IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Краят на една ера – Еминем се сбогува с прякора Slim Shady

16 май 2024 14 50

Той обяви „погребението“ в детройтски вестник

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Почивай в мир, Slim Shady.

Фалшив некролог за измисленото алтер его на 51-годишния Маршал Матърс, което е част от кариерата му след албумите Slim Shady от 1997 година и The Slim Shady две години по-късно, се появи във вестник Detroit Free Press в понеделник, 13 май. Така се обяви смъртта на псевдонима на Еминем само дни преди дванадесетия му албум, The Death of Slim Shady, да излезе това лято.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marshall Mathers (@eminem)

Заглавието на некролога гласи „Slim Shady направи трайни впечатления“, докато подзаглавието казва „Феновете никога няма да забравят противоречивия рапър“.

„Продукт на Детройт, който започна кариерата си там като самозванец в процъфтяващата ъндърграунд рап сцена от средата на 90-те години, Shady за първи път стана известно име през 1999 година с дебюта на неговия закачлив дебютен сингъл My Name Is. Възхваляваното парче, което заедно с уникалното си привличащо вниманието видео, представи младия артист и неговите текстове пред по-широката публика“, гласи новината.

В некролога се казва още „В крайна сметка, самите неща, които изглеждаха като негови подръчни материали, се превърнаха във визитните му картички, които определят едно съществуване, което може да стигне само до внезапен и ужасяващ край. Неговото сложно и измъчено съществуване приключи и наследството, което оставя след себе си, винаги ще живее. Нека той намери мира в задгробния живот, който не можа да намери на Земята“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marshall Mathers (@eminem)

Театралното представяне на „смъртта“ на Slim Shady идва само няколко седмици след обявяването на новия албум на Еминем, който той представи на 25 април с тийзър в Instagram, излъчен точно преди участието му в проекта му за NFL през 2024 година в родния му град Детройт. Проектът бележи първият албум на 15-кратния носител на „Грами“ след Music to Be Murdered By от 2020 година, който бе пуснат изненадващо през януари 2020 година.

Клипът, представен като част от измислените „Досиета за убийства в Детройт“, започва с истински криминален репортер, който обявява смъртта на „русия антигерой“ Slim Shady, който „чрез своите сложни и често критикувани, изкривяващи езика рими“, не е имал „недостиг на врагове“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marshall Mathers (@eminem)

Дългогодишният приятел и сътрудник на Еминем, 50 Cent, прави епизодична роля, като казва, че Slim Shady всъщност не е приятел, а психопат.

„Същите груби текстове и противоречиви лудории може в крайна сметка да са довели до смъртта му“, добавя репортерът за алтер егото на Еминем. „Присъединете се към нас, докато пресъздаваме събитията, довели до убийството на Slim Shady“, се казва още във видеото.

Спортно семейство – Еминем и дъщеря му заедно на футболен мач

Еминем за възстановяването си след почти фаталната свръхдоза

Еминем: Музиката е моята терапия

Еминем се появява за кратко към края, за да каже, че е знаел, че падението на неговото алтер его винаги е било предречено. „Беше само въпрос на време“, заявява той.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marshall Mathers (@eminem)

Съвсем малко подробности са известни за новия албум на Матърс. Въпреки това, рапърът д-р Дре се появи в шоуто на Джими Кимъл през март, където леко повдигна завесата към The Death of Slim Shady, за да увеличи още повече интереса на публиката. По думите му, новата музика на Еминем е несравнима и ще бъде награда за ушите на всички негови фенове.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари