IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Титаник“ на 22! Какво правят актьорите сега?

20 декември 2019 11 40

Някои започнаха кариерата именно от филма на Джеймс Камерън

Снимка: Reuters

1997 година. На големия екран излиза един филм, който опитва да разкаже за най-голямата трагедия в морето по онова време. Режисьорът Джеймс Камерън сяда зад камерата и решава да покаже на зрителите за катастрофата на най-големия кораб в света „Титаник“. Пред него застават едни млади актьори, които тепърва започват своята кариера.

Камерън обаче не се стряска от това, а напротив – дава им шанс и това се превръща в едно от най-добрите му решения досега. „Титаник“ се превръща в огромен хит и печели общо 11 награди „Оскар“. По този начин той се изравнява с филма „Ben-Hur“ за най-много награди. „Титаник“ става и първата лента, която достига 1 млрд. приходи. Той е победен от друг филм на Джеймс Камерън – „Аватар“, който излиза през 2010 година.

Освен с приходите и наградите си, „Титаник“ може да се похвали, че е представил на Холивуд актьори като Кейт Уинслет, Леонардо ди Каприо и Били Зейн. Кариерата на първите двама тръгва именно оттам.

Вижте обаче докъде стига всеки един от актьорите във филма.

Кейт Уинслет /Роуз/

Кейт

Снимка: Reuters

Кейт Уинслет се превърна в една от най-уважаваните и желани актриси в Холивуд. Тя спечели „Оскар“ през 2008 година, както и четири награди „Златен глобус“. За съжаление на всички, тя не е омъжена за Леонардо ди Каприо, а за бизнесмена Нед Рокенрол, от когото има три деца. Все пак приятелството ѝ с екранния Джак все още е доста силно и именно Ди Каприо е този, който води Уинслет до олтара.

Леонардо ди Каприо /Джак/

Както и при Уинслет, Леонардо ди Каприо добива световна слава чрез „Титаник“. Той се превръща в любимец на режисьора Мартин Скорсезе, който го включва в почти всеки свой проект. Ди Каприо чака дълго за своя „Оскар“, печели през 2016 година след четири номинации.

След като печели наградата, цялата зала става на крака, за да подкрепи Ди Каприо и да покаже, че този „Оскар“ е доста закъснял. До него беше именно Кейт Уинслет, която не можеше да скрие своята радост.

Лео

Снимка: Reuters

Когато не ни радва от екрана, Ди Каприо се занимава с опазване на околната среда и борбата срещу глобалното затопляне. Той всяка година организира търг, чрез който да подпомага своите каузи.

Кейт Уинслет коментира отношенията си с Ди Каприо

Били Зейн /Кал/

Всеки, гледал „Титаник“, успя да намрази Кал много бързо. Били Зейн влезе в ролята на богатия съпруг на Роуз, който се целеше единствено и само в безмерно богатство и не обръщаше внимание на малките неща. В реалния живот обаче, Зейн не е толкова зъл.

Титаник

Снимка: Reuters

След като участва в „Титаник“, той започва да получава роля след роля и прави по няколко проекта на година. Играе във филма „The Believer“ с Райън Гослинг и участва в сериалите „Charmed“ и „Community“. Също така има роля и на Бродуей в мюзикъла „Chicago“ и игра себе си в „Zoolander 2“.

Кати Бейс /Моли Браун/

Ето една актриса, която „Титаник“ не представя на света. През 1997 година Кати Бейс вече е носителка на „Оскар“ за ролята си в „Misery“. Все пак филмът на Джеймс Камерън ѝ дава още по-голяма слава и тя успява да получи роли в „Midnight in Paris“ и „About Schmidt“. „Revolutionary Road“ е проектът, който събира отново на едно място Бейс с Леонардо ди Каприо и Кейт Уинслет.

Титаник

Снимка: Reuters

Телевизионните зрители обаче познават Кати от играта ѝ в сериали като „American Horror Story“ и „Feud“. През годините Бейс имаше и сериозни проблеми със здравето. Тя беше диагностицирана с рак на яйчниците през 2003-а и с рак на гърдата през 2012 година. За щастие, актрисата успя да победи и двете болести.

Селин Дион е обидена на Кейт Уинслет

Бил Пакстън /Брок Ловет/

Не можем да забравим човека, с когото започва „Титаник“. Бил Пакстън влиза в ролята на Брок – капитан на кораб, чиято задача е да намери именно части от потъналия лайнер. През онова време актьорът е доста познат на публиката, тъй като е играл във филми като „Aliens“, „Terminator", "Twister“ и „Apollo 13“.

Титаник

Снимка: Reuters

„Титаник“ просто се нарежда до тези големи заглавия в богатата визитка на Пакстън. След него той продължава кариерата си в киното и прибавя към нея и участие в сериала „Big Love“ по HBO. За съжаление, Бил си отива от този свят през февруари 2017 година след усложнения, причинени от операция.

Глория Стюарт /Роуз на стари години/

„Искате ли да разкажа историята, или не?“, това са думите на старата Роуз, с които тя започва своя разказ за „Титаник“. Тогава Глория Стюарт, която влиза в ролята, е на забележителните 87 години. За играта си във филма тя печели номинация за „Оскар“ за най-добра поддържаща актриса.

Титаник

Снимка: Reuters

С това Стюарт се превръща в най-възрастната номинирана и досега никой не може да ѝ отнеме тази титла. След „Титаник“ тя не се отказва от актьорската си игра и продължава да влиза в роли дори и на 90 години. Последната ѝ роля беше през 2004 година, когато играе във филма „Land of Plenty“.

Глория Стюарт умира през 2010-а на 100 години.

Сузи Еймис /Лизи, внучката на Роуз/

За Сузи Еймис, която играе внучката на Роуз, „Титаник“ е един от последните ѝ филми. Тя играе в само още три проекта, след което решава да се откаже от киното. Все пак, Еймис не е много далече от Холивуд, тъй като е омъжена за режисьора Джеймс Камерън (да, същият, който режисира „Титаник“).

Титаник

Сузи Еймис и Джеймс Камерън. Снимка: Reuters

И докато Камерън се занимава с киното, Еймис е решила да се насочи към различни инициативи. Тя се опитва да покаже на света как модата и месото влияят на природата.

Кейт Уинслет щяла да се гмурка с милиардер до останките от Титаник

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари