IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Уилям се намира в момент на „екстремна криза“

26 март 2024 10 50

Принцът на Уелс трябва да работи с усмивка на лице на фона на тежките диагнози на съпругата и на баща си

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Принцът на Уелс се намира в момент на „екстремна криза“, невиждана от трагичната смърт на майка му Даяна, принцесата на Уелс през 1997 г., когато той беше на едва 15 години. Сега наследникът на британската корона принц Уилям трябва да продължи да работи на фона на разкритието, че съпругата му Катрин Мидълтън, принцесата на Уелс се бори с диагнозата рак в допълнение към тази на баща му, крал Чарлз III, който води същата здравна битка.

Бъдещият крал трябва да премине през всичко това, като същевременно се придържа към задълженията, очаквани от бъдещ монарх, което би накарало покойната му баба, кралица Елизабет II, да се гордее с него.

Според много източници може да се наложи принц Уилям да ръководи монархията „в продължение на месеци“ съвсем сам, което само по себе си е голямо предизвикателство, тъй като за самия Уилям перспективата е дошла като гръм от ясно небе.

Бъдещият крал сега по същество стои сам в стабилизирането на кораба на монархията и трябва да го направи без помощта на отчуждения си по-малък брат, принц Хари, който живее в имение в слънчева Калифорния заедно със съпругата си – бившата актриса Меган Маркъл.

Кейт Мидълтън,

Кейт Мидълтън, принц Уилям и крал Чарлз преди здравната криза в кралското семейство; Снимка: Getty Images

Мащехата на Уилям, кралица Камила, заедно с леля му, принцеса Ан, чичо му, принц Едуард, и съпругата му, Софи, херцогиня на Единбург, са единствените висши кралски особи, които работят и поемат ангажименти в публичното пространство и така ще бъде за „месеци напред“.

Първоначално принцесата на Уелс трябваше да се върне към кралските задължения „след Великден“, но според вътрешни източници в двореца Кенсингтън, който е официалният офис на Уилям и Кейт, Нейно Кралско Височество може да остане в болничен „чак до септември“.

Кралски източник сподели: „Уилям дава всичко от себе си в момента, включително че кара децата и на училище. Той е под невероятен стрес“. 

Освен това бъдещият крал трябва да се грижи за трите си деца – принцовете Джордж и Луис и принцеса Шарлот, докато неговата съпруга се  подлага на превантивни химиотерапии.

Източникът добавя: „Принцът трудно приема диагнозите рак на съпругата и баща си. Той е подложен на екстремни изпитания, което е нещо, с което всички се сблъскваме в даден момент от нашия крехък живот“.

„Не се съмнявам, че той ще се справи с предизвикателството и на всеки ангажимент, който поеме, ще се появява с усмивка на лицето и ще бъде напълно посветен на каузите си и на хората, с които се среща“, казва друг вътрешен човек от двореца.

Източникът продължава: „И той ще прави всичко това, месеци наред, с тежест на раменете си, която би довела до отчаяние мнозина. Принц Уилям притежава както състраданието на майка си, така и стоманената решителност на покойната кралица Елизабет II. Това ще му послужи добре“.

Огромният стрес на принц Уилям по отношение на сериозното заболяване на съпругата му също идва на фона на „безмилостна и безсърдечна“ кампания в социалните медии, която пародира и спекулира относно местонахождението и здравето на принцеса Кейт в продължение на месеци.

„Всички, които спекулираха, сега трябва да се умрат от срам. Никой не се замисля, че Уилям всъщност е по-загрижен за жена си и децата си, а не за конспирациите“, посочва кралският източник.

Очаква се принцът на Уелс да бъде подпомаган от своята мащеха, кралица Камила, на многобройните кралски събития, които предстоят през 2024 г.

За още новини от света на модата и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари