Тази седмица изборът за „Бедствие на седмицата“ не е много труден. Безспорният фаворит е една от най-коментираните двойки – Росен Плевнелиев и Деси Банова.

Президентът и синоптичката си пожелаха да не бъдат обезпокоявани и медийният интерес да не бъде толкова голям. Всъщност, медийният интерес към тях бе стихнал, любовта им бе сензация за три дни и нещата си се върнаха в обичайното русло.

Още по темата

Но пък двамата решиха да се появят в национален ефир, за да ни разкажат за своята любов и своите планове. Което противоречи отвсякъде на тяхното желание.

Самото интервю бе изпълнено с толкова хиперболи, че на моменти всеки разумен човек би си задал въпроса дали тези хора наистина се обичат. Деси Банова описа любимия си като най-чистия и свят човек, а той пък бил „потресен от нейната добронамереност“ и я описа като герой, заради начина, по който се справяла с папараците. В общи линии разговорът премина в изтъкване на качествата на другия, а смисълът от цялото интервю някак се загуби.

Някак си образите им придобиха героични и канонични оттенъци, а по дяволите – става въпрос за любов.

Имат право да се обичат, имат право да си се наричат както искат, просто да го правят на четири очи. Защото подобни интервюта по принцип са приоритет за плеймейтки и футболисти, а президентът едва ли би искал да бъде сравняван с тях. Просто малко повече медийна хигиена...