IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Уилям сподели за какво би се разочаровала Даяна в наши дни

17 март 2023 08 30

Той работи по важен за нея проблем

Getty

БГНЕС

Проблемът с бездомността във Великобритания се задълбочава. Това призна принц Уилям и разкри, че принцеса Даяна би се разочаровала от това в наши дни. В специално интервю за шоуто Red Nose Day, той разкрива повече за каузата, която е наследил от покойната си майка.

Във видеото принцът на Уелс разказва повече за живота на бездомните – тема, за която първата жена на Чарлз не остава безразлична.

„Майка ми ме запозна с каузата на бездомността от доста ранна възраст и наистина се радвам, че го направи“, казва Уилям.

принцеса Даяна

Getty

Той иска да продължи делото на майка си

Принцът неведнъж е бил заедно с Даяна в Groundswell – организация за бездомни, финансирана от Comic Relief и подкрепена от нея през годините.

„Мисля, че тя би била разочарована, че все още не сме напреднали по отношение на справянето с бездомността и предотвратявайки я, в сравнение с времето, когато тя се интересуваше и участваше в процеса“, продължава той.

Темата за бездомните е и номер едно в един от подкастите на неговия нов проект, озаглавен Listen Up!.

Уилям и

БГНЕС

Днес Уилям е патрон на организациите Centrepoint и The Passage – други благотворителни центрове за бездомни на Острова.

По думите на съпруга на Кейт Мидълтън, един ден той иска да научи децата си също да подкрепят различни каузи, свързани с хора, останали без дом по една или друга причина.

Кралски истории: Как принц Уилям подкрепя Даяна по време на развода?

„Даяна нямаше да позволи разделението между Хари и Уилям“

Даяна към бъдещите съпруги на синовете си: „Пазете внуците ми. Те носят моето сърце“

Принц Уилям пази спомена за общо посещение на приют с Даяна

Миналата година, в откровен разговор за Big Issue, по-големият син на настоящия крал, разказва как с принцеса Даяна посетили приют за бездомни. Тогава той бил едва на 11 години.

„Откакто дойдох тук с майка ми, бездомността остана с мен като проблем, срещу който искам да се боря. Направих всичко възможно, за да повиша авторитета на бездомните и искам да направя много повече“, казва той.

Принцът обяснява, че ще използва своята платформа, за да популяризира проблемите на бездомните и да привлече вниманието на хората към тях, защото често остават невидими.

„Така че, от своя страна, аз се ангажирам да продължа да правя каквото мога, за да хвърля светлина върху този разрешим проблем не само днес, но и през следващите месеци и години“, посочва бащата на двама сина и една дъщеря.

Уилям е категоричен, че когато му дойде времето, ще покаже на Джордж, Шарлот и Луи, че има деца, които не разполагат с просторен дом като техния и живеят на улицата. После ще отидат заедно в някоя организация, за да разберат какви са начините, чрез които да им помогнат.

За още новини от света на звездите и модата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари