IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обвиниха Ален Делон в притежание на 72 оръжия без разрешително

29 февруари 2024 08 40

Според властите, в дома на актьора са били намерени и хиляди муниции

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Френската филмова звезда Ален Делон е имал 72 огнестрелни оръжия в дома си, които са били иззети от полицията, след като прокуратурата твърди, че той е нямал разрешително за нито едно от тях. 

Във вторник френската новинарска агенция AFP сподели, че 88-годишният актьор, в чиято биография влизат хитове като „Самурай“ и „Горещо пладне“, е притежавал десетки оръжия, които били конфискувани от дома му в провинцията Души-Монкорбон във Франция. Прокурорът Жан-Седрик Го твърди, че екшън звездата няма разрешение, което да му позволява да притежава огнестрелно оръжие. 

Ален Делон

Снимка: БГНЕС

Твърди се също, че полицията е открила и иззела 3000 патрона, а в имота е била инсталирана и площадка за стрелба. Делон живее на около 130 километра извън Париж. 

През последното десетилетие актьорът се е появявал само в няколко филма и е обект на продължаваща вражда между четирите си деца за имуществото и здравето му, откакто получи инсулт през 2019 година. Миналия месец френски съдия нареди той да бъде поставен под правна защита. Съгласно заповедта, Делон няма право да продава големи активи и адвокат от трета страна трябва да му помогне да взима медицински решения или да избира лекари. 

Ален Делон

Снимка: БГНЕС

В началото на януари синът му – Антъни Делон, се изказа против сестра си Анушка и я обвини, че не казала на семейството за проведените когнитивни тестове върху баща им в периода от 2019 до 2022 година в Швейцария. Резултатите от тези изследвания показали, че актьорът страда от когнитивен спад. 

„Ако това може да помогне да се изяснят нещата и да попречи на адвокатите да говорят за болестта на баща ми, без дори да са се запознали с досиетата, този медицински спор ще приключи веднъж завинаги“, каза Антъни относно заповедта за правна защита в интервю за радио мрежата Europe 1.

За още новини от света на модата и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари