IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заради риска от алцхаймер Крис Хемсуърт напълно промени начина си на живот

9 октомври 2023 15 00

Наскоро актьорът прекара незабравима ваканция в Исландия с дъщеря си Индия

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Крис Хемсуърт е направил някои наистина големи корекции в начина си на живот, след като е научил, че е изложен на много висок риск да развие болестта на Алцхаймер на по-късен етап от живота си. Докато снимаше документалните си филми за National Geographic и Disney+ – Limitless, в края на миналата година, 40-годишният актьор от „Тор“ откри, че носи ген, който го излага на риск от заболяването. 

Тъй като ДНК на Крис има две копия на гена APOE4, той е „осем до 10 пъти по-рисков“ да се бори с въпросното прогресивно и нелечимо заболяване, което се характеризира с умствено влошаване. Хемсуърт, заедно с едва два до три процента от населението, има копие на гена и от двамата си родители.

Оттогава знаменитият австралиец преразгледа ежедневната си рутина в опит да включи „повече самота“ в живота си. „Винаги съм бил доста последователен в ангажиментите си към спорта, но напоследък наистина усетих колко е важно да отделяш време за себе си без външен глас или стимулация и да отделяш време за тишина“, каза актьорът в интервю за новия брой на списание Men’s Health.

Хемсуърт също така напоследък дава приоритет на нощния си сън, а освен това си взема редовни ледени бани, за да подпомогне кръвообращението си, а и цялостното си благосъстояние. „Теглото ми варира много поради различните роли, а също и поради моите собствени интереси по отношение на това да предизвиквам тялото си по различни начини“, споделя той.

„Напоследък вдигам тежести много по-рядко, отколкото преди, и включвам повече кардиотренировки и тренировки за издръжливост, които предпочитам пред тежките сесии в бодибилдинг стил.“

Бащата на три деца по-рано разкри, че забавя актьорската си кариера, но няма да се пенсионира напълно. Той сподели, че заплахата от алцхаймер е задействала нещо в него, което да го кара да иска повече почивка. Крис добавя: „Ще довърша нещата, които вече бях договорил, но засега не планирам да поемам нови роли. Искам да мога да се прибера вкъщи и просто да имам свободно време да бъда с децата и жена си. Искам по-прост живот.“

Хемсуърт споделя три деца с испанската актриса Елза Патаки – 11-годишна дъщеря Индия и 9-годишните близнаци Тристан и Саша.

Наскоро Крис се прибра в Бризбейн с дъщеря си, след като двамата се бяха отдали на почивка само двамата в живописната и спокойна Исландия. „Малко исландско приключение с моето момиче“, написа Хемсуърт в Instagram, публикувайки различни снимки на него и детето му върху ледници, как ловят риба, как яздят понита, карат ATV, разглеждат пещери и др.

За още новини от света на звездите и лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари