IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Уилям и Хари са се скарали години преди Мегзит, твърди техен приятел

28 март 2024 08 30

Принцовете били в обтегнати отношения много преди Меган Маркъл да се появи на сцената

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Британските принцове Уилям и Хари са се скарали лошо много години преди „Мегзит“ или появата на Меган Маркъл в кралския двор, казва водещ кралски писател. Според кралският биограф Робърт Лейси братята са били в много обтегнати отношения още преди 20 години, защото по-малкият Хари се чувствал така, сякаш винаги той поема вината.

Въпреки съобщенията, че Хари иска да изгради отново мостове с кралското семейство, загрижен от онкологичните диагнози на съпругата на брат му Кейт Мидълтън, както и тази на баща им крал Чарлз, няма признаци Уилям да позволи това да се случи в близко бъдеще.

Отчуждаването между двамата братя, които бяха считани за много близки, всъщност е станало преди много години, твърди Лейси. Според биографа пропастта в отношенията на Уилям и Хари датира още от 2004 година, а първите пукнатини били видими даже още по-рано – през 2002 г.

Уилям и

Уилям и Хари през 2004 г.; Снимка: Getty Images

Това е годината, когато беше открито, че Хари е пушил канабис, разкритие, което генерира неприятни заглавия в медиите и урони престижа на монархията за пореден път. След това, три години по-късно, имаше и допълнително унижение за Хари, когато той беше заснет облечен в нацистка униформа на маскарадно парти в дома на олимпийския медалист по конен спорт Ричард Мийд.

На фона на фурора Хари поднесе публичното си извинение, а принц Чарлз го изпрати да му бъде изнесена лекция от главния равин в Обединеното кралство. Всичките тези инциденти заради буйния темперамент на Хари са влошили постепенно отношенията му с неговия по-отговорен голям брат.

Меган Маркъл не беше първоначалният фактор в решението на принц Хари да се опълчи срещу семейството си“, пише авторът в своя бестселър „Битката на братята“.

„Още от 2005 г. Хари се чувстваше някак отчужден от баща си и брат си. Приятелите му си спомнят още тогава, че е имало доста сериозен разрив между тях. След „Срама с наркотиците“ от 2002 г., Хари за първи път започна да осъзнава цената на това да си в ролята на изкупителната жертва“, добавя още авторът.

Лейси пише още, че  винаги Хари и приятелят му Гай Пели поемали вината за „дивите лудории“ в кръчмата Rattlebone, като в същото време истинският лидер на кръчмата бил Уилям.

Уилям и

Снимка: Getty Images

Говори се, че макар Хари да пое цялата критика за обидния нацистки костюм, всъщност Уилям го е насърчил да го облече. След тази злощастна случка двамата братя почти не си говорели, твърди другият кралски коментатор Кейти Никол. Писателката и журналистка Никол си спомня, че един кралски помощник ѝ казал, че „за първи път връзката на принцовете пострадала именно тогава, защото Хари се възмутил от факта, че Уилям се е измъкнал толкова леко.“

Лейси заключава: „Функцията на по-големия брат е да бъде съвършен, независимо дали наистина е такъв или не, а функцията на по-младия е да накара останалите да се смеем и да критикуваме – и при всички случаи да ни кара да се чувстваме напълно добре, че не сме с кралско потекло.“

Явно ролята, която беше отредена на принц Хари през годините, е нещо, към което той се придържа и до днес.

За още новини от света на модата и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари