IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сексуално посегателство, съдебни зали, смели мемоари: 10 от големите скандали на 2023 г.

30 декември 2023 15 00

Какво пренареди картите на звездите?

Снимка: Getty

И тази година не мина без драматични събития, които за пореден път да потвърдят, че макар на пръв поглед животът на известните да изглежда бляскав и привлекателен, то и те преживяват своите не малки и съвсем не тихи драми. Изневери, съдебни дела заради сексуално насилие, откровени мемоари, ето и някои от най-големите скандали, които разтърсиха всекидневието на звездите. 

Гуинет Полтроу

Актрисата е една от любимките в света на шоубизнеса и едва ли някой си е представял, че ще застане на подсъдимата скамейка. Оказа се, че и тя не е застрахована от подобен случай, а поводът да се озове там е, че Гуинет се оказа подсъдима за ски инцидент. Появата ѝ на свидетелската скамейка в телевизионен съдебен процес през март изненада с моменти, достойни за спомен. Всичко това е свързано със сблъсъка ѝ на пистите с пенсионирания 76-годишен Тери Сандерсън, който съди звездата от „Плъзгащи се врати“ за 300 000 долара, след твърдението му, че тя го е блъснала през 2016 г., докато е карала ски в курорт в Юта. Сандерсън твърди, че в резултат на сблъсъка е счупил ребра, имал е сътресение на мозъка и мозъчна травма. На свидетелската скамейка Полтроу описа момента, в който двамата са се сблъскали, но нарече иска „опит да се експлоатират нейната известност и богатство“ и заяви на свидетелската скамейка, че сблъсъкът я е накарал да пропусне „половин ден каране на ски“ с възпалено коляно. В крайна сметка съдебните заседатели признаха актрисата и основател на Goop за невинна и заявиха, че Сандерсън е виновен за катастрофата.

Принц Хари

Откакто принц Хари се сдоби със съпруга, се оказа в сложни отношения с кралското семейство. Особено от момента, когато двамата решиха да не изпълняват повече служебни задължения и се преместиха в САЩ. В пространно интервю за Опра Уинфри херцогът на Съсекс разказа нелицеприятни подробности от отношенията му с близките, но това не му стигна и той написа скандална автобиография със заглавие „Резервен“, където допълнително описа сложната връзка със семейството си като не пропусна моменти да ги злепостави, дори да ги вмъкне в скандал, свързан с расизъм. И макар да не споменава кои членове на кралското семейство са разсъждавали какъв би бил цветът на кожата на все още неродения му тогава син – Арчи, то в изданието в Нидерландия бяха споменати имената на крал Чарлз III, и Кейт Мидълтън – съпругата на принц Уилям. Поради тази причина книгата бе изтеглена от книжарниците и се появи по-късно, но разкритията вече бяха налице. Не бяха пропуснати и кавги с брат му Уилям, както и употребата на наркотици и как е загубил девствеността си.

Бритни Спиърс

Още една книга се оказа трън в очите на мнозина. Мемоарите на Бритни Спиърс „Жената в мен“ продължават да оглавяват списъците с бестселъри за нехудожествена литература с някои откровени моменти от живота на попзвездата. Тя разказва за аборта, направен с бившия ѝ приятел Джъстин Тимбърлейк, за обръсването на главата ѝ през 2007 г. и за ограниченията върху финансите и диетата ѝ, докато е под опеката на баща си. Откровенията се оказаха твърде пиперливи от една страна за децата ѝ, които трудно приеха новина за аборта на майка им. А също тази вест донесе ядове и на Тимбърлейк, който имаше проблеми с брака си с Джесика Бийл. 

Джейда Пинкет Смит

И Джейда Пинкет Смит привлече шум с мемоарите си Worthy, както и с поредица от разкриващи интервюта за Ен Би Си. В книгата си тя разкрива за шамара на Оскарите, в който са замесени Крис Рок и съпругът ѝ Уил Смит, за „забъркването“ ѝ с певеца Огъст Алсина в разгара на брака ѝ и за това как Рок веднъж я е поканил на среща (очевидно преди години). В интервюто си с Джейда сподели, че с Уил Смит са разделени от 2016 г., но не са законно разведени. Тя също така говори за това, което хората не са видели след шамара на Оскарите. Двамата се срещат през 1994 г. на снимачната площадка на сериала „Принцът от Бел Еър“. По това време актьорът все още е женен за първата си съпруга. Двамата са родители на Джейдън и Уилоу.

Присила Пресли

Не остана незабелязан и спорът на Присила Пресли за завещанието на дъщеря ѝ Лиза Мари Пресли. Ситуация, която можеше да стане грозна в едно от най-известните семейства в света, изглежда имаше приятелско разрешение. През февруари Присила Пресли оспорва в съда завещанието на дъщеря си Лиза Мари Пресли, с което внучката на Присила, актрисата Райли Киу, получава контрол над имуществото на Лиза Мари. Това стана само няколко седмици след смъртта на Лиза Мари на 54 години от сърдечен арест. Семейните борби накараха приятелка на Лиза Мари да нарече това „хващане на пари“ от страна на Присила, докато вдовицата на Елвис Пресли поиска всички да не обръщат внимание на „шума“ около съдебната жалба. През август, след продължил няколко месеца съдебен спор, Киу беше официално обявена за единствен попечител на имуществото на Лиза Мари. Пресли заяви пред The Hollywood Reporter, че тя и внучката ѝ „са в добри отношения“, докато Киу определи отношенията си с Пресли като „щастливи“ в интервю за Vanity Fair.

Lizzo 

Певицата бе съдена от танцьорите в шоуто ѝ за предполагаем тормоз. Самата тя отхвърли обвиненията на бившите си беквокалистки, които твърдят, че са били подложени на сексуален тормоз. Те от своя страна подадоха през август иск срещу нея с твърдения за сексуален тормоз и създаване на враждебна работна среда. Една от танцьорките твърди, че певицата я е шамаросвала заради напълняването, а друга твърди, че звездата я е накарала да докосне гърдите на гола жена на сцената на стриптийз клуб. В свое изявление Lizzo нарече обвиненията в иска „неверни“ и „възмутителни“. В подадена през октомври молба адвокатите на Lizzo поискаха от съда да отхвърли исковете на танцьорките, позовавайки се на закона SLAPP срещу несериозни съдебни дела. Съдебното дело не е достигнало до решение.

Шон „Диди“ Комбс

Шон „Диди“ Комбс уреди съдебно дело с бившата си съпруга и беше обвинен в лошо отношение от множество жени. Във федерално дело, заведено в Ню Йорк през ноември, рапърът и музикален мениджър беше обвинен от певицата Каси, негова бивша приятелка, в изнасилване, физическо и сексуално насилие и принуждаване към употреба на наркотици по време на 11-годишната им връзка. Комбс, който известен и като Диди, отрича обвиненията. Ден след завеждането на делото двамата обявиха, че са постигнали споразумение. „Реших да разреша този въпрос по приятелски начин при условия, които мога да контролирам“, казва в изявление певицата, чието истинско име е Касандра Вентура. След споразумението срещу Комбс бяха заведени още три съдебни дела от жени, които твърдят, че са извършили сексуално посегателство. На 6 декември Комбс публикува изявление, в което отрича всяко от „отвратителните обвинения“.

Жерар Депардийо

Френската звезда също се сдоби с достатъчно на брой обвинения в сексуален тормоз, които той яростно отрича. Сред обвинителките му е испанската журналистка и писателка Рут Баса. Тя обвинява Депардийо, че я е изнасилил в Париж през 1995 г. Рут Баса е била тогава на 23 години, а актьорът – на 46. Според нея, това е станало в помещения на бившата продуцентска компания Roissy Films. Друго обвинение срещу актьора има и от актрисата Шарлот Арну през 2018 г. Появи се и документален филм, разследващ поведението на Депардийо и на него си виждат кадри, на които актьорът прави неприлични забележки и жестове по време на пътуване до Северна Корея през 2018 г. Репортажът предизвика нова шокова вълна. Елен Дарас – актриса също обвинява Жерар Депардийо в сексуално посегателство, случило се през 2007 г. Еманюел Макрон пък защити актьора като каза, че той е звезда, дал своя принос за разпространението на френската култура.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари