IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Няма да те оставя сама“ – историята на вечното приятелство между Салма Хайек и Пенелопе Крус

25 декември 2023 10 30

Вдъхновяваща история, навреме за Коледа

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Някои хора имат способността да виждат добротата в другите и знаят кога да дадат безусловна подкрепа на нуждаещите се. Точно това минава през ума на Салма Хайек, когато среща Пенелопе Крус в ранните ѝ дни на холивудска земя. Двете дами са пример, че женското приятелство наистина съществува, че славата не може да те промени, ако ти не ѝ позволиш, и че успехът на приятелите ти е и твой, ако си бил до тях в най-трудните им моменти. 

По Коледа сме свикнали да гледаме романтични филми с щастлив край, които ни карат да вярваме в чудеса. В онази любов, която винаги те намира в правилния момент и те удря толкова силно, че не можеш да се отърсиш от нея, дори и да се опитваш. За моментите, в които срещаш правилния човек и той може да те накара да промениш изцяло живота си, заживявайки от малкия град в малко селце, чиито жители всяка година си организират коледни базари и състезания по печене на сладки. 

Но тази история, която ще ви разкажем днес, не е сюжет на холивудски филм. Тя се случва в Холивуд, но в реалния свят. По време, когато всеки се опитва да стигне до върха в киното със зъби и нокти, а местата за имигранти са толкова малко, че те наистина трябва да минат един през друг, за да се докопат до тях. 

В един такъв свят изпъква ореолът на Салма Хайек, която поставя нуждите на друг, непознат за нея човек, пред собствените си. Човек, който съвсем скоро ще се превърне в най-близката ѝ приятелка и ще остане такава десетилетия наред. Сигурно до живот. Салма среща Пенелопе Крус на летището в Лос Анджелис, откъдето започва и вдъхновяващата им история. 

„Няма да те оставя сама“ – заветът, който Салма Хайек никога не нарушава

Трябва да се върнем назад до началото на 90-те години, когато актрисата Салма Хайек е била новак в Холивуд, търсещ начин да пробие. Тя вече е известна в Мексико, но в съседна Америка никой не я познава. Да влезеш в Холивуд като латиноамериканец никак не е било лесно, но Хайек е решена, че ще успее и е готова на всичко, за да се докаже. 

От друга страна, Пенелопе Крус е била известна в Испания, благодарение на няколко значими роли в теленовели. След много търпение и упорита работа, тя най-накрая получава роля в холивудска продукция, така че решава да замине за Америка два месеца по-рано, за да се адаптира, да свикне с езика и да се подготви подобаващо. И макар да няма нито един познат в Щатите, Крус е решена да павира своя път към върха в Холивуд. 

За щастие, Пенелопе Крус среща Салма Хайек, въпреки че двете са разговаряли само по телефона и никога преди това не са се виждали. Когато латиноамериканката разбрала, че испанката се запътва към Лос Анджелис, тя решава да ѝ помогне, без дори да се замисля. Салма много добре разбирала колко е трудно на чужденка да успее в Холивуд, както и колко самотно може да бъде това преживяване, така че решила да отвори сърцето и дома си за Крус. 

Пенелопе пристига в Лос Анджелис с идеята да остане в хотел, но Хайек, която я посреща на летището, ѝ казва, че хотелът не е опция. „Няма да ходиш в хотел. Идваш у дома, защото е много трудно в началото и ще си много самотна“, казала Салма. Когато Крус е в къщата на колежката си, тя била толкова уплашена, че през нощта хванала ръката на Хайек и не я пуснала до сутринта. 

Това е началото на едно от най-стабилните женски приятелства в Холивуд. Двете актриси се подкрепят оттогава, въпреки натоварените си графици, различни лични животи и живеенето на различни места. Трудностите не успяват да ги разделят, като до днес Салма и Крус се определят за некръвни сестри. 

В множество интервюта двете постоянно се хвалят, като Пенелопе си спомня едни от първите думи, които Хайек ѝ е казала на летището в Ел Ей. „Каза ми, че независимо дали искам или не, ще отида в дома ѝ, защото тя няма да ме остави сама. Много я обичам. Още от първия ден беше мила и грижовна с мен. Беше невероятно. Това бе човек, когото не познавах, но тя се погрижи да ме вземе от летището и да не ме остави сама в хотела“, разказва Крус. 

Приятелки за цял живот – как Салма Хайек и Пенелопе Крус се сближават

Пенелопе Крус за любовта към Салма Хайек и истинското им приятелство

Пенелопе Крус, благодарим ти!

Въпреки близката им връзка, двете актриси имат само един общ проект – „Бандитки“ от 2006 година. Филмът не е много успешен, но поне дава възможността на приятелките да работят заедно. 

Един от моментите, доказващ любовта на Хайек към Крус, е през 2006 година, когато латиноамериканката обявява номинациите за „Оскар“. Тогава името на Пенелопе попада в списъка за най-добра актриса в главна роля за филма „Завръщане“. След като номинацията става ясна, Хайек вдига радостно ръце, показвайки колко горда е с постижението на приятелката си. 

През годините актрисите са показвали близката си връзка и в социалните мрежи, споделяйки снимки от общи ваканции, наградни церемонии или поздравявайки се за рождените си дни.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари