IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Леонардо ди Каприо, Робърт де Ниро и Мартин Скорсезе с 9-минутни овации в Кан

22 май 2023 12 30

Филмът им Killers of the Flower Moon определено впечатли публиката

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Филмовият фестивал в Кан тече с пълна сила и вече имаме няколко филма, чиято официална премиера очакваме с нетърпение. 

След като Джони Деп направи дългоочакваното си завръщане в киното с Jeanne du Barry и беше посрещнат с петминутни аплодисменти на крака, сега е ред на други величини в Холивуд да покажат на какво са способни.

Леонардо ди Каприо, Робърт де Ниро и Мартин Скорсезе се разходиха заедно по червения килим преди премиерата на филма си Killers of the Flower Moon, като получиха множество аполодисменти и подвиквания от страна на фотографите и феновете. Но истинското вълнение беше запазено за вътре в залата.

След тричасовата премиера на филма, той бе изпратен с аплодисменти на крака, продължили цели девет минути. До този момента това е най-дългото аплодиране в тазгодишното издание на фестивала. Драмата разказва за историята на една мрачна, до голяма степен неизследвана глава от американската история. Развива се през 20-те години на миналия век в Оклахома и описва серийните убийства на членове на племето Osage, които забогатяват поради значителното количество нефт, открито на тяхната земя. Престъпленията по-късно са наречени Царството на терора.

Дори след като гледаха филм, който е по-дълъг от "Титаник", зрителите в залата са останали толкова възхитени, че скочили на крака и ръкопляскали в продължение на девет минути. Това е и първо завръщане на Мартин Скорсезе в Кан от 1985 година насам, когато показва филма си After Hours. Дългите аплодисменти определено са добра новина за продуцентската компания Apple Original Films, която отделя повече от 200 милиона долара за направата на проекта. 

Ди Каприо, де Ниро и Джеси Племънс минаха по червения килим заедно със Скорсезе преди премиерата, устоявайки на дъждовното и облачно време. Кейт Бланшет, която спечели "Оскар" за ролята на Катрин Хепбърн в "Авиаторът", поздрави Скорсезе, докато той сядаше на мястото си на фона на възгласи от публиката. 

@leojchrist Leonardo Di Caprio, Robert De Niro and Scorsese are just a goated trio. Wonderful movie #killersoftheflowermoonmovie #cannesfilmfestival #leonardodicaprio #robertdeniro #cannes ♬ original sound - Saint Léon

Когато премиерата приключи обаче, най-силните овации бяха насочени към новата звезда в Холивуд - Лили Гладстоун, която играе жена от племето Osage, предадена от алчния си съпруг заради богатството им. Тя спечели възторжени отзиви и едва сдържаше сълзите си, докато тълпата в залата ръкопляскаше силно. В социалните мрежи вече се заговори за евентуална номинация за "Оскар" на актрисата. 

Докато аплодисментите продължаваха след края на филма, Скорсезе взе микрофон, за да се обърне към тълпата. Той благодари на наследниците на племето Osage и на всички, които са взели участие в направата на филма. "Заснехме това преди няколко години в Оклахома и беше време да се появи на екран. Това беше невероятно преживяване. Пренесохме се в онзи свят", каза режисьорът. 

@fredhay #cannes2023 #cannesfilmfestival #killersoftheflowermoonmovie #leonardodicaprio #robertdeniro #martinscorcese #standingovation ♬ son original - Fredhay

Според Variety, овациите е можело да продължат и по-дълго, ако Скорсезе не е бил извикан да каже няколко думи пред зрителите. Той благодари на няколко пъти на присъстващите, които продължаваха да го аплодират. 

Фестивалът в Кан – Майкъл Дъглас с почетна „Златна палма“, Брад Пит осигури алкохола

Реджина Кинг сътвори история на фестивала във Венеция

Фестивалът в Кан: историята

Филмът започна с 45 минути закъснение, но нито един зрител не напусна мястото си. Все пак това беше най-дългоочакваният проект в Кан и билетите за него бяха разпродадени за минути. Самият Тим Кук, главният изпълнителен директор на Apple, се появи в Кан, за да подкрепи проекта на компанията си. 

Леонардо ди Каприо влиза в ролята на Ернест, племенник на могъщ местен собственик на ранчо, изигран от Робърт де Ниро. Лили Гладстоун играе съпругата на Ернест, Моли. Във филма участват още Брендън Фрейзър, Джеси Племънс, Скот Шепърд и много други. 

Killers of the Flower Moon ще направи премиерата си в селектирани кина на 6 октомври, след което се появява в Apple TV+ на 20 октомври.

За още новини от света на звездите, киното и лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари