IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джейкъб Ротшилд почина на 87, но кои са наследниците му

27 февруари 2024 18 00

Поглед към най-богатите живи членове на банковата династия

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Семейство Ротшилд са може би най-известната от всички европейски банкови династии, като прочутата им фамилия влияе на политическата и икономическата история на континента в продължение на около 200 години.

Издигайки се до известност в края на 18 век, Майер Амшел Ротшилд и неговите петима сина създават банкови клонове в Лондон, Париж, Неапол и Виена. Семейство Ротшилд е богато еврейско благородническо банкерско семейство от ашкенази. Документираната история на семейството започва още през 16 век във Франкфурт.

Днес интересите на фамилията обхващат разнообразна гама от области, включително финансови услуги, недвижими имоти, минно дело, енергетика, селско стопанство, винопроизводство и нестопански организации. Семейство Ротшилд често е обект на конспиративни теории, много от които имат антисемитски произход.

След съобщението за смъртта на лорд Джейкъб Ротшилд, на 87 години, вестник Daily Mail обърна поглед назад към това, което се случва с най-богатите живи членове на банковата династия и къде са те сега.

Лорд Ротшилд;

Лорд Ротшилд получава награда от бъдещия крал Чарлз през 2013 г.; Снимка: Getty Images

Лорд Ротшилд, който има четири деца, включително финансиста Нат Ротшилд, започва кариерата си в семейната банка през 1963 г. и основава Windmill Hill Asset Management, за да управлява филантропичния портфейл на семейството.

След това той става съосновател на тогавашната J Rothschild Assurance Group, сега St James's Place, със сър Марк Уайнбърг през 1980 г.

По време на кариерата си лорд Ротшилд заема роли като заместник-председател на тогавашната телевизия BSkyB и също така е председател на попечителите в Националната галерия.

Джеймс и

Джеймс и Ники; Снимка: Getty Images

Джеймс Амшел Виктор Ротшилд

Може би най-известният член на фамилия Ротшилд е 38-годишният Джеймс Ротшилд, който е син на покойния Амшел Ротшилд и Анита Пейшънс Гинес от фамилията Гинес. Състоянието му се оценява на около 1,5 милиарда британски паунда. Той е роден и израснал в Лондон и е работил в семейната компания Rothschild and Co, преди да се насочи към инвестиции в недвижими имоти.

Той е основател и партньор на Tru Arrow Partners, инвестиционен посредник за глобален колектив от собственици на бизнес и предприемачи. Джеймс е женен за Ники Хилтън (на основната снимка), сестра на светската личност Парис Хилтън, и заедно имат три деца, две дъщери и един син. Ники, от своя страна, е богата хотелска наследница. 

Двамата се срещнаха на сватбата на Петра Екълстоун и Джеймс Стънт в Италия през 2011 г. и се сгодиха през 2014 г., преди да се оженят през 2015 г. в The Orangery, Kensington Palace Gardens в Лондон.

Дейвид де

Дейвид де Ротшилд; Снимка: Getty Images

Дейвид Майер де Ротшилд

45-годишният Дейвид Ротшилд е най-малкото от трите деца на Виктория Шот и сър Евелин де Ротшилд. Смята се, че състоянието му е от около 8 милиарда британски паунда. Дейвид е британски природозащитник, филмов продуцент и авантюрист, също наследник на богатството на Ротшилд.

През 2006 г. той прекарва над 100 дни, пресичайки Арктика от Русия до Канада и става един от само 42-мата души, достигнали някога до двете географски точки.

През същата година той стартира уебсайт, наречен Mission Control, с цел да вдъхновява децата и младите хора със своите експедиции и приключения. В края на 2000-те Дейвид стартира мисия за повишаване на осведомеността за Голямото тихоокеанско сметище (боклуковъртеж). 

Миналата година през март Дейвид беше засечен на обяд с Анджелина Джоли и веднага започнаха спекулации за евентуална афера помежду им. По-вероятно е обаче двамата да имат допирни точки покрай филантропията.

Алис Миранда Ротшилд

Алис Ротшилд е второто дете на покойния Амшел Джеймс де Ротшилд и Анита Пейшънс Гинес от семейство Гинес. Алис се омъжи за депутата от Консервативната партия Зак Голдсмит през 2013 г. и заедно имат деветгодишна дъщеря Доли, син Макс и дъщеря Еди. Зак Голдсмит сега е член на Камарата на лордовете.

Алис Ротшилд

Алис Ротшилд и мъжът ѝ; Снимка: Getty Images

Оливия де Ротшилд

За Оливия е смятано, че има важна роля в семейния бизнес. Тя е дъщеря на покойния банкер Бенджамин де Ротшилд, който почина през 2021 г. на 57 години, и съпругата му Ариан.

Оливия, която учи в IE Business School в Мадрид, е била само на 19 години, когато се казва, че е посетила редица срещи през 2022 г. в House of Caron, марка за луксозни парфюми, закупена от майка ѝ четири години по-рано. Начинаещата бизнесдама е била там, за да „научи занаята“, преди да пусне свой собствен парфюм Musc Oli, вдъхновен от нейния прякор.

Ариан де Ротшилд

Майката на Оливия, Ариан, се венча за банковата династия Ротшилд, когато се омъжи за Бенджамин през януари 1999 г. и се смята, че е допринесла за нейния успех. Бенджамин е наследник на състояние от 2,5 милиарда долара. Той почина от сърдечен удар в дома на двойката Château de Pregny на брега на Женевското езеро в Швейцария през януари 2021 г.

Ариан, която вече е с титла баронеса, има силно влияние в банковия бизнес. Ариан, родена като Ариан Лангнер, преди това се е радвала на глобално детство в Ел Салвадор, Бангладеш и Колумбия благодарение на работата на баща си като старши изпълнителен директор в международна фармацевтична компания.

Към днешна дата тя управлява финансова институция, специализирана в частно банкиране и управление на активи, а също и лайфстайл марката Edmond de Rothschild Heritage, която произвежда хубаво вино, сирена, има луксозни хотели и ресторанти. Тя също така спонсорира Gitana Team, професионален отбор по ветроходство.

Ариан де Ротшилд е част от висшето общество и често присъства на модни ревюта и други светски събития.

За още новини от света на модата и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари