IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Не е бил чист: Разкриха причините за смъртта на Матю Пери

18 декември 2023 10 30

Съдебните лекари обясниха донякъде удавянето на 54-годишния актьор

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Причината за смъртта на Матю Пери беше потвърдена от съдебните лекари. 54-годишната звезда от сериала „Приятели“ беше намерен мъртъв в дома си в Пасифик Палисейдс в събота, 28 октомври.

Докладът на съдебните медици изброява удавянето, коронарната артериална болест и ефектите на бупренорфина като допринасящи фактори и непосредствената причина за смъртта на Пери.

Тялото на актьора беше намерено в джакузито в дома му в Лос Анджелис от неговия асистент. Преди това същия ден актьорът е спортувал с приятели. Като първоначална причина за кончината на звездата се съобщаваше „явно удавяне“.

Приятели Гети

Снимка: Getty Images

Аутопсията обаче разкрива, че актьорът е бил на инфузионна терапия с кетамин. Последната му терапевтична сесия е била по-малко от две седмици преди смъртта му. Кръвните му нива включват високи нива на кетамин и аутопсията предполага, че той вероятно е изпаднал в безсъзнание, преди да се потопи под водата.

Терапията с кетамин е целяла да помогне на актьора да се справи с депресията и тревожността му. В доклада обаче също така се казва, че нивото на кетамин в неговото тяло към момента на смъртта му не може да е от последната му терапия, тъй като животът на лекарството е не повече от четири часа.

На 28 октомври полицейското управление на Лос Анджелис потвърди, че служителите са отговорили на обаждане от адреса на актьора относно смъртта на мъж на около 50 години, но тогава не потвърдиха самоличността на починалия. 

Матю беше открит за историята си на злоупотреба с наркотици и алкохол в мемоарите си „Приятели, любовници и голямото ужасно нещо“.

Приятели Гети

Снимка: Getty Images

На 49-годишна възраст дебелото черво на звездата се спука след години на прекомерна употреба на опиоиди и той прекара месеци в борба за живота си в болница, последвани от още девет месеца живот с колостомна торба.

Матю призна: „Лекарите казаха на семейството ми, че имам два процента шанс да оживея. Бях поставен на нещо, наречено ECMO машина, която прави цялото дишане за сърцето и белите дробове. И това се нарича Hail Mary. Никой не оцелява след това.“

В изявление, споделено със списание HELLO! след смъртта на Матю, от Warner Bros написаха: „Съкрушени сме от смъртта на нашия скъп приятел Матю Пери. Матю беше невероятно надарен актьор и незаличима част от семейството на Warner Bros. Television Group. Въздействието на неговия комедиен гений се почувства по целия свят и наследството му ще продължи да живее в сърцата на много хора. Това е сърцераздирателен ден и ние изпращаме любовта си към неговото семейство, неговите близки и всички негови предани фенове.“

Приятели Гети

Снимка: Getty Images

Матю Пери остана завинаги в сърцата на  феновете си като Чандлър Бинг от „Приятели“. В дните след смъртта му неговите колеги от шоуто споделиха също своята почит към своя покоен приятел, като написаха: „Всички сме толкова опустошени от загубата на Матю. Бяхме нещо повече от колеги на екрана. Ние бяхме семейство. Има толкова много за казване, но точно сега ще отделим малко време, за да скърбим и да обработим тази огромна загуба… След време ще кажем повече, както и когато можем.“

През следващите седмици Лиса Кудроу, Дженифър Анистън, Кортни Кокс, Мат Лебланк и Дейвид Шуимър също споделиха своите индивидуални спомени от дългогодишното си приятелство с Матю.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари