IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Поведението на Леонардо ди Каприо застрашило ролята му в „Титаник“

25 ноември 2022 09 00

Кейт Уинслет също не била първи избор за Роуз

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

„Титаник“ без Лео ди Каприо и Кейт Уинслет? Звучи безобразно, но всъщност е имало много голяма вероятност това да се случи.

Преди светът да се влюби в Джак Доусън и Роуз Бюкейтър, а двама от най-успешните актьори да започнат обещаващата си кариера и да се превърнат в най-добри приятели, режисьорът Джеймс Камерън е имал съвсем други планове. Това сподели самият той в интервю пред GQ, където говори за успешния си филм, който тази година навършва 25 години от премиерата си.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Titanic (@titanicmovie)

Камерън участва в специално видео, в което поглежда назад към всичките си успешни проекти, обяснявайки малко повече за тях и споделяйки нечувани досега тайни от процеса на създаване. По думите му, Ди Каприо първоначално отказал да чете за ролята на Джак заедно с Кейт Уинслет по време на прослушването. Интересното е, че Уинслет също не била първи избор за Камерън, що се отнася до ролята на Роуз.

В клипа режисьорът казва, че обмислял Гуинет Полтроу за червенокосата героиня, като Кейт била предложена просто като резерва. Камерън се страхувал, че тя вече твърде много е участвала в исторически драми и може да е омръзнала на публиката. По думите му, актрисата е придобила репутация на „Корсетната Кейт“, като е участвала в цели три исторически проекта преди „Титаник“, включително „Разум и чувства“ през 1995 година, а също в „Джуд“ и „Хамлет“ година по-рано.

Камерън споделя, че се страхувал да даде ролята на Уинслет, защото това щяло да изглежда като твърде очевидно и мързеливо нещо. Все пак той решава да се срещне с нея и да направи прослушване. Разбира се, актрисата се справя чудесно, получава ролята и останалото е история.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Titanic (@titanicmovie)

С Ди Каприо обаче нещата не се получават толкова гладко. Всъщност е бил на ръба на това да изгуби ролята на Джак, която го вкарва в разговорите на големите в Холивуд и го превръща в един от най-желаните мъже не само в киното, но и по целия свят.

След първоначалната „истерична“ среща с младия красавец, при която всички жени в офиса на Камерън по някакъв начин се озовали в залата за прослушване, Ди Каприо е бил поканен отново за четене на сценария с Уинслет, която вече била избрана за ролята на Роуз. Но когато Лео пристигнал на място, той бил изненадан, че ще трябва да чете реплики и да бъде заснет заедно с колежката си, за да се види дали двамата имат химия пред камерата.

По думите на Камерън, актьорът е помислил, че просто ще се запознава с Уинслет и е бил уверен, че ролята на Джак вече е негова. „Искате да кажете, че трябва да чета?... Аз не чета“, казал той с увереност, добита от няколкото му известни роли дотогава и първата му номинация за „Оскар“ за филма „Защо тъгува Гилбърт Грей“ презз 1993 година.

Без да се замисля, Камерън му благодарил за срещата и го отпратил. Обяснил колко важен е този проект и колко голямо значение има не само за киното, но и за реалния свят. Допълнил, че снимките ще отнемат две години от живота му и няма да проваля всичко заради грешни решения в избора на актьори. „Така че, или ще четеш, или няма да получиш ролята“, категоричен бил режисьорът.

Цигулката от „Титаник“ за първи път ще бъде показана пред обществото

Клеър Дейнс: Не исках да участвам в „Титаник“ заради Лео ди Каприо

„Титаник“ на 22! Какво правят актьорите сега?

Разбира се, Ди Каприо се завръща и прави това, което трябва – явява се на прослушване заедно с Кейт Уинслет и получава ролята. Камерън си спомня как Лео просто се превъплътил в Джак и създал много силна химия с колежката си. Това уверило режисьора, че е направил верния избор и започва да обмисля как „Титаник“ наистина ще се превърне в големия и важен проект, за който си е мислил през цялото това време.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Titanic (@titanicmovie)

И не греши. Филмът излиза през 1997 година и се превръща в истински хит. Става най-печелившият проект по това време, като в наши дни се нарежда на трето място в класацията с общи приходи от 2,2 млрд. долара.

За още новини от света на киното и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари