IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лято 2023 - 5 цветни тенденции за красота

30 юли 2023 13 30

Ето какво да изпробвате до края на сезона

Снимка: IStockphoto

Снимка: IStockphoto

Лятото е в разгара си. Едни отдавна се върнаха от море, други тепърва ще излязат в отпуск. Въобще, всеки се нуждае от своето малко бягство, с което да се отдели за малко от работното ежедневие. И в свободното си време да прави това, което го кара да се чувства добре.
 
За много жени ваканцията на море е време, в което да покажат най-доброто от себе си. Освен за нови тоалети, дрехи, обувки и аксесоари, трябва да се погрижат за своите грим и маникюр. И така да добавят малко цвят в своите визии.
 
Макар последните тенденции в красотата са по-минимималистични - залага се на естествените черти, това не означава, че не трябва въобще да се гримирате, когато си почивате. 

Ето 5 цветни тренда за красота, които да изпробвате до края на лятото

Розов грим

Заради филма Barbie, розовият цвят има мощно влияние в момента. Той се среща при дрехите, обувките, аксесоарите, грима и маникюра. Не случайно Pantone определи ярко розовият цвят Viva Magenta за основен за 2023 г. 

Ако става дума за използването на розово върху лицето, този тон е по скулите отдавна - под формата на руж. Но това лято ще го видим още по очите и устните на много жени. 

Красота по време на ваканция – какво да сложите в куфара си

Тайните за красота на звездите – Кейт Бекинсейл
 

Боровинково мляко в маникюра

Противно на розовите кукленски нокти, този сезон се прокрадва една друга тенденция. Ноктите са лакирани с цвят, който е между мляко и боровинка.
 
Знаменитостите, които използват въпросния светлосин тон за маникюра си, са София Ричи, Хейли Бийбър и Дуа Липа. Той е смятан за перфектното допълнение към много летни тоалети. Освен това пасва и на слънчевия загар, който мнозина ще получат след отпуската си.
 
Ноктите с така нареченото боровинкото мляко са елегантни и същевременно се съчетават с минималистични рисунки, дребни камъчета и други блестящи елементи за декорация. 

Червена коса

Ако сте си мислили, че само по-възрастните жени се боядисват в червено, грешите. Сега е времето да направите рязка промяна в цвета на косата. Червените и медени тонове са особено актуални за сезона.
 
Експертите от Goldwell дори определиха живия червен нюанс, наречен „Cherry Pop“, за цвят на годината за 2023 г. Ето защо, ако искате да го вкарате в косите си, може да се посъветвате с фризьора си. Той може да ви предложи, кичури, балеаж или нещо друго, като прецени най-добре кое ще ви отива на тона на кожата. 

Устни с цвета на череша 

Червеното червило си е класика. И това лято няма как да минем без него. Разбира се, ще виждаме различни негови подтонове. 
Но най-популярното червило в момента е с розово-червен оттенък, наподобяващ този на черешата.  

Все пак не бързайте да нанасяте матово червило. Това лято е по-актуално да си купите гланц с черешов блясък или да смесите малко безцветен с любимото си червено червило, за да лъщят устните ви.

Зелени сенки за очи

От тревисто зелено до изумрудено, въобще, това са сенки, с които ще имате по-изразителен поглед. Гримьори обаче съветват да ползвате само един тон за клепачите си, а да не експериментирате с наслояване на повече или да се стремите към опушване с черен цвят в края. 

Все пак, ако желаете, може да комбинирате зелени сенки за очи с черна очна линия и червено червило по устните. 

За още тенденции за красота последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари