„Стъпка по стъпка изкачваме нашия връх и осъзнаваме как всяка крачка съдържа частица вечност, а животът преминава за миг... всичко минало ще бъде някога забравено, всичко бъдещо, никой не знае дали някога ще се случи... имаме само сега, миг застинал между безвъзвратното и безкрайните възможности на нашите мисли, желания, действия и нагласи... С поглед вперен в нови върхове и цели, здрава, силна, по-знаеща, можеща и устремена, продължавам напред... Играх честно и с цялото си сърце!“. Това написа Александра Жекова във Facebook и публикува няколко любими свои снимки.

Емоционалният пост на сноубордистката идва само няколко часа след като тя обяви официално, че прекратява състезателната си кариера. Вчера тя даде специална пресконференция, на която изтъкна, че е взела много трудно решението.

„От сърце благодаря на всички, които вярваха в мен, вървят и досега заедно с мен и подкрепят моя личен и професионален път“, написа още Сани и изброи всички, които са я подкрепяли през годините.

„Сани, ти си пример за всички нас с трудолюбието, постоянството, спортсменското поведение и уважение, към това което правиш. Вдъхновител си за малки и големи, гордеем се с теб и ти желаем нови успехи и последователи“, написа жена под публикацията на спортистката. Още много други нейни последователи споделиха, че се гордеят с нея.