IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Майкъл Джей Фокс връчи най-важната БАФТА – беше посрещнат като герой

20 февруари 2024 16 30

Бурни овации на крака за актьора, борещ се с паркинсон

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Майкъл Джей Фокс бе посрещнат като героя, който в действителност е, по време на наградите БАФТА в Лондон тази неделя. Той бе избран да завърши церемонията, връчвайки най-важната статуетка, а именно за най-добър филм

Фокс бе сред гостите в лондонската зала Royal Festival Hall, за да връчи БАФТА на „Опенхаймер“, който се оказа големият победител на вечерта. Филмът на Кристофър Нолан спечели 7 от 11-те категории, в които бе номиниран, включително за най-добър режисьор, най-добра поддържаща и главна мъжка роля

Преди това обаче вниманието бе насочено към Фокс, който бе посрещнат на крака с бурни аплодисменти от имена като Райън Гослинг и Марго Роби, които бяха забелязани да стават още с излизането на колегата им. 62-годишният актьор използва инвалидна количка, за да се качи на сцената, след което стана и започна да изрежда претендентите за най-добър филм. 

„Има причина, поради която казват, че филмите са магия, защото те променят целия ти ден. Могат да променят мисленето ти и дори живота ти“, каза Фокс. 

Холивудският любимец присъства на наградите БАФТА със съпругата си Трейси Полън, с която са заедно от 35 години. Докато той носеше изцяло черен тоалет за събитието, любимата му дама избра бяла рокля с къс ръкав и сребърни детайли около гърдите. 

По време на церемонията Фокс се срещна с множество звезди в залата, включително с футболиста Дейвид Бекъм, който бил напълно поразен от актьора. Въпреки че отдавна е в светските среди, съпругът на Виктория сподели, че бил наистина впечатлен и дори леко притеснен, когато до него застанал Фокс. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Radio Times (@radiotimes)

„Не мога да повярвам, че срещнах Майкъл Джей Фокс. Също така бях наистина поразен, че успях да се видя с толкова много талантливи хора, които само съм гледал на големия екран“, написа Бекъм в социалните мрежи под снимка с Фокс. 

Футболистът бе избран да връчи наградата за най-добър британски сценарист, режисьор или продуцент, която отиде в ръцете на триото Савана Лийф, Шърли О'Конър и Медб Риордан за филма Earth Mama

Малко по-късно Бекъм публикува още една снимка с Фокс, на която се вижда как двамата си споделят истории зад кулисите на шоуто. „Извинявам се, че публикувам отново, но не съм бил толкова впечатлен от звезди от дълго време“, написа той под снимката. 

През 1991 година Майкъл Джей Фокс, който добива световна слава след участието си в трилогията „Завръщане в бъдещето“, е диагностициран с болестта на Паркинсон. В интервю миналата година той сподели, че ежедневието му често е изпълнено с депресия и съмнения относно продължителността на живота. 

„Позитивното мислене е доста рядко срещано, но го усещам. Истинско е, но трудно се намира и трудно се печели“, каза тогава Фокс. 

В изтънчения дом на Майкъл Джей Фокс и Трейси Полън

През 2000 година актьорът създава фондация на свое име, която финансира изследвания и проучвания за развитие на терапии за хора, живеещи с паркинсон. Той обясни, че целта му е била да даде гласа на тези, които са го изгубили. „Те нямат пари, нямат глас и сметнах, че мога да се застъпя за тези хора и да премахна малко от ада, в който живеят“, каза тогава Фокс. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @mcflymikejfox

„Това не е лек. Но все пак е доста голям прожектор върху пътя, който трябва да изминем и показва нещата, върху които трябва да се фокусираме, за да сме сигурни, че вървим в правилната посока“, допълва той. 

В друго интервю, за корицата на Town & Country, звездата каза, че остава оптимист за здравето си. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @mcflymikejfox

Той добави, че не само е претърпял операция на гръбначния стълб, която е можела да го остави парализиран, но също така е имал няколко падания, които са причинили счупване на двете му ръце, едната китка, орбиталната кост и бузата. „Това беше цунами от нещастия“, каза Фокс. 

Въпреки всички неприятности, актьорът нарича себе си „кораво копеле“ и казва, че не се страхува от болестта или смъртта

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари