IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меценатът на Холивуд – платила ли е Шарън Стоун заплатите на Леонардо ди Каприо и Ръсел Кроу

25 ноември 2023 12 00

Каква е истината зад тази приказна история

Снимки: Getty Images

Снимки: Getty Images

Едва ли бихте повярвали, ако ви кажем, че е имало момент, в който Леонардо ди Каприо не е бил един от най-богатите холивудски актьори. Красавецът със сини очи е толкова дълго на екран, че не можем да се сетим за времето, когато той влиза в този така завладяващ бизнес. Освен че е един от най-желаните ергени, Ди Каприо може да се похвали със солидна банкова сметка, позволяваща му да се забавлява по цяло лято на скъпи яхти с млади модели и своите приятели. 

Все пак е имало време, в което Леонардо ди Каприо е бил само това – Леонардо ди Каприо. Момче, опитващо се да постигне мечтата си на световноизвестен актьор, който да бъде дърпан от всички продуцентски компании и реномирани режисьори. Звезда, която да може да си позволи сама да избира ролите си, да има възможността да си даде почивка от работата за година-две, без това да попречи на охолния му живот. 

Преди да постигне големия си успех, Ди Каприо е имал нужда от помощ и я намира в лицето на Шарън Стоун. Двамата играят заедно в уестърна „Бърз или мъртъв“ от 1995 година. Тогава актрисата настоява да има определени колеги до себе си, в противен случай няма да приеме ролята. Тя изрично иска да работи с Леонардо ди Каприо и Ръсел Кроу. 

Въпреки завидния си пробив във филма „Защо тъгува Гилбърт Грейп“, продуцентското студио зад „Бърз или мъртъв“ отказва да наеме Ди Каприо. Стоун обаче е напълно непоклатима в исканията си, като дори се съгласява да извади пари от собствения си джоб, за да плати заплатата на Лео. 

„Казала е, че има двама актьори, с които е искала да работи. Невероятно е. Тя е ярък пример в киното и винаги е осигурявала големи възможности за колегите си. Така че съм ѝ много благодарен“, казва Ди Каприо в скорошно интервю. 

Актьорът допълва, че многократно е благодарил на Стоун, но не си спомня дали ѝ е изпратил материален подарък. Той е категоричен, че въпреки множеството си благодарности, никога не може да ѝ се издължи за жеста, който е направила към него. 

Леонардо ди

Снимка: Getty Images

В „Бърз или мъртъв“ Стоун играе ролята на стрелец, който посещава граничен град и се сблъсква с неговия лидер (Джийн Хекман). В мемоарите си от 2021 година The Beauty of Living Twice тя разкрива, че сама е платила заплатата на Ди Каприо, след като студиото TriStar Pictures отказва да го избере за ролята. 

„Това момче на име Леонардо ди Каприо беше единственото, което се представи блестящо на прослушването. Според мен, той беше единственият, който влезе и плачеше наистина, умолявайки баща си да го обича, докато той умираше“, пише актрисата. 

Спомня си, че продуцентите недоумявали защо се застъпва за момче, което може да провали цялата ѝ кариера. „Казаха ми, че ако го искам толкова много, трябва да му платя заплатата. Това и направих“, продължава Стоун. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by People Magazine (@people)

Разговорите със студиото и решението да плати сама на Ди Каприо частично мотивира Шарън да стане продуцент, където може да се бори за таланта, който заслужава шанс. След „Бърз или мъртъв“, кариерата на Ди Каприо стига невиждани висоти с „Титаник“. 

И докато слуховете за заплатата на Лео във филма от 1995 година са истина, то тези за Ръсел Кроу нямат нищо общо с реалността. 

След като в Hollywood Reporter се появи статия, че Стоун е платила заплатата и на Кроу, тя реши да изчисти всякакви съмнения около миналото. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sharon Stone (@sharonstone)

„Нека кажа нещо за тази статия. Да, платих заплатата на Леонардо ди Каприо от собствения си джоб. Не, не съм платила на Ръсел Кроу“, пише актрисата в социалните мрежи. Все пак тя допълва, че е помолила процесът на снимки да бъде забавен, за да може Кроу да се завърне от Австралия

Младите Леонардо ди Каприо и Кейт Уинслет в непоказвани досега кадри от „Титаник“

Леонардо ди Каприо, Робърт де Ниро и Мартин Скорсезе с 9-минутни овации в Кан

Поведението на Леонардо ди Каприо застрашило ролята му в „Титаник“

Самият Ръсел Кроу признава, че именно Стоун му е помогнала да се издигне до световна слава и успех в Холивуд. По думите му, ако не е настоявала снимките да бъдат забавени, най-вероятно е щяло да му отнеме много повече време да се утвърди като актьор. 

„Ако не беше нейната отдаденост и сила, не знам колко време щеше да ми отнеме, за да вляза в американски филм“, казва той през 2020 година. Допълва, че има множество причини да бъде благодарен на Стоун. 

Въпреки че „Бърз или мъртъв“ се проваля в боксофиса, той все пак печели 47 милиона долара, което покрива разходите от 37 милиона за направата му. Две години по-късно Кроу участва в полицейската драма „Поверително от Ел Ей“, а след това печели „Оскар“ за ролята си в „Гладиатор“. 

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари