IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Аплодисменти и сълзи за Джони Деп при завръщането му в Кан

17 май 2023 14 40

Фенове на Амбър Хърд протестираха заради появата му

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Филмовият фестивал в Кан официално започна на 16 май и вече имаме интересни моменти, за които да говорим, освен за впечатляващата мода на червения килим.

На тазгодишното събитие се очакваха важни завръщания, като едно от тях беше направено още на откриването и беше посрещнато повече от подобаващо. Джони Деп се появи отново на червения килим, за да получи бурни овации от колеги, журналисти, фотографи и фенове. Актьорът е във Франция, за да промотира новия си филм Jeanne Du Barry година, след като спечели делото срещу бившата си съпруга Амбър Хърд, която го обвиняваше в тормоз.

59-годишният Деп се разходи по червения килим, позира за снимки, раздаде автографи и дори си направи няколко селфита с фенове, след което влезе в залата. Той също така стана част от груповата снимка на актьорския състав на филма си, позирайки заедно с Майвен льо Беско, която влиза в главната женска роля, като в същото време е и режисьор на проекта.

Джони Деп

Снимка: БГНЕС

Съвсем подобаващо беше избрана песента Should I Stay or Should I Go, която звучеше докато Джони беше на червения килим. Актьорът получи бурни овации и в залата, след като зае мястото си преди прожекцията. Един човек от публиката дори дръзна да се провикне „Давай, Джони!“, което създаде още по-бурна атмосфера.

Завръщането на един от най-обичаните актьори в Холивуд идва само година след приключване на широко обсъжданото му и следено по цял свят дело срещу Амбър Хърд. Актрисата съдеше бившия си съпруг по обвинения в домашно и сексуално насилие, като първоначално писа за това в есе през 2018 година. Деп отвърна на удара с контрадело за клевета и съдебните битки започнаха.

Изпълнителният дирекор на филмовия фестивал в Кан говори за завръщането на Джони и защо точно неговият филм е избран за откриване на събитието. „Не знам каква е репутацията на Джони Деп в Америка. Ако трябва да говоря честно, в моя живот има само едно правило – свободата на мислене и свободата на речта, и действията в зоната на закона“, кказа Тиери Фремо в понеделник.

Джони Деп

Снимка: БГНЕС

Той допълва, че ако Джони е бил отхвърлен от киното или филмът му е бил забранен, никой нямаше да говори по тази тема сега. Допълва, че журито е видяло филма на льо Беско и е сметнало, че той може да влезе в надпреварата за голямата награда. „Проблемът дойде, когато филмът беше обявен за премиера в Кан, защото всички знаеха, че Джони е направил филм във Франция... не знам защо тя избра точно него, но това е въпрос, който трябва да зададете на Майвен“, казва още Фремо.

„Що се отнася до останалата част, аз съм последният човек, който трябва да я обсъжда. Ако има някой на този свят, който няма никакъв интерес от онова публично дело, това съм аз. Не знам за какво става въпрос. Аз се интересувам от Джони Деп като актьор“, завърши режисьорът.

Фремо може и да не е следял делото, но феновете на Амбър Хърд не са изпуснали нито минута от него и определено не бяха доволни от резултата. Те изразиха недоволството си по време на откриването на фестивала в Кан, организирайки протести малко преди появата на Деп на червения килим.

В социалните мрежи се появи хаштагът #CannesYouNot, за да се покаже възмущението към Кан за поканата към Деп и включването му в надпреварата за големите награди. „Кан изглежда се гордее с историята си да подкрепя изнасилвачи и насилници. Ако подкрепяш Кан, подкрепяш хищниците. Защо Кан дава платформа на хищници?“, написа журналистката Ева Барлоу в Instagram, като сестрата на Хърд – Уитни, хареса публикацията.

Джони Деп идва в България, иска портокалов джин, вино, бира и шампанско

Сагата между Джони Деп и Амбър Хърд влезе в документална поредица

Амбър Хърд не се предава, подава нова жалба срещу Джони Деп

Човек, създал туитър страницата @LeaveHeardAlone, идентифициращ се като Ребека, обясни пред Variety защо феновете на актрисата говорят в социалните мрежи.

„Делото между Деп и Хърд задвижи колело, чрез което започна недоволството срещу движението #MeToo. Индустрията в Холивуд сякаш се качи на това колело, за да се завърне към миналото си. Да откриеш фестивала си с Джони Деп? Честно казано, имам чувството, че някой ми е ударил шамар в лицето“, казва Ребека.

Потребителката допълва, че кампанията цели да покаже как мъжете, обвинени в насилие, са защитени от филмовата индустрия и се крият зад нея.

Протестите обаче не попречиха на Джони да се наслади на момента, както и трябваше. Актьорът, който влиза в ролята на крал Луи XV, управлявал Франция от септември 1715 до смъртта си през 1774 година, беше в центъра на вниманието в понеделник в Кан.

След прожекцията на Jeanne Du Barry, филмът получи седемминутни бурни аплодисменти на крака, които са разчувствали Деп до сълзи. Макар лентата все още да няма премиерна дата в Америка, Европа е готова да я посрещне с отворени ръце и да стане движеща сила в завръщането на Джони Деп в Холивуд.

За още новини от света на звездите, киното и лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари