IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Крал Чарлз с първи думи след раковата диагноза

13 февруари 2024 18 00

На 5 февруари стана ясно, че монархът се бори с коварно заболяване

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Крал Чарлз направи първото си публично изявление, след като съобщи за раковата си диагноза. 

В съобщение, публикувано от Бъкингамския дворец, 75-годишният монарх изрази благодарност към всеки, който му е изпратил добри думи и пожелания след новината за здравословното му състояние. „Както всички онези, които са били засегнати от рак, знаят, подобни добри пожелания и помисли са най-голямата утеха и насърчение“, пише Чарлз. 

„Също толкова окуражаващо е да чуя как споделянето на собствената ми диагноза е помогнало за насърчаване на общественото разбиране и е хвърлило светлина върху работата на всички онези организации, които подкрепят пациенти с рак и техните семейства в Обединеното кралство и по света. Възхищението ми от тяхната неуморна грижа и отдаденост е още по-голямо в резултат на моя личен опит“, продължава изявлението. 

Съобщението идва на фона на новината от 5 февруари, че кралят е бил диагностициран с рак. Дворецът сподели изявлението една седмица след като Чарлз напусна лондонската клиника след тридневен престой след лечение на увеличена простата на 26 януари. Според неговите представители обаче той няма рак на простата.

„По време на скорошната лекарска процедура на краля за доброкачествено уголемяване на простата беше забелязан отделен проблем, който предизвика безпокойство. Последвалите диагностични тестове идентифицираха форма на рак“, се казваше в изявление на Бъкингамския дворец. 

От замъка допълниха, че Чарлз веднага е започнал график на редовно лечение, през което време той е бил посъветван от лекарите да отложи публичните си задължения. През целия този период Негово Величество ще продължи да се занимава с държавна работа и официална документация, както обикновено. 

В неделя пък Чарлз бе забелязан на публично място за първи път след поставената му диагноза. Той посети църквата „Света Мария Магдалена“ в Сандрингам, Норфолк, заедно със съпругата си Камила. 

Крал Чарлз е диагностициран с рак

След операцията на Кейт, и крал Чарлз със здравословни проблеми

Кейт Мидълтън и Чарлз III са в една болница, но защо Камила се усмихва?

Кралят беше облечен с бежово яке и сиви панталони, носейки син чадър и усмихвайки се на събралата се тълпа. От своя страна, Камила бе облечена в бяло яке и черна шапка. До двамата бе застанал и преподобният Пол Уилямс. 

Заради диагнозата на Чарлз, принц Хари се прибра за 24 часа у дома, но без Меган Маркъл. Тя и двете им деца – принц Арчи и принцеса Лилибет – останаха в Америка. Въпреки че бе във Великобритания за един ден, Хари все пак не се видя с принц Уилям, като отношенията помежду им остават обтегнати. 

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари