IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво ще се случи с парите и наследството на Матю Пери от „Приятели“

12 ноември 2023 18 00

Актьорът спечели 10 милиона само от последния сезон на ситкома

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

След сърцераздирателната смърт на Матю Пери, който беше само на 54 години, любимият актьор от „Приятели“ оставя след себе си огромно имущество

Наследството му включва всички негови активи – всичко, което е притежавал като недвижимо имущество или собственост, и всичко, от което е имал право да получи финансови облаги, включително допълнителни приходи от повторни излъчвания на „Приятели“ по цял свят. Включени са също авторски права, търговски марки, неговото име и образ и възнаграждения, като тези от мемоарите му „Приятели, любовници и голямото ужасно нещо“, както и всичките му инвестиции, пари и ценни книжа

Според базираните в Калифорния адвокати по недвижими имоти Дейвид Ескибиас, Лора Цвикер и Джонатан Форстър, има няколко различни начина, по които може да се управлява имуществото на Пери. 

Какво ще се случи с приходите на Пери от телевизията и киното?

Пери ще продължи да получава приходи от „Приятели“, дори след смъртта си, но въпросът сега е кой ще ги наследи

Според Форстър, Гилдията и синдикатите позволяват да посочиш бенефициент. Това не е най-често срещаният начин, но със сигурност е възможност. Адвокатът смята, че има огромна вероятност Пери да си е избрал приживе наследници, които ще разполагат с финансовите му постъпления от телевизията и киното

Приятели Гети

Снимка: Getty Images

Ескибиас се съгласява и обяснява, че определянето на бенефициенти не се отнася само до богатството на актьора. „В Калифорния можете също да посочите бенефициент за недвижими имоти, сметки за акции, облигации, сметки, застраховки живот, та дори и компактдискове“, казва той пред списание People. Допълва, че никой не може да оспори силата на наследниците и всичко, което покойникът им е завещал, отива при тях.

Но ако Пери не е избрал конкретен бенефициент за своето наследство, тогава е по-вероятно той да е посочил друго място, на което да отидат остатъчните му приходи, тъй като всичко, което притежава, все пак трябва да отиде някъде. 

Пери може да е имал фонд

По-вероятният вариант е Пери да е имал фонд. Това не е публичен архив и няма как да се открият крайните бенефициенти, но той ще посочи кой има право на всичките му активи, което ще включва и неговите остатъчни постъпления от „Приятели“. Актьорът може да е решил парите да отидат при определен човек или хора. Или пък може да е казал на своите адвокати да разделят всичко поравно между различни групи. 

Допълнителното предимство на тръстовете е, че те са частни, което означава, че трансакциите между починалото лице и това, наследяващо наследството, не са достъпни за обществеността, както би било в съда, където би се провел съдебният спор за наследство, ако Пери не е планирал какво ще се случи след смъртта му. 

Матю Пери

Снимка: БГНЕС

„Всеки път, когато някой създаде тръст в щата Калифорния, ние финансираме нашия тръст през целия живот, което означава, че клиентите ще прехвърлят активите си в тръста, така че когато починат, активите се разпределят в съответствие с разпоредбите на тръста“, казва Форстър.

С други думи, тръстът на Пери изрично би диктувал кой какво получава. Този архив приема силата на завещание, в което се упоменава с точност кой и кога ще си получи наследеното. Така че след като сметките са платени, окончателните разходи, разходите за погребение, окончателните разходи за болест, след като всичко това бъде платено, това, което ви остава, е нетната сума за разпределение.

Какво се случва, ако Пери е имал завещание

И завещанията, и тръстовете осигуряват насоки за това кой контролира вашите активи и след това кой може да се възползва от тях, когато умрете. Голямата разлика между двете е, че ако имате завещание, ще бъде включен съд и ще има контролирано от съда завещателно производство, в което завещанието ще бъде предоставено на съдия и ще стане публично достояние. След това ще има опис на всичките ви активи, който ще бъде подаден в съда, и това също ще стане публично достояние. 

Приятели Гети

Снимка: Getty Images

Според адвокатите, завещанието е най-малко вероятният вариант за Пери, тъй като той едва ли е искал цялото му наследство да стане известно на обществеността. 

Завещанията и тръстовете обаче могат да работят заедно за по-рационализиран и затворен процес. 

Без завещание или тръст, наследството на Пери ще бъде оспорвано в съда 

Ако Матю Пери не е имал какъвто и да е план за наследство, ако никога не е правил завещание, тръст или нещо подобно, тогава влиза в сила съдът, за да се определи кой има право на активите му. Всичко това ще бъде публично и ще следва калифорнийския Закон за завещанието на хора, които умират без план за наследство. 

Според адвокатите, Законът за завещанието е просто правило, което гласи „Ако нямате тръст или завещание, ето списък с хора, които имат право да наследят вашите активи, когато умрете“. И тъй като всичко, което се случва в завещателния съд, е публично, е много необичайно такава практика да се следва умишлено от звездите. По-вероятно е това да се случи на известни личности, които не обмислят смъртта си. Те си мислят, че ще живеят дълъг, щастлив и здравословен живот, и просто никога не успяват да изпълнят плана си за наследство. 

Приятели Гети

Снимка: Getty Images

От друга страна, Дейвид Ескибиас смята, че някои звезди избират подобен вариант, за да осигурят прозрачност на процеса. „Те искат хората да видят какво се случва с всички тези пари, така че никой да не краде от тях, така че никой да не се опитва да направи нещо неправомерно или задкулисно“, казва адвокатът. 

Режисьорът на „Приятели“: Момичетата са съкрушени от смъртта на Матю Пери

Какво представлява синдромът на наркотичните черва, който едва не уби Матю Пери

Матю Пери – трагичният живот на човека, който ни караше да се смеем от сърце

Може всичко да отиде при родителите на Пери

Често хората създават тръстове и/или посочват своя съпруг или деца като бенефициенти. 

Пери не беше женен и нямаше деца, така че в неговия случай хората, които ще получат имуществото му, вероятно са двамата му родители – Джон Бенет Пери и Сузане Морисън. 

родителите на

Сузане и Джон пред дома на Матю Пери във вечерта на смъртта му. Снимка: Getty Images

Джон и Сузане посрещат Матю през 1969 година, но се разделят по-малко от година по-късно. И двамата се женят повторно, като имат още деца със съответните си партньори. Сузане се омъжи за Кийт Морисън през 1981 година, докато Джон се жени за Деби през същата година. 

Ако активите му не отидат при родителите му, също е възможно наследството да отиде във фондацията на Матю Пери, която беше създадена миналата седмица в подкрепа на страдащите от злоупотреба с вещества.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари