IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Добрият пример - Матю Макконъхи и синът му помагат на пострадалите в Мауи

16 август 2023 14 40

Двамата изпращат самолет, който да осигури всичко необходимо след опустошителните пожари

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Матю Макконъхи многократно е помагал на пострадали в различни бедствия и сега се оказва, че тази му благородна черта се е предала и на сина му Леви.

Баща и син обединяват сили, за да помогнат на пострадалите след опустошителните пожари в Хаваи, които изпепелиха цял курорт, а жертвите вече са над 90. Според данни на местните власти, това е най-тежкото природно бедствие в щата, надминавайки цунамито от 1960 година, отнело живота на 61 човека. Медиите съобщават, че десетки доомове са унищожени, а над 10 000 души са евакуирани в западната част на Мауи.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baby2Baby (@baby2baby)

Именно Мауи е целта на хуманирната помощ, осигурена от семейство Макконъхи. В профила на Матю в Instagram се появи видео, в което се съобщава как точно той и синът му ще се включват във възстановяването на емблематичния остров. Известната фамилия обединява сили с организацията Baby2Baby и нейните партньори на земята, за да помогне по всякакъв начин на засегнати семейства и деца. 

"Семейство Макконъхи осигуряват средства за изпращане на спешен самолет, който е пълен със стотици хиляди провизии от първа необходимост, които ще имат мигновено въздействие върху децата и семействата в Мауи", се казва в описанието под видеото. 

В самия клип Матю и Леви споделиха своята тъга от опустошителните пожари, които засегнаха Хаваи през последните седмици. Те също така разкриха и своя план за действие, с който ще помогнат на пострадалите, които са загубили домовете, близките и движимото си имущество. По думите на Макконъхи-старши, огънят е оставил много хора без дом и е отнел десетки животи. Именно затова, той, съпругата му Камила и синът им Леви работят с организацията Baby2Baby, за да осигурят всичко, от което пострадалите се нуждаят.

53-годишният актьор допълни, че всеки един може да помогне, ако се поинтересува как, като всеки един жест е добре дошъл независимо от неговото естество. "Да, те ще имат нужда от много неща в следващите месеци, така че всяка една помощ ще е от полза", каза пък 15-годишният Леви. 

Това е поредната благотворителна инициатива, в която семейство Макконъхи включва най-големия си син. През май месец Камила сподели видео с момчето си, след като двамата се включили в събитие, събиращо средства за деца в нужда. Клипът бе озаглавен "Научете ги от малки", а дългото описание насърчаваше всички родители да обърнат внимание на децата си и да им покажат какво е доброто поведение и как може то да помогне на останалия свят. 

"Каквато и да е вашата цел, научете ги от малки. Колкото повече могат да разберат защо и как да помогнат, толкова по-добре и следват тези цели или пък да създадат свои собствени! Моят най-голям син се вдъхнови от работата, която свършихме, събирайки пари за нуждаещи се деца. След време той може да поеме по друг път, но ценностите ще са налице", написа Алвес. 

В началото на август пък бившата моделка и трите й деца участваха в кулинарно събитие по време на Седмицата на модата в Париж. Тогава тя отново публикува снимки и видеа от кухнята на ресторант Refettorio, който осигурява храна на бездомници.

Нов талант: Вижте как Матю Макконъхи подстригва малкия си син Ливингстън

Дъщерята на Матю Макконъхи със специален гост на рождения си ден

Супер гени: Вижте трите красиви деца на Матю Макконъхи

От кадрите се вижда как Леви е облякъл бялата престилка и внимателно приготвя ястия, които само няколко часа по-късно бяха раздадени на нуждаещи се хора из целия Париж. По думите на Камила, ресторантът не само се грижи за хората, но и за природата, използвайки продукти, които иначе е щяло да бъдат хвърлени и да замърсят околната среда. 

Въпреки че все по-често споделят снимки с децата си, Матю и Камила съвсем наскоро позволиха на най-големия си син да има свой профил в социалните мрежи. Това беше като подарък за 15-ия му рожден ден, като споделиха уверението си, че това няма да го промени и платформата му ще бъде използвана за положителна промяна в света. 

Семейство Макконъхи се допълва още от 13-годишната Вида и 10-годишният Ливингстън, които ще трябва да почакат, докато получат разрешение за свой профил в интернет. 

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари