и успя да събере милиони паунди за изследване и лечение на рака.

В четвъртък сутрин принцът на Уелс имаше възможността да види как ще се провеждат грижите за болните, посещавайки клон на болницата, който е предназначен да помогне за ускоряване на разработването на нови лечения и да даде възможност на учените да диагностицират повече ракови заболявания на по-ранен етап.

Запретвайки ръкавите на ризата си, както е обичайно в болничните заведения, той прекара време с някои от първите пациенти на новия център и му беше разказано за разликата, която новата сграда ще направи за тях. Уилям се срещна и с няколко от водещите изследователи на болницата, които ще извършат своите иновативни изследвания в центъра Kuok.

Посещението беше отразено и в социалните мрежи чрез официалните профили на принца и принцесата на Уелс в Instagram и Twitter. „Новото най-модерно съоръжение за изследване и лечение ще обедини пациенти и изследователи под един покрив, за да предостави възможно най-добрите грижи и резултати за хората с рак не само в The Royal Mardsden, но и по целия свят“, гласи съобщението над снимките.

Изминаха почти три години, откакто принц Уилям стартира създаването на раковия центът Oak, който е част от болницата. Той се специализира в диагностициране, лечение, изследване и запознаване със симптомите и причините за рак. Центърът има две местоположения в Лондон и сега новото в Сътън.

Принц Уилям с изненадваща поява в полски ресторант, подкрепи LGBTQ общността

Принц Уилям сподели за какво би се разочаровала Даяна в наши дни

Кейт Мидълтън и принц Уилям станаха доброволци в хранителна банка

В официалната си реч кралският представител заяви, че се радва да бъде сред хората от центъра, за да отбележи откриването на невероятна сграда за лечение и изследване, която ще промени изцяло живота на пациентите с рак. Той допълни, че изпитва огромна гордост да се намира сред хора, които ще се грижат за промяната в света и борбата с коварната болест.

Посещението на Уилям идва само няколко дни, след като стана ясно, че със съпругата му Кейт Мидълтън са обещали да помогнат в хранителна банка в Суонзи, след като хранителни запаси и играчки бяха откраднати след влизане с взлом. Помощта ще се изрази във финансово дарение, което ще се използва за закупуване на нова храна.

За още новини за кралското семейство на Великобритания – последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари