IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кейт Уинслет: Съжалявам за работата си с Роман Полански и Уди Алън

15 септември 2020 11 00

И двамата режисьори са обвинявани в сексуални посегателства и изнасилване

Снимка: БГНЕС

Холивуд със сигурност се промени през последните няколко години. Наяве излязоха случаи на сексуално посегателство и дори изнасилвания, случили се преди няколко десетилетия. Обвинения бяха отправени към едни от най-известните актьори и режисьори, а киноманите и феминистките организации решиха, че е време за промяна. 

Появиха се движенията Time's Up и MeToo, които целят да вдъхнат кураж на всеки пострадал от каквото и да било насилие по време на работа или извън нея. Чрез тях много хора споделиха своите истории и стана ясно, че голяма част от звездни актриси и актьори са били малтретирани в началото на кариерата си. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Official Page (@metoomvmt) on

Режисьорите Уди Алън и Роман Полански също бяха заклеймени от холивудската общност заради действията си в миналото. Много от звездите решиха да спрат да работят с тях, а последният предизвика женски гняв по време на последните награди „Сезар“. Филмът му „Офицер и шпионин“ си тръгна с три статуетки, а голяма част от дамите напуснаха залата в знак на протест. 

Сега Кейт Уинслет споделя своето мнение за двамата режисьори, с които е работила в миналото. Тя даде обширно интервю пред Vanity Fair, в което споделя, че съжалява за проектите си, направени с участието на Уди Алън и Роман Полански. Актрисата играе в „Carnage“ на Полански и „Wheel“на Алън. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by D STAR NEWS (@dstarnews) on

„Не мога да повярвам как тези мъже са били държани на пиедестал толкова дълго време във филмовата индустрия. Ужасно е“, казва Уинслет пред изданието. Полански се призна за виновен, че е правил секс с непълнолетна през 1977 година и избяга от САЩ година по-късно. Той се счита за беглец и може да бъде арестуван по всяко време, когато кацне в САЩ. Уди Алън пък се сдоби с обвинения за сексуално насилие от осиновената си дъщеря. 

Признанието на Кейт идва, след като тя коментира мястото си в движението MeToo. През 2018 година актрисата се опита да избяга от критиките, че е работила с Алън, коментирайки, че съжалява за работата си с определени хора в Холивуд, но не назова нито едно име. Сега обаче всичко се променя, а разкритието идва в момент, когато Харви Уайнстийн получи ефективна присъда и ще прекара няколко години в затвора. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vanity Fair (@vanityfair) on

„Трябва да поема отговорност, че съм работила с тях двамата. Не мога да върна времето назад. Опитвам се да успокоя емоциите си, но всички трябва да кажем истината, нали?“. Уинслет добавя, че в момента преценява много добре какви роли да поеме и се опитва да даде добър пример на жените по света. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари