IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чарлийз Терон за майчинството и щастието, което ѝ носят децата

8 ноември 2023 14 50

Актрисата разкрива как работата с младежи в Южна Африка я е вдъхновила да стане майка

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Чарлийз Терон вижда света съвсем различно, когато го погледне през очите на децата си. 

Носителката на „Оскар“ сподели как малчуганите я вдъхновяват да научава нови неща, включително за Древен Египет. Тя присъстваше на ежегодната галавечер за филантропи, организирана от Town & Country, където бе почетена заедно с Арнолд Шварценегер. Актрисата получи признание за работата си по здравеопазването и борбата за човешки права в родната си Южна Африка. 

По време на интервюто си Терон сподели, че децата ѝ често четат и гледат National Geographic, след което ѝ разказват какво са научили. Така са разбрали за историята на сфинкса, което я накарало самата тя да се поинтересува от Древен Египет и чудесата, които са създадени там. 

Актрисата, която е майка на 11-годишната Джаксън и 7-годишната Август, определено знае как да говори и да се държи с по-младото поколение. След като създава проекта си Charlize Theron Africa Outreach през 2007 година, за да подкрепя младежите в Африка в борбата им срещу ХИВ и СПИН, тя винаги гледа на света от перспективата на децата, а и от тази на възрастните. 

Все пак, версията на заобикалящата я среда е съвсем различна, когато става въпрос за собствените ѝ деца. Възможността да прекарва времето си с тях всеки ден ѝ е позволила да види нещата в по-нюансиран вариант, което определено променя цялото ѝ мнение за света. 

„Когато се замислите, всъщност има голяма сила в невинността, с която те гледат на нещата. Ние я губим все повече и повече, когато остаряваме, така че е страхотно да имам тези две лудетини покрай мен“, казва Терон. 

Пътят ѝ към майчинството започва през 2012 година, когато осиновява Джаксън. Семейството ѝ се увеличава още веднъж три години по-късно, когато взима у дома и Август. През 2018 година родената в Южна Африка звезда казва, че винаги е знаела, че осиновяването ще бъде нейният начин да стане родител, тъй като в много ранна детска възраст е била запозната със суровата действителност на сиропиталищата и децата в нужда. 

Голяма част от детството ѝ я вдъхновява да се захване с филантропска дейност в родната си страна, атакувайки проблеми като насилие базирано на пола, безработица и убийства. Да се увери, че децата ѝ са информирани и наясно с нещата е много важно за актрисата, но също така се опитва да поддържа баланс относно темите, на които ги излага. Въпреки че ги държи далеч от социалните мрежи, тя знае, че някои чувствителни теми все пак могат да достигнат до дъщерите ѝ. 

„Винаги съм искала да имам отворена връзка с децата си, за да се чувстват спокойни, че могат да дойдат при мен и да говорят за всичко. Когато са казвали нещо неподходящо, си напомням да не бъда строга, а да се сдържам, защото все пак те са ми го споделили. Това означава, че се чувстват достатъчно защитени и спокойни, за да говорят с мен на тази тема, което е голямо постижение“, казва актрисата.

В чест на майка си: Чарлийз Терон сподели рядък кадър на дъщерите си 

Летни забавления за Чарлийз Терон и двете ѝ дъщери

Чарлийз Терон: Майка ми уби баща ми

Терон, която е пратеник на мира на ООН, е израснала в Южна Африка по време на апартейда до 17-годишна възраст заедно с майка ѝ, която успяла да се справи с всички трудности в онзи период. През всичките възходи и падения на родителството, актрисата споделя, че е започнала да цени майка си още по-високо. 

„Когато вече си родител и преживяваш нещата по друг начин, разбираш, че си могъл да бъдеш много по-добър като дете“, обяснява звездата. 

По време на интервю преди седмица Терон си спомни как майка ѝ я е защитила от баща ѝ. Тогава 15-годишната Чарлийз е била заплашена с убийство от човека, когото познавала само като „алкохолика“. Той стрелял с пистолет по нея и майка ѝ, но за щастие, не успява да ги уцели. Тогава майка ѝ взима нещата в свои ръце, за да защити дъщеря си.

„Майка ми направи това, което всяка друга майка би направила в същата ситуация, в която трябва да избираш дали да умреш ти и детето или някой друг. Мисля, че една майка би направила всичко, а моята постави себе си пред лицето на смъртта, за да ме защити. Днес съм тук заради нейния кураж в онзи ден“, каза актрисата. 

Тези дни Терон все още общува с майка си ежедневно на родния си език, който се говори в Южна Африка. Постепенно децата ѝ също започват да го научават. 

Въпреки натоварения ѝ график, актрисата винаги поставя дъщерите си на първо място. „Всичко, свързано с тях, е приоритет – нуждите, личностите им. Извън работа съм като таксиджия. Карам децата си навсякъде“, признава тя. Допълва, че родителството е трудно и всеки си мисли, че няма да го преживее, но в крайна сметка излизаш от другата страна удовлетворен и щастлив от себе си. 

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари