IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Робърт Дауни-Джуниър ще чисти планетата с роботи

11 юни 2019 10 07

Актьорът се зарече да използва машините в следващите 10 години

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Робърт Дауни-Джуниър явно доста е харесал ролята си в „Железния човек“ и се е влюбил в роботите. Той играе супергероя 11 години подред и стана любимец на доста почитатели на комиксите по света.

Но наскоро актьорът се присъедини към лекцията на компанията Amazon, където не беше, само за да забавлява публиката. Той се появи на сцената под бурните аплодисменти на публиката и разказа за живота си – от първите му години в киното, през борбата му с наркотиците до играта му в „Железния човек“ и „Отмъстителите“. И тъкмо когато аудиторията смяташе, че Дауни-Джуниър е там само за забавление, той ги изненада.

Снимки: Reuters

Актьорът сподели, че започва инициатива, чиято цел е да използва роботи, изкуствен интелект и технология, за да изчисти Земята от боклука. „Не твърдя, че съм учен като моя герой, но наскоро едни много умни експерти ми споделиха, че чрез роботите и напредването на технологиите може да почистим съществено околната среда. Има възможност дори да я освободим от целия боклук до едно десетилетие“, заяви той.

Снимка: Reuters

Организацията „Footprint Coalition“ официално ще започне дейност през април 2020 и в следващите 11 години ще се бори със замърсяването. „Все пак трябва да правя нещо след като вече съм безработен“, пошегува се актьорът, препращайки към края на сагата „Отмъстителите“, където той играе Тони Старк – Железния човек.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари