IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кейт Уинслет: След „Титаник“ бях тормозена

19 януари 2021 10 50

Актрисата си спомня за тълпите от папараци пред къщата ѝ

Снимка: БГНЕС

Филмът „Титаник“ се превърна в огромен хит още с премиерата си през 1997 година. Историята за потъването на най-големия пътнически кораб по онова време прикова милиони зрители пред големия екран и се сдоби с цели 11 номинации за „Оскар“, постигайки рекорд. Джеймс Камерън се превърна в един от най-известните режисьори, а звездите на Леонардо ди Каприо и Кейт Уинслет заблестяха над Холивуд.

Благодарение на големия интерес, през 2012 година се появи и втора версия на „Титаник“, но този път тя беше пригодена за 3D излъчване. Въпреки че зрителите знаеха какво ще се случи във филма, те все пак отидоха до киносалоните и донесоха допълнителни 343 милиона долара. С тях печалбата на лентата достигна до 2,18 милиарда и „Титаник“ се превърна във втория най-печеливш филм за всички времена. Първият е „Аватар“, който отново е на Джеймс Камерън.

Славата на „Титаник“ от 1997 година обаче не е била толкова приятна за Кейт Уинслет. Актрисата, която влиза в ролята на Роуз, тогава е на 21 години и тепърва започва своя път в Холивуд. Благодарение на филма тя се превръща в една от най-търсените дами в киното, а феновете ѝ се увеличават с всеки изминал ден. И докато това може да е сбъдната мечта за някои, то Уинслет не мисли по този начин.

„Бях подложена на доста подробно изследване на личния ми живот и бях ужасно критикувана от британската преса, която не беше благосклонна към мен“, казва Кейт пред Марк Марун. Тя допълва, че се е чувствала тормозена и се е надявала този ужасен период да премине колкото се може по-бързо. „Той все пак отмина, но това ме накара да осъзная, че ако това е славата, аз не я искам. Определено не“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Titanic (@titanicmovie)

След „Титаник“ Кейт започва да играе в по-нискобюджетни и независими филми, като това ѝ помага да избяга от светлината на прожекторите поне за малко. През това време тя става майка на момиченце, Миа, което се ражда през 2000 година. Три години по-късно Уинслет и семейството ѝ напускат Великобритания и се местят в Ню Йорк заради професионалните ангажименти на съпруга ѝ Сам Мендес. Това помага и на актрисата да избяга от таблоидите в родината си.

„Не можех да се справям с пресата там“, казва Уинслет. Все пак актрисата се завръща в Англия след няколко години и вече има дом на южното крайбрежие. Играта ѝ в „Титаник“ печели на Кейт номинация за „Оскар“, но статуетката отива при нея чак в 2009 година за ролята ѝ на Хана Шмиц в „Четецът“.

Относно решението ѝ да участва в независими филми след „Титаник“, актрисата споделя, че тогава все още се е учила как да играе и е искала да усъвършенства таланта си. „Играех от 17-годишна и все още не бях сигурна, че съм готова за големите филми на Холивуд. Това беше огромна отговорност. Не исках да правя грешки, не исках да се проваля“, казва Уинслет. Добавя, че е искала да остане в киноиндустрията възможно най-дълго и затова е трябвало да направи нещата по най-добрия начин.

Именно затова стратегията ѝ е била да намира по-малки проекти, за да разбере киноизкуството, да разкрие себе си и да осъзнае с какво иска да се занимава. Постепенно ролите на Уинслет стават все по-големи, като тя участва в поредицата „Дивергенти“, трилъра „Заразяване“ и минисериала „Mildred Pierce“, който ѝ носи награда „Еми“ през 2011 година.

Преди три години Кейт се събра с Джеймс Камерън за продължението на „Аватар“. Актрисата споделя, че е снимала два филма по едно и също време. Очаква се „Аватар 2“ да излезе на екран през декември 2022 година.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари