IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Не е измислица – любовта и щастието съществуват – тайната на Катрин Зита-Джоунс и Майкъл Дъглас

29 ноември 2023 13 30

Как се поддържа стабилен брак в Холивуд

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Майкъл Дъглас слага брачната си халка преди повече от 20 години и никога повече не я сваля. 

Толкова уверен е актьорът, че с Катрин Зита-Джоунс ще се помирят, след като за кратко живеят на противоположни брегове на река Хъдсън в Ню Йорк – Дъглас базиран в резиденцията им в Манхатън, а съпругата му остава в имението им в Бедфорд. 

„Напред и нагоре“, казва той пред E!News по оптимистичен начин през октомври 2013 година, два месеца, след като той и Зита-Джоунс разкриват, че са били временно разделени, за да направят оценка на брака си и да работят върху него. В The Tonight Show, два дни по-късно, той разяснява случая. „Понякога хората си взимат малко почивка, но това не означава непременно, че това е краят. Много съм обнадежден“

Катрин Зита-Джоунс

Снимка: БГНЕС

Очевидно човек наистина получава това, за което се бори, и упоритата работа води не само до събирането на актьорите, но и до укрепване на брака им в дългосрочен план. 

„Невъзможно е да няма възходи и падения, ако живееш с един и същи човек и се събуждаш с него всеки ден“, казва Зита-Джоунс по случай 22 години от брака си миналата година. „Будя се до Майк близо 25 години. Обичам да съм омъжена, но това е лудост, когато наистина се замислиш. Съгласяваш се да се омъжиш за някого, но след това се замисляш за чантата на Chanel, за която си похарчил цяло състояние, но все пак ти е омръзнала след известно време“, допълва актрисата. 

Парадоксално е, че двойката, която се събужда заедно, не мие зъбите си заедно, тъй като Зита-Джоунс и Дъглас имат две отделни бани. Това призна самата тя пред Кели Кларксън през декември 2022 година. По думите ѝ, се чувства много по-щастлива и свободна, когато влезе в собствената си баня, без да се притеснява от натрапване или пришпорване, докато се къпе. 

През май 2010 година Камерън Дъглас, синът на Майкъл от първата му съпруга Диандра Лукър, беше осъден на пет години затвор по обвинения за притежание на наркотици. Носителят на „Оскар“ присъства при произнасянето на първоначалната присъда на сина си, която по-късно нарече „адекватна“ за престъплението, както и вероятно животоспасяваща, защото принудила Камерън да се изчисти. 

Катрин Зита-Джоунс,

Майкъл Дъглас, Катрин Зита-Джоунс и дъщеря им Карис. Снимка: БГНЕС

Спомняйки си за вината, която собственият му баща, покойната екранна легенда Кърк Дъглас, изпитвал в по-късните си години за разпадането на първия му брак, когато Майкъл е само на 7 години, Дъглас призна, че той също е поставял кариерата пред семейството. „Също така признавам факта, че съм бил на рехабилитация преди 20 години. Така че имах този проблем. А що се отнася до майка му, тя беше много млада, когато роди Камерън, и уменията ѝ бяха ограничени. Другата част, разбира се, са гените. Брат ми, Ерик Дъглас, умира от свръхдоза преди четири години. Имам друг брат, който е в рехабилитационна клиника от години“

Звездата от „Фатално привличане“ пише на съдията бележка, в която моли за снизхождение. „Имам известна представа за напрежението да намериш собствената си идентичност с известен баща... Вярвам, че от това премеждие той ще се превърне в добър гражданин. Не искам да го видя съсипан“

Това лято обаче Дъглас води собствена битка за живота си, след като е диагностициран с четвърти стадий на рак на езика – разкритие, което той отказва да направи по това време, така че официалната версия е рак на гърлото. Освен това той се кани да замине за Европа, за да промотира филма „Уолстрийт: Парите никога не спят“, когато научава новината. 

„Няма начин да отменим турнето и да кажем, че не се чувствам добре. Казах им, че просто трябва да излезем и да им кажем, че имам рак“, разказва Дъглас пред великобританското шоу This Morning. 

Катрин Зита-Джоунс

Снимка: Getty Images

Той незабавно започва курс облъчване и химиотерапия и не изразява нищо друго освен оптимизъм в публичното пространство. Лечението му обаче отлага продукцията на биографичния филм на Стивън Содърбърг „Зад свещника“, който се снима в продължение на години и за който Дъглас печели „Еми“ и „Златен глобус“.

Актьорът шеговито казва, че борбата с рака му е дала допълнителна година, за да подобри уменията си на пиано и да усъвършенства каданса и маниерите на добър артист. 

„Когато Майкъл беше диагностициран с рак, наистина си помислих, че няма да мога да стана от пода. Това се случва на хората в целия свят, но все още е огромен шок, когато осъзнаеш, че се случва точно на теб“, казва Зита-Джоунс пред списание Stella. Допълва, че не е вярвала, че ще се справи със ситуацията, но е удивително как човек намира сила в семейството и приятелите си, та дори и в непознати. 

Що се отнася до Дъглас, това, което публиката виждаше и чуваше, показва действителното му отношение. 

„Той е голям реалист“, казва Зита-Джоунс, която е само на 28 години, когато среща съпруга си през 1999 година по време на филмовия фестивал в Довил и се омъжва за него на 18 ноември 2000 година в Ню Йорк. „След като му поставиха диагнозата, той каза „Добре, какво да правя?“. Той просто искаше това нещо извън тялото си, така че беше готов да го сдъвче, ако трябва. Беше напрегнато, но той все пак запази чувството си за хумор“

Катрин Зита-Джоунс

Снимка: БГНЕС

Освен че говори за болестта си пред обществото, Майкъл Дъглас не крие нищо и от децата си. Те дори присъстват на част от леченията му, като всички заедно се справят с трудната ситуация. „Това наистина ни сближи, но не го пожелавам на никого“, казва Зита-Джоунс. 

На червения килим на „Златен глобус“ през януари 2011 година, където беше посрещнат топло, когато се качи на сцената, за да връчи награда, Дъглас сподели, че е победил рака. Тогава той отново се пошегува и каза „Трябва да има по-лесни начини да получиш овации на крака“

Катрин Зита-Джоунс,

Снимка: Getty Images

Съпругът ѝ се оправя, но сега Катрин е тази, която има нужда от помощ. Тя влиза в рехабилитационна клиника, за да лекува биполярното си разстройство. Признава, че е живяла със състоянието дълго време. Това се превръща в основен момент по това време, за да се започне публичен разговор за психичното здраве и продължаващото търсене да се прекрати стигмата, свързана с психичните проблеми. 

„След изпитания стрес през последната година, Катрин взе решение да влезе в рехабилитационна клиника за кратък престой, за да лекува биполярното си разстройство“, каза тогава говорителят ѝ. 

Катрин Зита-Джоунс показа един от любимите си мъже

Малко по-късно Зита-Джоунс казва пред медиите, че това е състояние, което засяга милиони хора по света и тя е един от тях. „Ако разкритието ми ще насърчи дори един човек да потърси помощ, то тогава си заслужава. Няма нужда да страдате в тишина и няма нищо срамно в това да потърсите помощ“, допълва актрисата. 

През 2012 година казва пред InStyle, че битката на съпруга ѝ с рака определено е отключила заболяването. „Това е очевидна причина, която те разбалансира – не спиш добре, притесняваш се, стресиран си. Това са класически фактори“, обяснява актрисата. 

Катрин Зита-Джоунс,

Снимка: Getty Images

Междувременно Зита-Джоунс и Дъглас започват да прекарват все повече време разделени, което е улеснено от съответните им натоварени графици и притежаването на множество домове. Тя се връща на лечение, за да наблюдава биполярното си разстройство през април 2013 година, прекарвайки в клиниката около месец. От своя страна, Дъглас създава истински фурор с думите си, че ракът му може да е причинен от определен щам HPV, с който мъжете могат да се заразят чрез орален секс. 

„Притесних се дали стресът, причинен от лишаването от свобода на сина ми, не го отключи. Но да, това е болест, предавана по полов път, която причинява рак“, казва той. В по-сериозен аспект, Дъглас вършеше обществена услуга, като повишаваше осведомеността за по-малко коментираните рискове за мъжете, свързани с HPV.

С всичко, което се случва, двойката потвърди през август 2013 година, че си взима почивка, но дори тогава Дъглас настоя, че това не е раздяла. „Със съпругата ми сме добре“, казва той пред медиите, наричайки положението „временно“. 

Катрин Зита-Джоунс,

Снимка: Getty Images

По холивудските стандарти изглеждаше, че има 95% риск бракът между Зита-Джоунс и Майкъл Дъглас да не провърви отново. Но, напук на всички вярвания и норми, през декември 2013 година двамата са забелязани заедно за първи път от месеци с децата си, носейки брачни халки. Те заведоха Дилън и Карис на Супербоул през февуари следващата година, а през април се върнаха на червения килим като щастлива двойка. 

Благодарни за втория си шанс във всеки смисъл на думата, двамата дори продават стария си дом в Бедфорд – този, в който Зита-Джоунс живее по време на раздялата – и купуват ново имение от 19-и век с осем спални и 13 бани, което им струва почти 12 милиона долара. 

Любов и стил: Катрин Зита-Джоунс и Майкъл Дъглас на червения килим

„Помиренията са възможни, ако и двамата сте готови за тях“, казва Дъглас пред Елън Дедженеръс през 2015 година. „Това не може да бъде еднопосочна улица. Луд съм по нея. Мисля, че всяка двойка има своите трудни моменти. Единственият проблем е, както добре знаете, че и двамата сме под постоянно наблюдение и всичко в живота ни е малко повече на показ. Но ние се върнахме по-силни от всякога“

През февруари 2016 година актьорът казва пред ET, че любимият му момент от шоубизнеса е срещата със съпругата му във Франция. Което, според Зита-Джоунс, е било предварително намислено, след като Дъглас я гледа в „Зоро“. 

Катрин Зита-Джоунс,

Снимка: Getty Images

Спомня си, че съпругът ѝ е бил във Франция, промотирайки „Перфектно убийство“, и е поискал да се срещнат. Тъй като Дъглас познава Антонио Бандерас, с когото Катрин играе в „Зоро“, и тогавашната му съпруга Мелани Грифит, всички отиват заедно на вечеря. Точно тогава бъдещите съпрузи разбират, че са родени на една и съща дата. 

И Дъглас казва на Зита-Джоунс, която е родена на 25 септември, 25 години по-късно от съпруга си, че той ще бъде баща на нейните деца. „Казах му: Добре. Чела съм много за вас. Видях достатъчно от вас. Чувала съм много за вас. Лека нощ“, след което станала и си тръгнала. На следващата сутрин се събужда в 5 сутринта, хваща полет до Лондон, след което сменя самолета за Абърдийн и с ферибот стига до остров Мъл. Там я чака голям букет цветя с бележка „Съжалявам, ако съм те уплашил. С любов, Майкъл Дъглас“

Зита-Джоунс казва, че не може да определи кой е най-големият момент на успех в кариерата ѝ, но поставя раждането на двете си деца на върха в живота си. 

Катрин Зита-Джоунс

Снимка: Getty Images

По случай 17 години от брака си, Катрин и Майкъл споделят част от тайните си. „Мисля, че разбирането, изслушването, това да сме приятели – всичко това помага“, казва тя. От своя страна, актьорът допълва, че взаимното уважение също не е за изхвърляне. Той призна, че се възхищава на съпругата си не само като актриса, но като майка и жена. 

„Връзките са нещо, върху което трябва да работиш. Живеем в свят, в който всичко може да си отиде за един миг. Сега е тук, утре го няма. И съм много горда от тези 17 години прекрасен брак. Ние сме много сплотено семейство, децата са много близки, така че... мога да се усмихна“, казва Катрин.

Катрин Зита-Джоунс за брака си с Майкъл Дъглас: Нормално е да имаме висоти и падения

Въпреки трудните им моменти, животът отделно и натоварените графици, нито Зита-Джоунс, нито Дъглас някога са мислили за развод

„Всеки знае, че сме имали своите висоти и падения в брака, но аз не съм човек, който лесно се отказва. Просто не ми е в кръвта“, казва актрисата. 

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари