IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Опасно и нездравословно - Хайди Клум разкри, че яде само 900 калории на ден

24 август 2023 10 50

Малко по-късно моделката се оттегли от думите си

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Отслабване - думата, която използваме все по-често в ежедневието си. Колкото и да се опитваме да не обръщаме внимание на теглото, то винаги се превръща в основна част от живота ни, сравняваме го с това на околните и се целим в определени килограми. Диетите вече са нещо съвсем нормално, а ограниченията на захар, газирани напитки и тестени изделия са били част от менюто на всеки от нас.

Истината е, че диетите всъщност не са това, което всеки си мисли. Думата "диета" в буквален превод означава "начин на живот" и идва от гръцки език. Постепенно обаче тя се използва по много по-различен начин и си е спечелила негативен образ в очите на хората. Свързваме я по-скоро с ограничения, забрани и лишения, докато диетата всъщност означава промяна към по-добро и по-здравословно ежедневие. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Heidi Klum (@heidiklum)

Модерните режими на хранене, промотирани в интернет и социалните мрежи, често водят до нетрайни резултати, йо-йо ефект и здравословни проблеми. Изключването на важна хранителна група, като въглехидрати, не само няма да ви достави удоволствие и желана фигура, но също така може да причини сериозни вреди на метаболизма и цялостното здраве, които трудно биха били излекувани. 

Имайки предвид всичко това, все повече известни личности и специалисти по хранене се опитват да насърчват хората да помислят добре, преди да стартират какъвто и е план за отслабване или напълняване. Много е важно да се консултирате с диетолог, който ще ви предложи най-добрия курс, базирайки се на физиката, натовареността и нуждите ви. Не забравяйте, че това, което може да работи при ваш приятел, може да е доста вредно за вас и вашия организъм.

Изненадващо, една известна личност попадна в черния списък на диетолозите, споделяйки своя калориен прием за деня. Хайди Клум, позната на света като една от най-красивите дами в модата, направи бърза сесия от въпроси и отговори със своите фенове, където сподели малко повече за начина си на хранене и сутрешните си навици. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Heidi Klum (@heidiklum)

50-годишната моделка свърза невероятната си фигура с нискомаслена закуска, състояща се от три поширани яйца в топъл пилешки бульон, и каза, че не яде повече от 900 калории на ден. Помолена от феновете да сподели теглото си, Хайди се качин на кантара и изчака да види цифрите. Скалата показа 62.5 килограма, шегувайки се, че отдавна не се е мерила и кантарите може и да не показват правилно. 

В миналото Клум признава, че е имала проблеми с храненето, като сега не следва стриктни диети и ограничения. Пред списание Red тя сподели, че е щастлива със сегашната си фигура, като вече е напълно уверена да избира правилните неща за своето тяло, които могат да я заситят и да поддържат апетита й. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Heidi Klum (@heidiklum)

"Чувствам се щастлива с това, което съм сега. Ако не бях, щях да се променя. Нося панталоните, които искам да нося и живея живота си както аз искам", казва моделката. 

Клум разказва, че в началото е трябвало да бъде доста дисциплинирана относно храненето, но сега вече е свикнала и не намира режима си за труден. По думите й, на пазара има множество опции, от които да избира, за да поддържа фигурата си в желаните от нея граници. 

Урок по самоувереност и себелюбие - Хайди Клум отново позира гола

Хайди Клум показа лицето си без грим и филтри

Неонова рокля – Хайди Клум като кукла Барби

Миналата седмица Хайди показа впечатляващата си фигура, публикувайки снимка, на която носи флорален бански от две части. Тя също така сподели и видео, с което показа красотите, на които се наслаждава заедно със съпруга си Том Каулиц. Влюбените се отдадоха на дълга европейска почивка, посещавайки Италия, като към тях се присъединиха 16-годишният Йохан и 13-годишната Лу, които Хайди споделя с бившия си парнтьор Сийл. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Heidi Klum (@heidiklum)

Въпреки че Клум определено има красиво и стегнато тяло, повечето диетолози коментират, че приемът на 900 калории е доста нисък и дори нездравословен. Според тях, нормалният възрастен трябва да приема поне по 1500 калории, като числото може да се увеличи в зависимост от физическата натовареност и целите, които човек си е поставил.

Малко по-късно Хайди Клум се оттегли от думите си и заяви, че никога не е брояла калориите си. Тя заяви, че приемът на 900 калории е доста нисък и не насърчава хората да го правят. 

Ако искате да разберете колко точно калории трябва да приемате на ден, свържете се с диетолог, който ще ви състави правилен режим на хранене. 

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

o ( преди 7 месеца )
10% от жените са си кльощави по рождение, заради метаболизъм и т.н., останалите слабички гладуват яко.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Ужаст ( преди 7 месеца )
На мен пък само алкохола ми е 900 калории,!!!!!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар