IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вижте лъскавата нова суперяхта за 300 милиона долара на Марк Зукърбърг

25 март 2024 18 00

Милиардерът си направи „скромен“ подарък за предстоящия си 40-и рожден ден

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Съобщава се, че Марк Зукърбърг си е подарил мегаяхта за 300 милиона долара, наречена Launchpad. Зашеметяващият кораб с дължина 387 фута беше видян да плава в Порт Евърглейдс във Форт Лодърдейл, Флорида, след като пристигна на кея си по-рано тази седмица, съобщи вестник The Sun в четвъртък.

Според изданието милиардерът си е направил ранен подарък за своя предстоящ 40-и рожден ден, който е на 14 май. 

Елегантният екстериор на многопластовия луксозен кораб е проектиран от Espen Øino International и се отличава със стоманен корпус и алуминиева надстройка, според списание SuperYacht Times.

Според съобщенията, тази яхта е класирана като 45-ата по големина в света. Интериорът на кораба  е също толкова естетически издържан и приятен, колкото е и екстериорът ѝ. Според съобщенията дизайнът е изпълнен от Zuretti Interior Design company, базирана във Франция компания, специализирана в уникален и персонализиран дизайн на яхти.

Спиращата дъха яхта се откроява с тъмносиня тема, съчетаваща се с американското знаме, кацнало гордо на облицованата с дърво кърма. На нея има няколко нива с пищни зони за сядане на открито, където мениджърът на социалните медии ще може да релаксира със семейството си, а вътрешните нива разполагат със стъклени панели, позволяващи нюанси на естествената светлина.

Изглежда суперяхтата има и перфектна хеликоптерна площадка, когато съоснователят на Facebook иска да пътува до кораба си по въздух. Яхтата е построена от нидерландската фирма Feadship през 2022 г. и може удобно да побере 24 гости на борда. Тя изисква екипаж от 48 души, а поддръжката ѝ възлиза на 30 милиона долара годишно.

Има спекулации, че Зукърбърг вече е направил първия си круиз на яхтата миналата седмица като на борда вероятно са били жена му Присила Чан и трите им дъщери. Технологичният титан беше забелязан да обикаля поръчаната от Русия мегаяхта в началото на март, въпреки че внушителната лодка пристигна в Щатите едва тази седмица поради санкции.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mark Zuckerberg (@zuck)

Съобщава се, че плавателният съд е получил специално разрешение за внос на фона на неуспехите на въпросните санкции. Яхтата на Зукърбърг е само с 30 фута по-къса от дължината на 417-футовата мегаяхта Koru на другия технологичен милиардер – Джеф Безос. За нея шефът на Amazon похарчи колосалните 500 милиона долара.

За още новини от света на модата и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари